Helec's Kennel

Blogginlägg

Trodde det räckte nu.

Nu får ni ursäkta. Men nu kommer ännu en blogg om min hälsa. Men i en annan riktning än vad det varit förut.

För ni som har mig som vän på facebook kunnat läsa så fick jag åka in till akuten i torsdags. När jag kom dit fick jag komma in på en gång och det hände mycket på en gång. Det kändes väldigt bra att slippa vänta med tanke på orsaken för att jag åkte dit. 

Vid ca halv två fick jag en typ smäll i huvudet, som att någon skjutit ett gummiband på huvudet på mig. Och de gjorde ofantligt ont. Ytan var lika stor som en spik, jag kan fortfarande sätta fingret på var den platsen är. 

Men jag kände inget annat, så jag fortsatte med att göra lunch som jag höll på med. Satte mig och åt. Då kom nästa symptom. Fick synrubbningar som ifall man tittade på ett bit-fel. Alltså sådant man ser på tv:en när man har dålig mottagning. Men smärtan i huvudet hade avtagit på ganska kort tid, men synen ändrade sig mer och större yta. När jag satt där och åt så skulle jag läsa en liten text. Men det kunde jag glömma. 

Då började tanken slå mig att ringa 1177, så jag fick rådgöra med dem. Men det tog inte lång tid förrän hon sa att jag ska ta mig in till akuten så det får kollas upp. Hon hörde med en kollega också för att vara säker på sitt svar till mig. Det var inte så akut att jag behövde ambulans, för jag vågade ju inte köra bil med tanke på synrubbningen jag hade. Så jag ringer färdtjänst om en sjukresa. Den resan ska jag inte gå mer in på, men med tiden kom jag dit jag skulle iaf.

Trots flera undersökningar och blodprover så kom de inte fram till någon orsak. Utan jag fick åka hem, då var kl kvart i två på natten, så jag var inte hemma förrän halv tre 

L-E var så snäll att han var hemma dagen efter, så jag kunde få sova ut det jag behövde. Det enda jag kände av då var tröttheten. För även om jag sover dåligt många nätter så brukar jag inte vara uppe till halv tre. Vi tog ändå dagen lite lugnt, åkte och handlade och gjorde annat när det ändå var ljust. 

Lördagen gjorde vi en go middag för att fira att det inte var något allvarligt. Gjorde trerätters middag som vi hjälptes åt att planera och göra. Kan säga att den smakade väldigt gott 

20181124_150509  20181124_153511  20181124_155924

Senare på kvällen hörde jag av mig till kompisen som har nära till en sjö från sig, om vi kunde åka dit som idag. Ni kan ju bara gissa vem jag ville gå dit med 
Och idag var det ingen tvekan. Så fort hon fick syn på vattnet så lyfte hon på huvudet och kollade om det verkligen kunde vara sant.

Kompisen gick ju den vägen som ledde till sjön, men det gjorde inte Assi. Hon tog kortaste vägen. Hon var överlycklig för detta. Och kompisen har 3 stycken grand danois och även om hon ofta går till sjön, så är de sällan de badar. Så för henne var det intressant att se hur en vattenhund arbetar och njuter. Mina andra små tyckte väl det var sådär trevligt ställe att vara på. Men de var nog mer för att det var så kallt, annars kan Money gå i en bit iaf.

46525551_10156334208654079_1935590135076749312_n  46686066_10156334208744079_733026762807574528_n

Det var fantastiskt underbart att se hur hon apporterade och tog sig i vattnet och bara simmade. Temperaturen var ju nära noll, men det hindrade inte henne. När hon kom upp på land så skakade hon, men om det var för att hon var exalterad eller frös, de vet man inte.

Efter ett tag gick vi tillbaka till bilarna. När vi står där så fick jag tillbaka de där synrubbningarna. Jaja, jag tänkte inte mer på de. Men vi hinner bara hem, så kommer huvudvärken. Och det var en huvudvärk som kändes som att de kom från helvetet 

Så jag gick och la mig. Denna gången var jag även väldigt känslig för ljus och ljud. Så jag gjorde det så mörkt jag bara kunde i rummet. Bad L-E släcka lampor och ta hand om hundar. Kan säga att han frågade inte varför, utan förstod att han behövde göra de.

Jag somnade väl knappast, kanske någon lite kort stund bara. Annars låg jag bara där och hade obeskrivligt ont 

Så med tanke på denna veckan med troligen två anfall utav migrän, så kommer jag ta kontakt med min läkare igen. Undrar vad han säger när jag nu kommer med ytterligare en åkomma för mig. 

Själv tycker jag att det räcker med det jag redan har. Men jag hoppas jag har tur att detta bara var några tillfälligheter. Men den chansen är väl liten 

huvudvärk

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star