Helec's Kennel

Blogginlägg

Invigning!

När jag flyttade hit, för över 20 år sedan 

Tjitt, är det såpass länge sedan. Ja, när jag tänker efter så har jag snart bott här halva mitt liv och det kommer bli fler år än så också. Men då tyckte jag det var ganska tråkiga väggar överallt. Vävtapet i alla rummen som bara var målade. 

Nu är ju inte jag någon inredningsmästare. Men jag vill allt ha något mer än målade väggar. Så i flera år, nästan 20 år har jag pratat om att jag vill göra om väggarna och sätta tapeter istället. Men jag har ju insett vilket arbete det blir när det är vävtapet på väggarna nu. Men ibland är det bra att skynda långsamt. Ja, långsamt får man väl verkligen säga att vår renovering varit 

För numera finns det ju renoveringsgips att sätta upp på väggarna för att slippa bredspackla. Det har varit L-E's förslag att göra. Då har jag bara sagt att det vill jag se honom göra. För jag skulle inte göra det. Varje liten ojämnhet skulle synas och det skulle vara ett evighetsjobb att få det slätt och fint. 

Men när jag flyttade hit så hade vi en sådan där snygg 70-tals hörnsoffa i vardagsrummet. Men den gav vika med tiden, efter det blev det 2 soffor och en fåtölj inköpta på Erikshjälpen. Den höll ju inte i evighet, så den åkte ut vart efter också. De som avlöste den var en soffgrupp vi fick av Linda och Morgan. Men vid den tiden spenderade vi inte så mycket tid i rummet längre. 

Då var vi mer här uppe på andra våning. Och med mitt och L-E's ordningssinne (ironi) så samlades det bara saker i rummet. Det ena efter det andra. Men så tog vi oss i kragen och gjorde ett ryck. Slängde ut möbler och städade. Men det tog inte lång tid förrän det var fullt i rummet igen. 

Nu är jag ju förärad med att ha väldigt fina och goda vänner. Så i olika omgångar har jag fått hjälp med att få ordning här hemma. Jag har även fått material för att byta ut de vi har. Och för er som sett på facebook så har vi ju renoverat vår lilla hall. Eller finentré som vi kallar den. Huset är ju så gammalt att det fanns en egen ingång till prästen när han skulle komma hit på husförhör. Men det är en annan historia 

Där är faktiskt vävtapeten kvar. Det är såpass mycket längs väggarna där, så det spelar ingen roll vad som är på väggarna. Däremot målade vi om där. För jag hade fått golvskivor som vi ville ha i där. Så vi tog en färg från skivorna och målade om. Byggde upp golvet så det kom i samma höjd som rummet. Ställde in garderober som jag också hade fått av kompisen. Och medan vi gjorde golv och väggar i finentrén så fick de vi hade haft i garderoberna vara i rummet 

Så det var verkligen belamrat med saker. När det var som värst så hade vi bara en smal gång att ta oss fram genom. Absolut inget vi gillade. Det var så mycket att göra i rummet att jag visste inte var jag skulle börja för att det var så mycket. Med påföljd att jag gjorde inget. 

Men med tiden så tog jag ett plagg i taget som jag hängde in i de nya garderoberna. Jag samlade saker att skänka i en kartong, jag samlade ihop hundsakerna på ett ställe. Och till slut såg jag en förändring, en förbättring. Efter ett tag såg jag ljuset i tunneln. Och det gav mig energi att fortsätta. 

Så idag har våra nya (nya för oss) möbler kommit på plats. Det är en matsalsmöbel i Gustaviansk stil. Tidigare var det inget som jag kunde tänka mig ha. Men när L-E's föräldrar gick bort så ärvde vi deras golvur. Och de var vi väldigt glada över. Vi vet ju vad den betydde för dem. Så den får en central plats i rummet. 

Det kunde väl knappast passa bättre att inviga detta rum med nya möbler som idag på en söndag med en söndagsmiddag. Och inte nog med de, jag tog fram vår nya (ny på riktigt) fina servis också. Så det blev invigning utav den också. Middagen bestod av ugnsbakad hel fläskytterfilé med potatisgratäng och svampsås. Den satte sig som bomull runt magen kan jag säga. Och det var lite extra att sitta där och äta med nya servisen. 

Nu får vi se när det blir middag där nästa gång. Kanske att någon får en inbjudan och vi delar med oss av glädjen att sitta där. Men de kan dröja ett tag tills vi fått färdigt väggarna också 

20181111_172757  20181111_181314

Candy ville självklart vara med på invigningen. För övrigt tyckte framförallt Assi att det var konstigt att vi satt där. Det har ni aldrig gjort förut.

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star