Helec's Kennel

Blogginlägg

Namn på hundarna!

Ja, jag försöker ju ha personliga namn på våra djur. Det spelar ingen roll om det är en katt eller en höna eller duva eller hund. Ankor, duvor och höns får bara namn ifall jag känner att något passar dem. Och de är ju inte så att de vet vad har för namn, utan det är mer att vi vet vilka djur vi pratar om. Men alla andra vet allt vad de heter.

Men jag ska nog tänka mig för vad jag kallar djuren för. Många gånger passar det väldigt bra. Candy tex, det finns nästan inget annat namn som passar till henne. Ja, det skulle väl vara Diva isf, men det har hon ju som smeknamn. Och sötare än vad hon är går ju knappt att bli än Candy 

Men så har vi ju en hund till på detta stället som har personligt namn. Det var ju väldigt lätt att komma på eftersom han kommer från sedelkullen. Så Money var inget svårt beslut. Det är många som frågar två gånger vad han heter. Eller så får jag kommentaren, Heter han Money, PENGAR??? Jah, säger jag, hans mamma heter ju Candy, godis. 

Nu kan man ju vara ganska ironisk med detta namn. Att han är dyr i drift, att han kostar massa pengar, eller att jag lägger mycket pengar på honom osv osv. Men det går även att vända på det. Att han är billig. Idag har han varit VÄÄÄÄÄÄLDIGT billig. 

Vi lämnade hundarna hemma idag när vi var iväg på ett ärende. Det är ju absolut inte ovanligt. Och när vi kom hem, så gick det inte att smyga. Utan det var en högljudd skara som var inne. Den senaste veckan så har jag även låtit Assi vara lös på gårdsplanen. Och det klarar hon galant. Men idag när hon sprang så tyckte jag det såg konstigt ut på ena bakbenet.

Jodå, mycket riktigt. Money (dyrgripen) har tuggat ner hennes päls IGEN!!!!!!! Jag ska inte skriva vad jag kände för att göra där och då med honom. Men han fick inga pussar och ryggdunk iaf. 

Jag kollade närmare på hur det såg ut och ser att det är inte lika kort som när han tuggade ner henne tidigare i år. Och denna gången är det längre tid kvar tills jag ska ställa henne. Så jag kommer inte klippa ner henne som jag gjorde i januari. Utan jag hoppas bara på att det växer ut såpass att det går att "gömma" på utställningen. 

Och nästa hund har jag redan bestämt att hon ska heta Angel, så hon kommer väl bli en riktig ängel till hund 

20181108_162943

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star