Helec's Kennel

Blogginlägg

Mattes hundar!

Det går ju att lägga in mycket i det. Men i vårt fall så är det händelser både hemma och borta. Idag åkte jag iväg till Borås för att träna Assi i lydnad. Det var debut för oss att vara där över huvud taget, så jag gillade tillfället att träna på ett nytt ställe. Och det kommer bli fler nya ställen att träna på framöver. För ska jag nå mitt mål, så krävs det träning. 

Men jag inser för varje gång jag tränar min krullboll att hon är ju bara så fantastisk hund. Hon är hela tiden glad, svansen är igång hela tiden, mungiporna och inriktningen är bara positiv. Villig att göra än det ena än det andra. Belöningen kan vara att vi leker eller busar med hennes kampleksak eller ett hurra och tjo och tjim från mig. Så hon är lätt att ge och ta emot beröm. Men likväl är hon skärpt och koncentrerad i träningen. 

Eftersom det är höstlov nu, så hade jag med mig Fidde. Även om rubriken är "Mattes hundar" så gillar alla mina hundar Fidde otroligt mycket. Alla blir som tokiga när hon kommer. Tokiga av glädje. Så när hon kommer in i bilen blir Assi ivrig för att hon inte kommer åt henne från kofferten och Fidde sitter fram. 

Det är ju jag som tränar hundarna, men Fidde är väldigt villig att hjälpa till. Idag blev den största hjälpen för mig att hon filmade mig när vi tränade. Tyvärr går det inte att lägga in filmer i bloggen, så det får bli en bild, som vanligt, längst ner. 

Jag la upp träningen och delgav Fidde min planering. Och min planering höll, nästan. Det som avvek från planen var att jag fick lägga till träning, för Assi tyckte det började bli långtråkigt att köra samma hela tiden. Så det blev både bakdelskontroll och hopp över hinder. Men efter en dryg timmes effektiv träning så var jag trött. Men Fidde ville köra lite mer med henne, fast lite skojiga saker än tävlingslydnad. Jag sa till Fidde att jag går och sätter mig vid bordet och skriver ner lite hur och vad vi gjort idag. 

Men det tog nog bara någon minut till min krullboll kom rusande lös ut bland de som fikade och letade efter mig. Så trots att hon håller av Fidde såpass, så är det tydligen matte som gäller när det skall tränas. Och trött blir man också efter varit så duktig och utforskat nytt ställe.

20181102_174742

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star