Helec's Kennel

Blogginlägg

Tvååker 2013

Ja vad ska man säga om denna helg. Ja, en sak är säker iaf, dessa domarna läggs upp på NEJ listan för mina hundar.

Nu påstår inte jag att jag har så bra hundar så de ska vinna, långt därifrån, för jag vet mycket väl vad mina hundar har för "fel o brister". Och får jag de på kritiken så är de inte mer än rätt. Men när domaren inte ens vet vilka han kan ge CK till, då börjar man undra. Han ville ge CK till en hund som han gett Very God till???

Och dagen efter fick man inte använda kopplet. Eller rättare sagt man skulle gå med löst koppel. Men jag undrar VARFÖR domaren var så hård på de. För de va självklart många hundar som inte var vana vid att gå utan stramt koppel. Innan jag fortsätter så ska jag säga att jag tycker de ser MYCKET fint o snyggt ut när man går med stramt koppel och även när hunden går liksom framför en. Då tycker jag att hunden visar sig själv och är inte beroende av hur handlern gör eller inte gör. För hunden ser ju inte vad man gör då, man styr den bara ifall den ska gå i cirkel, triangel eller fram o tillbaka.

Nu tillbaka till dag två. Bara lösa koppel. Men då tycker jag ju att om en hund som går bra med löst koppel inte kom före de som inte kunde visa sig??? Såg de flera gånger. Många hundar som gick kanonbra som ändå inte fick komma fram. Flera av de "brukar" ju näst intill jämnt få excellent och placera sig. Nu kanske de "bara" fick Very God.

Så varför va domaren så noga med lösa koppel???

Om en annan domare fokuserar sig på tex rörelsen, så får ju den som har bra rörelser gå före den som tex har excellent vinklar men sämre rörelse (exempel bara tagit ur luften). Så jag tycker ju att då borde den som går bra i löst koppel ska gå före de som hade svårt att gå med löst koppel. DÅ har domaren visat sin ståndpunkt.

Jag kommer inte lägga upp kritiken denna gången. Orkar liksom inte de. Men följande resultat blev de:
Fredag:
Ludde god, Bea god och Alice very god och 4;a i VETKL.
Lördag:
Ludde very god och 4;a i ÖKL, Bea god och Alice very god oplacerad.

Näh, inte bara negativt nu. Förövrigt hade jag en kanonhelg. Mycket trevligt med allt folk man träffat o pratat med. Hade hjälp av Pia på fredagen med fotograferingen och flertal som hjälpte till med de på lördagen (bilder kommer senare). Så mycket jag hann var jag o hjälpte ProPet i deras monter. Men tyvärr var de väl långt mellan ring o monter för att hinna vara där emellan jag skulle ställa hundar. På lördagen kom pappa o hans dam. Lite sent tyvärr, så de såg bara när jag var inne med Alice i konkurrensen.

Gubben var även så go att han körde ner vagnen på torsdagen för mig, för att hjälpa till ställa upp den. Och självklart komma ner på lördagen för att packa ihop vagnen och köra hem den igen. O jo, jag fick följa med hem också

Om man nu ska säga något positivt om domarna så var de att de brydde sig inte om vilken färg hunden hade, om de var en blendheim eller black & tan.


DSC_3869a

Ludde under lördagen, stående med LÖST koppel

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star