Helec's Kennel

Blogginlägg

Skänka och köpa!

Vi håller ju på att rensa och renovera här hemma. Det tar sin tid, men vem har bråttom. När jag får upp minnen på facebook så kommer det upp ett inlägg som jag skrev för 3 år sedan. Och då vet jag ändå att det var inte då vi började, utan kanske för 5 år sedan. Men å andra sidan, när blir man färdig med ett gammalt hus 

Det finns ju de som säger att man ska göra en rensning med ca 10 års mellanrum. Hm, då ligger vi nog efter lite. Men vi gör ju kombo med rensning och renovering. 

Nu är ju inte jag någon person som kan slänga saker som fortfarande går att använda. Förr skulle jag göra konstgjord andning och återuppstå alla saker. Om jag bara gör si eller så med den saken, då kan någon få användning utav den. Men de slutar bara med att sakerna blir liggandes igen. Så där har jag släppt på mitt tänk. 

Men jag kan ändå inte slänga saker som fortfarande går att använda utan att behöva göra något med dem längre. Så vi har flertalet kartonger här hemma. Jag har ju sett program på tv där folk får hjälp med att rensa. Där står kartonger med "släng", "sälj", "spara" eller "skänka".

Här har jag tagit bort en kartong. "Sälj". Det tar sådan energi och kraft att först ta mått, fotografera, beskriva, lägga ut annons, kolla prissättning, svara på mail, osv osv. Men de andra kartongerna blir fort fyllda. Så när vi är iväg så får nästan alltid någon kartong följa med. Antingen till tippen eller loppisen. 

Idag var det jag och Fidde som åkte in till Erikshjälpen för att lämna in fler saker där. Vi lämnade in två kartonger i torsdags också. Då hade vi andra ärenden så vi gick inte in då. Men idag var skillnad. Vi började med en fika, sedan tog vi en runda i butiken. Jag sa till Fidde att ha ögonen öppna för olika saker som jag är ute efter. 

Men, i vanlig ordning, kom jag ut med andra saker än de jag sökte. Så på vägen till bilen igen säger jag till Fidde. 
- Det är ju konstigt, här lämnar vi in saker för att vi rensat, men så köper jag nya saker direkt 

Sälja-köpa

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star