Helec's Kennel

Blogginlägg

Rätt ska vara rätt!!!

Som ni vet så har jag ju Ronja till salu igen. En av dem som är intresserade av henne är uppfödare. Och då passar de väl inte bättre än att ställa ut henne. Okej, den utställning jag var på idag va inofficiell, men ändå, man får iaf en bedömning på henne. Speciellt i jämförelse med de andra. Så de slog mig igår kväll att fråga ifall jag kan få ställa ut henne även om hon inte är anmäld. För de är ju liiiiiite svårt att veta utgången och orsaken för varför jag har henne till försäljning igen.

Eller igentligen är de inte igen, för jag visste redan innan hon var född att hon var tingad. Jag visste redan innan hon föddes att jag skulle ha henne kvar lååååångt längre än någon annan valp. Jag visste redan innan hon föddes att de skulle vara en b&t dem skulle välja. De va så mycket planerat med denna lilla tjej. Så när de visar sig att de föds TVÅ b&t tikar så va min lycka gjord. Då vet jag att Roy kommer få sin Ronja. Roy kommer få ett barnbarn efter Alva som dem redan har. Så när jag pratar med Roy efter valparna va födda så fick jag meddela den glada nyheten. Likaväl som jag visste vilket jobb som låg framför mig, så visste Roy att jag skulle behålla en tik från kullen. Men skulle jag välja en b&t så finns de ju alltid en b&t kvar till honom. Kändes så underbart att de föll sig som de gjorde.

Nu tillbaka till denna dagen. Jag tänkte att de kanske fanns chans för dem att tillåta mig ställa ut henne idag, trots att hon inte var anmäld i tid. All den stund när jag förklarar hur läget ligger till, de är ju ändå bara en inofficiell utställning. Jag vet inte hur många utställningar som tar in även på utställningsdagen, även om inte de är dessa omständigheter som råder. Alla anmälda hundar har ju redan fått sin nummerlapp och allt, men då får man ju ett startnummer som slutar på a. Tex hunden före har startnummer 101, då får en efteranmäld 101a.

De har jag själv gjort på andra utställningar. Som många vet så var jag ju säljare tidigare på utställningar och hade med mig iaf en av mina hundar på alla ställen. Då hände de att jag anmälde på plats "bara för att".
De var aldrig problem utan jag betalade och fick ett startnummer. Men de var de helt stopp för idag. För anmälningstiden har gått ut och hon kommer inte med i katalogen. Så snart som katalogen är tryckt så kan man inte komma med fler hundar.

Jaja, sa jag, jag får ju inget svar förrän jag frågar iaf. O gick därifrån med bitterhet i sinnet.

Men jag kan ändå glädja mig åt dagen. Jag fick ändå ett utlåtande om Ronja av en erfaren och rutinerad cavalieruppfödare. Och hon tyckte de såg mycket bra ut. Väldigt lovande. Okej de tycker jag ju själv också. Men de är ju lätt när man själv har fött upp henne. Så höra de jag fick höra idag har helt klart värmt mitt hjärta

Och som grädde på moset så gick de bra för Pia med Billy också. Han blev BIR och va mycket nära att plasera sig i gruppfinalen, han åkte ut bland de sista innan plaseringarna. Så de va med glada miner vi åkte där ifrån. Dock något kylfrusna.

Nu ska jag sätta mig o titta på ifall de finns andra utställningar som jag kan anmäla Ronja till. För de skulle vara kul att se hur hon går och vad de säger om henne.Rosett

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star