Planer för Assi

Irisens Assi Prinsess Of Daim x Wiercilapa Jukon

20190824_142454 (2)             Oggie (4)

Assi SE17380/2017                                             Oggie

Inavelsgrad: 1,37%

Det tog sin tid att hitta Oggie, eller rättare sagt jag fick leta länge innan jag hittade en hane jag ville ha. Men letandet har varit värt det. Oggie har det jag söker efter i en hane till Assi. Han finns nere i Prag, så det bli en liten tripp ner till honom 
Eftersom det är såpass att köra till honom så kommer jag göra ett sk prog-test på Assi så jag verkligen åker när det är optimalt för en lyckad parning.

Oggie behöver dock göra några fler kontroller för att vara klar för avel. Men det ser mycket ljust ut att det kommer gå bra också. Oggie är en vänlig och glad hund, som kommer bli 5 år i december. Han älskar barn och är väldigt mycket en typisk barbet. Gillar att lära sig saker, älskar vatten och ägaren aktiverar honom med bla agility. Han är ca 56 cm i manken och hans höfter är röntgade A/A. 

Förväntningar på valparna: Med största sannolikhet kommer de bli bruna allihop eftersom både Assi och Oggie är bruna. Mina förhoppningar är att de kommer hamna i mellanspannet för vad som gäller för deras mankhöjd. Ganska troligt kommer det bli hundar med energi som de behöver utagera genom aktivitet. 

Länk till pawpeds databas för barbet: Assi x Oggie

Vi kommer behålla en tik från denna kull. Är ni intresserade av en valp från denna kombination är ni välkomna att höra av er. Vad som gäller för att tinga valp från oss så finns det att läsa om under "Vårt förhållningssätt", även det under fliken "Valpar". 

Choose language