Helec's Kennel

Blogginlägg

Jävla förbannade fobi!!!

Jag såg ju så mycket fram emot denna dagen. Första gången vi skulle ut och tävla i nosework, jag och Money. Det var så trevlig stämning och en som var med på samma doftprov som oss var också där. Så vi fick lite extra att prata om. Vi var lika frågande inför vad som väntade. Fattade lika illa båda två. Allt var ju nya begrepp. 

Vi har hört uttrycken förr, men förstod inte hur det skulle gå till i detta sammanhanget. Men eftersom det var en inoff tävling, så finns det massor av tillfällen att fråga, och fråga gjorde vi. Både hon och jag 

Jag och Money var sist ut i den grupp vi var i. Och nerverna blev allt mer spända desto närmare vår tur det blev. Det är ju sällan jag önskar att vara först ut, men idag hade jag gärna gjort det. Men det kanske blir nästa gång. För vi kommer åka fler gånger, det kan jag lova.

Det var två sök idag. Och vi går in på första söket, där det fanns lite utrymme innan vi kom in på själva sökområdet. Där sätter jag på honom hans sele och han börjar nosa. Sökområdet är uppdelat i två små rum. Det ena rummet är lite mörkare. Men han visade tydligt att han ville in där. Han är noga och går igenom alla saker som finns i rummet. Söker längs stolar och andra föremål. 

Men så ska han gå ut ur det mörkare rummet för att fortsätta där det är ljusare. Men då på dörrkarmen så kissar han 
Så vi blir diskade. För även om jag är ny på detta, så det har jag läst att det får han inte göra. 

Han va rastad innan vi gick in. Men är man hane så är man. Vi blev ändå visade var doften var, så han fick marker doften. Och promenaden mellan söken, då lät jag honom kissa av sig det lilla han hade kvar, för att vara på säkra sidan. 

Nu var det en liten bod som vi skulle söka igenom. Vi går in och jag ser hur han fokuserar på ett ställe, men visar inget tecken på att markera. För att ge honom utrymme att söka, så backar jag och vrider mig lite.

Alltså nu snackar vi reaktion. Där hade de satt upp sådan där låtsas-spindelväv och även spindlar i det. Spindelnätet fastnade i min jacka. JAG HAR EN FRUKTANSVÄRD FOBI FÖR SPINDLAR. 

Så jag skriker i högan sky, hoppar och viftar med armarna och rusar ut ur boden. Jag lovar er. Det var INGEN som skrattade åt mig. Utan förstod att det var något fruktansvärt som hänt. Och när L-E sa att det var nog spindlar där inne, så kom det folk runt mig för att höra om jag behövde hjälp. Jag är ju långt ifrån ensam om att ha fobier. 

L-E och Fidde tog hand om stackars Money. Han blev väldigt orolig för mig, hans matte. Honom hade jag tydligen släppt. Nu är det ingen panik att göra det. Men Fidde berättade att han blev pipig och sökte efter mig. Men för att han skulle få ut så mycket som möjligt av dagen, så tog Fidde honom, med hjälp av ledningen, så han fick gå in i boden igen och blev visad var doften var. 

När vi var på väg hem så frågade jag var den fanns. Då visade det sig att doften var på ett ställe som jag misstänkte. För innan jag rusade ut, så tyckte jag mig se honom vara väldigt intresserad av just de stället. Han nosade noga där, men visade inte till mig att det kunde vara där. Kan ju säga att från att jag såg hans intresse till att jag for ut, så var det inte lång tid emellan. 

Nu var det ju inte bara jag som reagerade. Utan tävlingsledningen reagerade också på min reaktion. De kände sig skyldiga till att det blev som det blev. Som de sa att de var noga med att inte ha saker som kunde skrämma hundarna. Men de hade inte en tanke på att någon skulle reagera så som jag gjorde. Men jag sa samtidigt att jag brukar säga till, eller fråga, eftersom jag har en sådan fobi som jag har. Men troligen i all stress och nervositet så föll det ur minnet. För jag är helt övertygad om att hade jag frågat eller talat om min situation, då hade de plockat bort de. 

JAG lägger absolut ingen skuld på dem. Det är mitt ansvar att meddela. 

Men nu har vi ändå gjort vår debut i tävlande inom nosework, även om det var en inoff. Och blivit mer insatta i hur det går till. Då kan jag konstatera att vi behöver träna än mer. Behållare fixar han utan problem. Men inomhussök är något vi får satsa mer på. För jag är fortfarande övertygad över att han är klippt och skuren för att hålla på med detta. 

Han är helt slut iaf, för även om det blev som det blev så har han ansträngt sig och jobbat med näsan. 

fobi

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star