Helec's Kennel

Blogginlägg

Kritik och placering Borås

Då är man hemma igen efter en regnig helg. Vad ska man säga om Borås, antingen regnar de o dessutom väldigt mycket eller så är de stekhett. De finns inget mellanting för den utställningen

Men kul o trevligt hade vi. Jag bodde ihop med Rose-Marie o Ann-Louise från RK ProDog. Jag ställde ju inte bara ut mina små, utan de stunder jag hade hjälpte jag även till i deras monter. Känns som att jag plockar russinen ur kakan nu när jag inte har egen monter längre. Känns himla kul att kunna möta kunder o göra en insats utan att behöva packa, bära tungt, köra långa sträckor o slita som en varg.

Nä, nu till de viktiga, kritiken från Borås

På lördagen var det rasspecial som Cavaliersällskapet arrangerade. Ludde ställde jag ju inte pga hans tandrot som drogs i onsdags. Så först ut blev Bea. De regnade lite, men inget som påverkade Bea tycker jag.

Domaren skrev följande:
Good scull and eye, nicely arched neck. And compact body with very good topline and tandset. Moves soundly both ways. Coat is a bit texture with maturely should do well.

Med de fick hon excellent och placerade sig 2:a i klassen

Kritiken för Alice blev följande:
Attractive head and expression. Good mouth just beginning to show a little grey on the muzzle. Very pleasing for shape and balance moves soundly both ways.

Med de fick hon excellent men blev oplacerad.

De blev inga kort tagna denna dagen, dels för att jag var ensam, men även pga regnet.

Något som jag verkligen ville ha nu då när Bea fått sitt första excellent var ju självklart att köpa rosetter. Nu var de ju special så då kan jag ju inte köpa de hos kennelklubben utan från cavaliersällskapet. Men då visar de sig att dem har inga rosetter???? Knepigt tycker jag. Så de blev inga rosetter, snacka om att bli besviken

Söndagens utställning var det kennelklubben som arrangerade. Självklart ställde jag inte Ludde här heller.

Så Bea var först ut av mina idag igen. Idag hade jag iaf sällskap av sköna Pia med sin Billy. Billy o Pia skötte sig utmärkt tycker jag, men de räckte "bara" till ett very good för honom, men han blev ändå fyra i sin klass.

När Pia gått o var klar så rusade jag tillbaka till RK's monter för att hjälpa till att sälja. Men de blev inte långvarit för efter bara en liten stund så ringer en annan för att tala om att nästa klass ska Bea in i. Så tillbaka till hundarna.

Detta var vad domaren tyckte om Bea:
Feminin tik med utmärkta propotioner. Något smal skalle och nosparti mörka ögon brant i sitt kors tillräckligt vinklad fram knappt bak. Rör sig med knapp steglängd. Vacker färg o päls

Med de fick hon very good och blev oplacerad.

Härnäst Alice:
Feminin veterantik med fina proportioner. Välformad skalle. Utmärkta öron och ögon. Välver något i sin rygglinje, sluttar i sitt kors. Tillräckligt vinklad fram knappt bak. Rör sig med ngt steglängd. Vacker färg o päls.

Med den kritiken fick hon excellent och placerade sig 3;a i klassen.

Men denna dagen skulle jag ha rosetter iaf. Men så "beklagade" jag mig över mitt missnöje dagen innan, så jag fick köpa rosetter av kennelklubben iaf. Snacka om att jag blev nöjd denna gången

Vi tog bilder på söndagen, men dem lägger jag upp senare i fotoalbumet.so_alvsborg_logo_140px


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star