Helec's Kennel

Blogginlägg

Harmonisk dag

Egentligen hade jag bara velat vara hemma idag. De har ju varit ganska mycket åkande sedan pappa gick bort. Så de har inte alltid gått att reflektera över att han inte är med oss längre. Men då har vi hunnit med mycket också.

Vi har fått sagt farväl av honom nere på lassarettet, vi har varit på kyrkogården för att se hur där ser ut, vi har varit på begravningsbyrån och vi har gått igenom hur själva akten kommer gå till.

Pappa var ju inte med i svenska kyrkan, så de kommer bli en borgelig begravning. De kommer bli en blandning av dansk och svensk musik, lite dansant som han gillade så mycket men även klassisk musik. Han som kommer hålla i de passar verkligen till de han håller på med.

När vi var klara där så gick vi för att äta en bit mat. Maire känner till ett bra ställe i närheten. Väl där så visade de sig att de tar bara emot gäster fram till klockan två, och självklart var klocken över de. Men de var så gulliga så vi fick komma in ändå o äta. De va buffé, så även jag kunde hitta mat som passade mig, de är ju annars en annan historia.

Innan vi åkte tillbaka till Maire så blev de några till ärenden o efter de var vi slut båda två. Likväl passade vi på att kolla på den lokal som vi kommer samlas vid efter begravningen. Den var helt perfekt tycker jag. Inte alls långt ifrån där de bor.

Hemma hos Maire satte vi oss för att bara prata. Lite minnen som kom upp, men även lite allmänt fick vi gått igenom också. De är ju de som är så lätt mig o Maire emellan. Och för vilken gång i ordningen vet jag inte, som jag kallade henne för min mamma idag igen. Eller jag sa mamma o pappa i något sammanhang.

De var så skönt att bara göra de vi kände för i den takt vi kände för de. Ingen stress och inget chafs. De kommer komma fler sådana dagar ihop med Maire, de är jag helt säker på.

Nä, de kommer inte bli någon bild idag heller. För även om denna bloggen kanske låter lite lättare, så har jag en bit kvar tills jag är tillbaka i mina vardagsrutiner. Men de får ta den tid de tar.

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star