Planer för Star

Star                                          Kenai

      90867759_2592405787639682_6308132572031352832_n

Dreamcreater's Fable                                      Kabonovas Jive Party

          Morning Glory SE48036/2017                    C.I.B., NORD UCH, SE V-17 SE59356/2012


Då har de två träffats och det blev två bra parningar dem emellan. Så nu går vi i väntans tider för att se om det tagit sig eller ej. Beräknad valpning är 2020-11-05

Är ni intresserade av valpar från kombinationen, så är ni välkomna att höra av er. Men man kan inte tinga någon valp via mail eller sms, jag måste minst prata med er innan ni får skriva upp er på listan. Och gärna komma hit innan också.

Förväntade färger: Det är svårt att veta vilka färger det blir. Det kan bli allt från alla fyra till bara black and tan eller bara blenheim. 

Vi kommer spara en tik från denna kombination. Och det kan bli aktuellt att placera ut den på foder. Så är ni intresserade av att ta en tik på foder eller vill veta vad det innebär, då är ni välkomna att kontakta mig. Om man ska vara fordervärd hos oss så ska ni bo max 5 mil från oss och vara intresserad av utställning.

Planer för Money

 

Money i avel!

Vi har satt upp mål och planer för vår kennel de senaste. Och då kom vi fram till att vi är beroende av andra uppfödare. Märkligt vore de väl annars när vi har såpass liten kennel som vi har. Men, för att bygga på de linjer vi vill så har vi satt ett mål att spara en hane efter Money. Jaha, hur kan man vara säker på att någon vill använda honom. Självklart är de svårt. För om vi ska välja en hane efter honom, så spelar tiken han paras med väldigt stor roll. Hon ska uppfylla de vi satt för våra mål. Hon ska ha de som vi är ute efter. Hon ska tillföra rasen i den riktning som vi strävar efter utan att krocka med de linjer vi redan har. De är ju upp till alla uppfödare att sätta sina önskemål och inriktning. Och vi har våra.

Så om vi får en förfrågan från en uppfödare som stämmer med de vi tänkt oss, så står vår Money till förfogande. Självklart kommer han finnas tillgänglig i avel till andra tikar än därifrån vi väljer att spara en hane. Då använder vi oss av traditionell språngavgift och pris per valp. Och vi kommer hålla på våra riktlinjer och önskemål för rasen oavsett vilken tik vi får förfrågan från. Vi kommer max låta honom ha 3 kullar per år. Dock max 5 kullar sammanlagt innan han är 6 år, detta enligt hälsoprogrammet från SKK.

20190607_213832

Money i väntan på en nosework tävling.

 

Husvagnen
Vår husvagn. En Hobby 540

Att komma hit med tik för parning!

För er som är intresserade av att använda Money i avel så blir det att ni får komma hit. Ni kan komma hit och lämna tiken om ni vill för att låta henne vara här under höglöpet. 

Vill ni själva stanna här också, så går även det bra. Vi har en husvagn som ni kan bo i som står på gårdsplanen. Där kan ni själva välja om ni vill hushålla själva eller komma in i huset för måltider. 

Man kan inte komma hit med kollektivtrafik. Men är det enda sättet för er att komma hit, så hämtar vi på närmsta busshållplats som är antingen i Sätila eller Hjorttorp i Hajom. 

Vi tar inget för att tiken stannar här varken med eller utan er. Vi tar inget för att hämta er vid bussen heller. Men självklart tar vi språngavgift enligt överenskommelse.

Choose language