Helec's Kennel

Blogginlägg

Vad blir det för middag?

Jag älskar ju verkligen att planera och laga mat. Det var något som min mamma lärde mig. Inte bara mig utan även mina bröder. Det ledde till att en av mina bröder utbildade sig till kock. Han jobbar inte med det idag, men laga mat kan han ändå. 

Mamma lärde oss att vara lite kreativa, ta det som finns liksom. Och idag när jag sätter ihop en middag så får jag känna efter i munnen vad som passar och hur det smakar ihop. Orsaken till det kan ju visserligen vara att vi bodde ute på landet och var tvungna att ta bilen nästan en mil till affären. Då åker man knappast iväg för att köpa en lök eller liknande. Så var löken slut så fick man planera om eller ta något annat. 

Idag var jag iväg och tränade Assi, för henne på ett nytt ställe. Jag hade tänkt tränat henne vid bygdegården. Men med detta vädret så valde jag att hyra på ett hundställe istället. Och av erfarenhet så vet jag ju att jag är så himla trött efter varit iväg. Jag bara längtar hem och till att äta middag. För jag har fått erkänna för mig själv, att ska jag stå för maten, som det var förr, då blir det knappast någon lagad mat längre. Jag fixar bara inte att stå där bland stekpannan och kastruller. Få ihop en middag där allt blir klart i ordning och hålla i huvudet vilken ordning det ska tillagas. Det blir bara kaos i huvudet på mig 

Så i ett bra tag är det L-E som ser till att vi får mat på bordet. Det kan hända någon gång att jag hjälper till, men då gäller de typ att röra om i en sås för att L-E ska hämta något i frysen eller något i den stilen. 

Och jag hade hoppats på att få middag hemma idag också. Men så blev det inte. Jag hade totalt glömt av att L-E skulle på julbord med jobbet idag. När han säger idag att han snart ska åka, då kommer jag på att han skulle på det. Ärligt talat vet jag inte hur många gånger han har sagt till mig att det är idag. Nu minns jag att jag frågade honom om jag skulle köra honom, så han kan ta en öl och kanske en snaps till maten. men han tyckte inte jag skulle behöva göra det. 

Nu minns jag att han sa så sent som igår att det inte blir någon middag hemma idag. När jag åkte från träningen med Assi, så tänkte jag att det skulle vara gott att ta en pizza. Men de skulle ta längre tid innan jag skulle vara hemma och (för mig) behöva köpa till L-E också och äta den hemma. Så de hoppade jag över. Nu kan jag känna att "varför gjorde jag inte det ändå" för då hade ju L-E påmint mig ännu en gång att han skulle på julbord.

Så istället för middag blev det kex och mjukost och några kalla korvar som jag åt framför tv:en.

Middag

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star