Helec's Kennel

Blogginlägg

Internet vs verkligheten

Som ni har kunnat se på facebook så var vi iväg idag på en inofficiell noseworktävling med Money på Orust. Oftast när man anmäler sig till en sådan tävling så är startordningen den samma som turordningen för när de tog emot anmälan. 

Och väl på plats så visade det sig att vi hade startnr 1. De kändes väldigt bra. Slippa gå runt och vara nervös och bygga upp än det ena än det andra i huvudet. Slippa räkna ut hur lång tid det är kvar tills vi ska tävla. Slippa höra hur det går för de andra, lyckande eller misslyckande. Slippa gå i andras fotspår. 

Så direkt efter banvandringen så gick vi in för att börja. Även denna gången valde jag att byta från halsband till sele precis utanför första söket. Det är något han börjar komma in i nu. Så det kommer jag fortsätta göra. Direkt när han får på selen, så börjar han dra och sätta nosen i backen. Helt underbart tycker jag. I vanliga fall får han inte dra i kopplet, men med selen på, då får han det. 

Det var 4 sök idag. Behållare, inomhus, fordon och utomhus. Och med tanke på hur det gick förra gången, så var jag osäker på hur han skulle reagera. Så jag förberedde arrangören att jag kanske bara gör de två första söken. Men när jag kände draget i kopplet och hur han satte de två första söken som ifall han aldrig gjort annat, då var det bara att fortsätta. 

Fordon och utomhus har vi aldrig tränat på. Så jag tänkte att vi får ta det som det kommer. Det är ju ändå bara som en träning. Men fordonsöket var hans snabbaste. De tog han på 15 sek. Utomhus var mer utmanande. Så där gick tiden ut utan att han fann doften. Tydligen var det nära att han skulle hittat den. Men just då tog jag kopplet bakom ryggen och råkade dra lite i det, så han avbröt att gå dit han hade tänkt. Jaja, de var en erfarenhet rikare för mig. 

Vi slutade med 75 poäng vilket jag är superduper glad över. Jag menar, vi har bara gått en nybörjarkurs när han va ca 6 månader. Sedan har jag tränat på egen hand. Och idag satte han nästan alla fyra söken. Han är en klippa min lille kille 

Nu är ju dessa tävlingarna likadana som utställning, när man är klar kan man åka. Så de gjorde vi. Klockan var ju inte ens halv ett. 

Men den senaste tiden har jag kollat på lite bilar på nätet. Vi är ju ganska kräsna med vad vi vill ha. När vi kollar på bil numera så börjar nog vi tvärtom mot många andra. Det första jag gör är att öppna kofferten för att se hur stor plats det är för hundarna. Är jag inte nöjd, då stänger jag luckan och går vidare till nästa bil. Vi kan kompromissa på våra önskemål. Men utrymmet som hundarna kommer få är A och O.

När vi nu var färdiga såpass tidigt så tog vi vägen via några bilhandlare. Åkte in till återförsäljare som har de bilar jag är intresserad av. Men det var en besvikelse. Det var inte så stort som jag önskade där bak. Men när jag kollade på en annan modell, så såg det betydligt bättre ut. Så då tar jag med mig det hem, för att kolla andra fakta om bilen och modellen.

På väg från en återförsäljare så frågar L-E hur det var med ett annat märke och modell. Det var ingen bil jag sett i verkligheten heller. Men såg väldigt intressant ut när jag kollat på nätet. Så jag knappade in en återförsäljare för den bilen också. Men ack nej, även där blev vi besvikna. Där fick vi ändå hjälp. Så vi beskrev våra önskemål och säljaren visade oss en annan modell. Den såg väligt bra ut, tills vi kom till hur mycket jag får lov att dra med den. Det gav inte mycket utrymme om vi byter husvagn. 

Äsch, sa jag, jag får väl ta BE i så fall 
Då skulle jag få dra 2100 kg med den bilen. 

Så hur bra det än ser ut på nätet, så är det skillnad att se det i verkligheten. 

20181117_123036

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star