Helec's Kennel

Blogginlägg

Kommit ifatt mig.

För ett tag sedan så skrev jag ju om att jag lät Assi självtorka efter att jag badat henne. Kan ju säga att det var väldigt behändigt att inte stå och föna henne och sitta i timmar och kamma henne. En sak som trots det var säkert var att det kliade i fingrarna att göra det ändå. Men viljan att visa henne för min uppfödare fick ta över. 

Idag har jag badat henne igen. Men idag har det blivit hela kalaset. Allt från att borsta henne före jag badar till att föna och kamma. Om jag känner mig själv rätt, så lär jag inte låta henne självtorka så många gånger. För sicket jobb jag haft idag........

Det värsta är att jag blev inte ens klar med henne. Det är inte mycket kvar, men samtidigt retligt att inte bli klar. När jag fick hem henne, så höll jag inte på såhär med pälsen, utan då kammade jag henne nästan bara med en sk afrokam. Men allt eftersom pälsen växte så fick det bli tätare mellan gångerna och även bad. 

Om jag minns rätt så lät jag henne självtorka två gånger i rad innan hon var året gammal. Då lovade jag mig själv att inte göra det någon mer gång. Men ni som följt mig och Assi med hennes päls vet ju att Money var väldigt förtjust i den, så han tuggade ner den några gånger.  Passar ju i det läget att heta Money när man är billig i mattes ögon.

Nu var det länge sedan som han gjorde det, så hennes päls har verkligen vuxit. Med det har även pälsvården krävt mer av mig. Konstigt nog, innan när den inte var fullt såhär lång så badade jag henne en dag och dagen efter kammade jag henne. Men numera gör jag allt på en och samma dag. Så med tanke på att de tar (i vanliga fall) 3,5-4 timmar från start till slut, så kan ni nog själva räkna ut att det är inget jag börjar med på eftermiddagen.

Får väl se om jag får gjort de sista som är kvar att göra imorgon, eller lämnar det till nästa tillfälle. 

20181101_121405

Hade tänkt ta en bild på henne när jag var färdig med henne och visat henne när hon är som minst, blöt alltså och som störst, när hon är helt nykammad och fluffig. Men det blev bara en bild när hon är blöt.

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star