Planer för Candy

Chadyline Caribbean Dawn x Master Famous Payback

Candy huvud   Pelle 2,0 (2)

                                                                        Candy SE12544/2014                                         Pelle SE34520/2013

Inavelsgrad: 0,6% 

Återigen har jag hittat en fantastisk hane till Candy. Master Famous Payback (Pelle). Han är en lugn och stabil hane som inte stressar upp sig för så mycket. Utan njuter av livet i lugn och ro. Han har en bedårande päls, vilket jag behöver till en sådan som Candy. Han är 6 år och självklart hjärtfrisk och hans pappa som är 12 år är också fortfarande hjärtfrisk, så han kommer från starka linjer. Han finns hos Bibbi Franzen i Nyköping på Minimax kennel. 

Pga omständigheter jag inte rår över så har jag bestämt att avvakta med denna parningen till våren -20 istället. 

Förväntningar på kullen: Troligen kommer det bli både black and tan och ruby valpar. 

EFTERLYSNING!!!      EFTERLYSNING!!!     EFTERLYSNING!!!

På denna parning med Candy och Pelle kommer vi behålla en tik. Men den tiken tänkte vi placera ut på foder. Så känner ni att ni är rätt familj för oss, så hör av er via mail, men helst via telefon, och presentera er. Hur ert livspuzzel ser ut och vad ni kan erbjuda en tik från oss. Ni ska ett intresse av utställning och finnas max 5 mil från oss. Ni ska vara beredda på att tiken kommer vara här i minst 10 veckor när det är dags för valpar. Vi ska ha nära kontakt så tiken känner sig lika van och säker hos oss som hos er. Ni ska uppfylla våra önskemål med tiken. 


 

Candy som mamma:

Hon är helt klart den bästa tiken jag haft som blivit mamma. Hon tar hand om valparna från att de föds tills de flyttar till sina nya familjer. Hon låter ingen annan av våra hundar komma in till valparna förrän de är ca 3 veckor. Hon låter oss hantera och kontrollera valparna, men hon har stenkoll på vad vi gör. Hon ser till att de äter och hon sköter om de små så de gör ifrån sig, men bara så mycket som det behövs. 

Det enda hon har jobbigt med är när de börjar äta egen fast mat. Då tittar hon snett för att hon inte får något. Men kallas man för minilabrador, så är det svårt att se mat passera och inte få smaka själv 

Candy
Candy när hon väntade sin första kull.

Planer för Star

Dreamcreater's Fable Morning Glory x Keijans Eternel Flame

      Vincent

Star SE48036/2017                                       Vincent SE56663/2013

Inavelsgrad: 0,0%

Vincent är samma hane som har hade till Candys senaste parning. Men eftersom det bara blev en valp då och jag verkligen gillar Vincents linjer, så vill jag ha en kombination till med denna förljusande hanen. Det bästa är att även denna kombon matchar varandra. Det jag tycker Star saknar bär Vincent upp. Star är en tik som äntrar ett rum och bara är. Hon gillar att vara igång och aktiv. Vincent vill känna människan som kommer innan han hälsar. Absolut inget dåligt, han vill bara känna de som han pratar med. Ihop med hundar så är han precis som vilken cavalier som helst. Han leker och springer och har kul. 

Det kommer dock ta ett tag innan parningen kommer ske eftersom Star behöver bli minst 3 år innan hon får gå i avel enligt hälsoprogrammet som SKK har. Så tidigast augusti 2020 kommer det bli av. Under tiden aktiverar vi oss, jag och Star. Utställningar för henne kommer bli sparsamt med. För Money tuggar av hennes päls på öronen hela tiden. Och visa en cavalier utan lång päls på öronen är ju slöseri med tid och pengar 

Planer för Money

 

Money i avel!

Vi har satt upp mål och planer för vår kennel de senaste. Och då kom vi fram till att vi är beroende av andra uppfödare. Märkligt vore de väl annars när vi har såpass liten kennel som vi har. Men, för att bygga på de linjer vi vill så har vi satt ett mål att spara en hane efter Money. Jaha, hur kan man vara säker på att någon vill använda honom. Självklart är de svårt. För om vi ska välja en hane efter honom, så spelar tiken han paras med väldigt stor roll. Hon ska uppfylla de vi satt för våra mål. Hon ska ha de som vi är ute efter. Hon ska tillföra rasen i den riktning som vi strävar efter. De är ju upp till alla uppfödare att sätta sina önskemål och inriktning. Och vi har våra.

Så om vi får en förfrågan från en uppfödare som stämmer med de vi tänkt oss, så står vår Money till förfogande. Självklart kommer han finnas tillgänglig i avel till andra tikar än därifrån vi väljer att spara en hane. Då använder vi oss av traditionell språngavgift och pris per valp. Och vi kommer hålla på våra riktlinjer och önskemål för rasen oavsett vilken tik vi får förfrågan från. Vi kommer max låta honom ha 3 kullar per år. Dock max 5 kullar sammanlagt innan han är 6 år, detta enligt hälsoprogrammet från SKK.

Detta gäller ju då efter att Money är 3 år, vilket han blir i oktober 2019 och godkänd efter de rekommendationer och krav som både SKK och Cavaliersällskapet har. 

OBS!!! På Moneys första parning accepterar vi enbart tikar som parats innan. OBS!!!

 

 

20190607_213832

Money i väntan på en nosework tävling.

 

Husvagnen
Vår husvagn. En Hobby 540

Att komma hit med tik för parning!

För er som är intresserade av att använda Money i avel så blir det att ni får komma hit. Ni kan komma hit och lämna tiken om ni vill för att låta henne vara här under höglöpet. 

Vill ni själva stanna här också, så går även det bra. Vi har en husvagn som ni kan bo i som står på gårdsplanen. Där kan ni själva välja om ni vill hushålla själva eller komma in i huset för måltider. 

Man kan inte komma hit med kollektivtrafik. Men är det enda sättet för er att komma hit, så hämtar vi på närmsta busshållplats som är antingen i Sätila eller Hjorttorp i Hajom. 

Vi tar inget för att tiken stannar här varken med eller utan er. Vi tar inget för att hämta er vid bussen heller. Men självklart tar vi språngavgift enligt överenskommelse.

Choose language