Helec's Kennel

Blogginlägg

Ställt klockan

Nä, detta är inte ett inlägg om att vi ställde om klockan i helgen. Men lustigt är de att man vänjer sig fortare när klockan ska vridas tillbaka, än när den vrids framåt

Nä, detta inlägget handlar om vår kära (eller, nä den är inte alls kär) storm som är i antågande. Har haft radion på o lyssnat nästan hela tiden när de berört stormen. Tja, då borde jag väl ha lyssnat HELA dagen, för de har inte varit mycket mer än stormrapporter o påkallningar om stormen, men när SMHI varit på tråden har jag spänt mina öron o varit lyhörd för vad dem har haft att säga.

Vid ett av de tillfällerna så frågade hon på radion ifall dem kan säga något mer exakt klockslag när stormen lär komma. Och då sa den från SMHI att runt fem kan vi räkna med att de tilltar. O vad tror ni händer här klockan nästan är fem? Jo, här blåser till o yr runt. För er som varit här vet ju att vinden oftast inte kommer in här, men när den väl gör de så yr den runt. Inget kul, för då blir de liksom dubbel vind vi drabbas av, först vinden i sig o sedan att den virvlar runt på gården.

Men iaf, kl fem så drog de in en by här o vi bara hörde hur de brakade till utanför. De lät som att de va ganske mycket som "flyttades". Men saken är ju den att både jag o L-E har gått runt o säkrat o ställt in de VI tror kan tänkas skadas eller skada annat ifall de flyger runt. Så att de vid en sådan "lätt" vind lät så mycket gjorde oss nyfikna. Så vi ut o inspekterade. Men de lät bara värre än de va.

Så vi får väl se hur många gånger vi lär gå ut för att kolla läget efter hur de låter när vindarna tar i än mer än nu.Storm

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star