Helec's Kennel

Blogginlägg

Dagen före resa.

Nu va de länge sedan som jag va här inne och skrev. Jag är ju ofta inne på min hemsida och kollar om de behöver uppdateras något, eller lägga in nya bilder, eller bara kolla över lite här o där.

Men jag tänkte faktiskt att jag ska börja vara mer aktiv här inne och skriva av mig. Så håll ut, nu kör vi.

När jag va aktiv förr så hände de ju ofta att jag skrev hur jag kände mig efter en dag eller en helg med utställning. Kan väl kännas lite upprepande eftersom jag ofta kände mig likadan varje gång. Och med tiden har de tyvärr inte blivit bättre de senaste. Ska nog inte vara så blyg utan, som ni som följt mig på facebook vet, så har ju min försämring pågått ett bra tag. Men mer om de en annan gång.....................kanske 

För att få lite variation på mina inlägg så kommer denna bloggen handla om dagen före en resa/utställning. Ni som är aktiva och ofta ställer ut, tja, även ni som kanske bara åker iväg lite då och då, vet ju att de är inte bara till att åka iväg. Utan hunden ska förberedas på olika sätt. Och ofta räcker de ju inte med att bara göra ordning hunden dagen före. Utan även mellan utställningarna ska den hållas i ordning. 

Idag har de blivit båda delar för mig. Att fixa ordning och bada Money är ju ganska givet eftersom de är honom jag ska åka iväg med och ställa ut. Men Assi har fått en genomgång också idag. Jag fick ju fundera en stund innan jag satte igång med de. För jag vet ju att de tar x antal timmar från att jag börjar med henne tills jag är klar. Och även om de inte tar lika lång tid med Money så vet jag ju att de tar ändå sin tid att få honom klar också. Och göra honom klar för en utställning tar ju självklart längre tid än att göra de för vardags. Men de känner man ju igen för sig själv också 

Jag har ju kollat tillbaka på året och ser att de blivit ganska många utställninar i år. Men den jag ska på nu tar ju helt klart priset. För om jag lägger ihop alla mil jag (Lars-Eric) kört till utställningar för i år så kanske jag kommer upp i de antal mil jag kommer transportera mig denna gången. Samtidigt va jag nog inte medveten om vad jag skulle ge mig in på när jag bestämde denna tripp. Per väg kommer jag åka 85 mil, för att ställa ut EN hund. Då hamnar jag i Sundsvall, men bilen får faktiskt stå hemma. Så denna gången gynnar jag SJ genom att ta tåget fram och tillbaka.

De är ju flera som tycker att jag är något galen och tokig att göra denna resa. Men så tänker jag efter lite. För jag hör ju många som åker till den ena utställningen efter den andra utomlands. Och då blir ju ofta reaktionen, Lycka till och kör försiktigt. Jag har ju varit och fluktat lite på att själv åka över gränsen för att ställa ut. Men de blev inget i år, kanske nästa år istället.

Men samtidigt är jag ju nervös för vad han ska få för resultat. Som jag sa till L-E, tänk om han får VG 
Då har liksom resan varit väldigt lång. För helt klart kommer de kännas lättare och kortare om de går bra eller kanske till o med över förväntan. Men nu kan jag inte påverka mer. Jag har skött om honom och hans päls länge nu. Och idag är han badad mer noga än till vardags. Och han är fönad och finslipad. Allt är packat och klart. Både till honom som till mig. Ni kan väl bara gissa vem som har med sig mest saker. De till mig eller de till Money 

Att de är mycket saker med är helt säkert. Ändå har jag fått vara så smart jag bara kunnat. För jag ska ju bära/dra på allt själv, ingen bil att köra ända fram med. Och dessutom ha Money i koppel. Jag tror allt kommer gå jättebra. Jag har ju rest med tåg tidigare. Om jag minns rätt så blir detta debut för Money med tåg, hotell har han bott på tidigare. Men jag tror inte de spelar någon roll för honom. Bara han är med mig eller L-E. 

Även om jag tänkt börja skriva mer här, så får ni ändå vänta med att få mer läsbart från mig tills jag kommer hem igen. Beroende på hur de går, så kommer jag lägga upp resultatet på facebook iaf.

Så på återhörande till efter helgen.

Dagen före dagen


2 kommentarer

Namn: Hanna Asting Bäckerås
Tidpunkt: 2018-10-04 22:04
Kul med lite uppdatering😊
Stort lycka till, både till resan och till utställningen!

Namn: Ewa
Tidpunkt: 2018-10-05 07:14
Välkomna till Sundsvall, ska bli kul att träffas

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star