Helec's Kennel

Blogginlägg

Ludde ver II

Nu är jag just hemkommen efter en intesiv och mycket givande lydnadshelg. Och jag måste börja med att säga att jag har en ny hund,
jag har en ny Ludde, jag har fått en Ludde ver II.

Han leker med mig, han kampar med mig, han är allert o med iver väntar på vad o när nästa sak ska hända, men han sitter ändå stilla. Han trampar inte med tassarna, han skäller eller gnyr inte, han bara sitter där med sina stora mörka ögon som gnistrar av förväntan.
De är KUL att vara med matte, de är KUL att göra saker, de är KUL att göra rätt. 
Han har även fått en tydligare av-o-på-knapp. Trots att han ligger helt utslagen efter ett pass, han skiter totalt i ifall någon går förbi honom, han skiter totalt i ifall andra hundar skäller, han skiter totalt i ifall jag går ifrån honom, han bara ligger där, utslagen, o sover. Men 5 minuter innan hans nästa pass "väcker" jag honom med några få uppgifter o han är klarvaken o redo för nya uppdrag.

Och som jag sa innan jag åkte hem. Så himla gött att fått detta nu, INNAN jag gjort olater med honom o INNAN han tycker de här med lydnad är tråkigt. För jag tycker lydnad passar för honom. Han VILL vara lydig, han VILL göra rätt, han VILL ha gottan. Innan har jag haft så bråttom med att starta med momenten i lydnaden. Varit otålig o ville hoppa över träning för att komma snabbt fram. Jag har ju bra kontakt med honom, han går dit jag går osv. Men för att komma vidare med lydnaden så har de inte räckt. 

Nu ska vi LEKA o kampa fast på träningen. Vi ska börja om från början. OCH backa när jag vill gå för fort fram.

Mitt mål är att starta i lydnadsklass 1 till våren, hoppas våren kommer sent nästa år, för vi behöver tid. Men mitt nästa mål är att på LP1 om ett år. Så starta till våren kan vara lite rörligt, bara jag är klar med LP1 till nästa år.
Och de va som vi pratade om. För VEMS skull tävlar vi i lydnad??? De finns hundar som är avlade för att vakta, de finns hundar som är avlade i jakt, de finns hundar som är avlade för att apportera, men de avlas inte hundar i att tävla i lydnad. Så de är för vår skull vi tävlar i lydnad, hunden skiter i vad den gör, bara den har kul med husse eller matte. 

När jag åkte hem idag, så va de med ett STORT leende på läpparna, nu har jag så mycket "go känsla" i kroppen. Att tävla för mig är ju inte nytt, men lydnaden är ny för mig. Så nu ska här tränas, så jag kommer till den där tävlingen någon gång vastra-cavalier-traff-040-001

Jo, e är faktiskt Ludde som sitter till vänster. Ludde ver I

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star