Star & Money

På utställning

Dreamcreater's Fable Morning Dream x Helec's Evert Taube
SE48036/2017                         SE56704/2017

Den 7 maj födde Star en kull på 2 killar efter en tjuvparning med Money. Tråkigt nog klarade sig inte den lilla. Så rubyn är ensam kvar.

Och den är tingad.

Inavelsgrad 0,4%

20200507_132112

Planer för Candy

Chadyline Caribbean Dawn & Jankils First Star Altair

Candy huvud   20200410_094549

Candy SE12544/2014                         Malte SE46759/2015

Beräknad inavelsgrad: 2,1%

Nu har vi så många på vår lista att vi kan INTE ta emot fler. Alla nya kommer avvisas, tyvärr!

Den 15e april blev det en parning mellan dessa skönheter, så förväntad valpning kommer ske vecka 25. 

Malte bor i Gnosjö som sällskapshund, vilket han lever upp till, till varje punkt. Han blir 5 år i augusti och har precis kontrollerat hjärta och andra intyg och samtliga är UA. Han kommer även från starka friska hjärtlinjer. Detta blir hans första parning, men förhoppningsvis inte den sista.

Förväntningar på kullen: Troligen kommer det bli både black and tan och ruby valpar. 

Skulle ni vara intresserad av Malte i avel, ta kontakt med Anki på Jankils kennel. Det är inte hon som äger honom, men har kunskapen om vilka tikar som passar honom.


 

Candy som mamma:

Hon är helt klart den bästa tiken jag haft som blivit mamma. Hon tar hand om valparna från att de föds tills de flyttar till sina nya familjer. Hon låter ingen annan av våra hundar komma in till valparna förrän de är ca 3 veckor. Hon låter oss hantera och kontrollera valparna, men hon har stenkoll på vad vi gör. Hon ser till att de äter och hon sköter om de små så de gör ifrån sig, men bara så mycket som det behövs. 

Det enda hon har jobbigt med är när de börjar äta egen fast mat. Då tittar hon snett för att hon inte får något. Men kallas man för minilabrador, så är det svårt att se mat passera och inte få smaka själv 

Candy
Candy när hon väntade sin första kull.

Planer för Star

Star                                          Kenai

      90867759_2592405787639682_6308132572031352832_n

Dreamcreater's Fable                                      Kabonovas Jive Party

          Morning Glory SE48036/2017                    C.I.B., NORD UCH, SE V-17 SE59356/2012


Nu är det klart att det blir fina Kenai som Star kommer träffa någon gång efter augusti. Han är född 2012 och har nytt hjärtintyg UA. 

Förväntade färger: Det är svårt att veta vilka färger det blir. Det kan bli allt från alla fyra till bara black and tan. 

Det kommer ta ett tag innan parning kommer ske eftersom Star behöver bli minst 3 år innan hon får gå i avel enligt hälsoprogrammet som SKK har. Så tidigast augusti 2020 kommer det bli av. Under tiden aktiverar vi oss, jag och Star. Utställningar för henne kommer bli sparsamt med. För Money tuggar av hennes päls på öronen hela tiden. Och visa en cavalier utan lång päls på öronen är ju slöseri med tid och pengar 

Vi kommer spara en tik från denna kombination. Och det kan bli aktuellt att placera ut den på foder. Så är ni intresserade av att ta en tik på foder eller vill veta vad det innebär, då är ni välkomna att kontakta mig. 

Planer för Money

 

Money i avel!

Vi har satt upp mål och planer för vår kennel de senaste. Och då kom vi fram till att vi är beroende av andra uppfödare. Märkligt vore de väl annars när vi har såpass liten kennel som vi har. Men, för att bygga på de linjer vi vill så har vi satt ett mål att spara en hane efter Money. Jaha, hur kan man vara säker på att någon vill använda honom. Självklart är de svårt. För om vi ska välja en hane efter honom, så spelar tiken han paras med väldigt stor roll. Hon ska uppfylla de vi satt för våra mål. Hon ska ha de som vi är ute efter. Hon ska tillföra rasen i den riktning som vi strävar efter utan att krocka med de linjer vi redan har. De är ju upp till alla uppfödare att sätta sina önskemål och inriktning. Och vi har våra.

Så om vi får en förfrågan från en uppfödare som stämmer med de vi tänkt oss, så står vår Money till förfogande. Självklart kommer han finnas tillgänglig i avel till andra tikar än därifrån vi väljer att spara en hane. Då använder vi oss av traditionell språngavgift och pris per valp. Och vi kommer hålla på våra riktlinjer och önskemål för rasen oavsett vilken tik vi får förfrågan från. Vi kommer max låta honom ha 3 kullar per år. Dock max 5 kullar sammanlagt innan han är 6 år, detta enligt hälsoprogrammet från SKK.

20190607_213832

Money i väntan på en nosework tävling.

 

Husvagnen
Vår husvagn. En Hobby 540

Att komma hit med tik för parning!

För er som är intresserade av att använda Money i avel så blir det att ni får komma hit. Ni kan komma hit och lämna tiken om ni vill för att låta henne vara här under höglöpet. 

Vill ni själva stanna här också, så går även det bra. Vi har en husvagn som ni kan bo i som står på gårdsplanen. Där kan ni själva välja om ni vill hushålla själva eller komma in i huset för måltider. 

Man kan inte komma hit med kollektivtrafik. Men är det enda sättet för er att komma hit, så hämtar vi på närmsta busshållplats som är antingen i Sätila eller Hjorttorp i Hajom. 

Vi tar inget för att tiken stannar här varken med eller utan er. Vi tar inget för att hämta er vid bussen heller. Men självklart tar vi språngavgift enligt överenskommelse.

Choose language