Helec's Kennel

Blogginlägg

Räddad av tekniken.

Jag har ju ett ganska dåligt lokalsinne. Så nästan vart jag än ska så kör jag med någon gps-app. Man skulle ju kunna tänka att när man ska till samma ställe flera gånger, att man till slut lär sig hur man kör dit. Så är det inte i mitt fall 

Och köra rätt (eller fel, rättare sagt) går att göra även om man kör med en app på. Innan de fanns gps över huvud taget, så ringde jag till L-E och frågade om vägen. Men trots att jag hade honom i telefonen, så körde jag fel 

Idag var det dags att åka till lydnadskursen igen med Assi. Kan säga att jag kom inte ens en km hemifrån förrän jag fick vända igen. Hade självklart glömt en viktig sak hemma. Vänder så fort jag kan och skyndar hem. Assi, stackarn, började pipa och "skälla" där bak. Men matte nu kör du ju hem igen, vi skulle ju träna. För de har hon lärt sig. När jag tar på mig just den västen, då ska hon träna, de hon älskar så otroligt mycket. 

Iväg igen med vetskapen om att jag måste tanka längs vägen. Nu har ju de flesta bilarna teknik som visar hur långt man kommer på den mängd man har i tanken. Och i appen visas de ju hur långt jag har kvar till målet. Med snabb överräkning så skulle jag klara köra till kursen utan att tanka. Men knappt halvvägs så tycker bilen att jag ska tanka. 

Så i Landvetter fick jag svänga av. Och för att spara lite tid så tankade jag inte fullt, utan slängde bara i 20 liter. Nu kände jag mig lite mer stressad än innan jag tankade. Appen var fortfarande igång och tiden när jag skulle vara framme var knapp innan kursen skulle börja. 

Men nu säger appen att jag ska köra gamla vägen??? Förklaringen till det syntes längre upp i backen. Där var det kö och trafiken stod stilla. Valet att köra gamla vägen var ganska lätt då kan jag säga. Problemet var bara att det var mer än jag som valde att köra den vägen. Och där var det inte lika lätt att köra om. För de sysslade jag med en hel del innan jag tankade. Behövde ju köra in tiden de tog att vända och köra hem igen. 

Nu blev det bara till nästa mot så då blev det till att gasa på igen när jag var åter till motorvägen. Genom Göteborg vet jag hur jag ska köra. Men på andra sidan älven är jag mer osäker, så kollandet på appen blev mer tätt mellan gångerna. Och peppar peppar för första gången körde jag inte fel den sista biten. Det var väl väldigt tur med tanke på hur resan in hade gått fram tills dess. 

Kursen i sig gick kalas. Jag är så nöjd och stolt över Assi. Dock var hon mer vild än tam idag. Men hon samlade sig och vi fick gått igenom de jag tänk. 

Även om kursen var huvudresan idag, så hade jag ett ärende till innan jag vände hemåt igen.

Jag åkte till fina Charlie hemma hos Anders och Maja. Han var så himla fin OCH full av energi, precis som Anders och Maja själva. Och Assi och han började busa och leka direkt. Det tog nog ca 5 min innan Charlie märkte att jag var med också. Men när han såg mig, så kände han igen mig <3

För att komma dit så hade jag aldrig hittat utan appen. Och få det beskrivet via telefon eller uppskrivet hade aldrig fungerat för mig hahaha
När jag sedan skulle hem så hade jag aldrig hittat hem utan appen. Men innan jag kom ur stan så pratade jag med L-E och han tyckte att jag kan köra via R40 hem, men det tyckte inte appen. Utan den tyckte att jag ska köra mot Malmö. Så den fick bestämma. Tur va väl de. För på radion hörde jag vilka köer det var i Kallebäck. 

Så ännu en gång fick jag hjälp av appen att ta den lämpligaste vägen. 

waze

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star