Helec's Kennel

Blogginlägg

Tappad bakom en vagn!?!

Igår va vi iväg o hämtade min nya trädgårdstraktor. Vår gamla åkgräsklippare behagar ju inte gå igång, så de va hög tid att skaffa något nytt. Men som ni säkert förstår så är de ju lite o göra här på gården, så istället för att ha en som "bara" kan klippa gräs, så har vi nu en maskin som har både en liten tippbar kärra, mossrivare, snöplog och spridare.

När jag beställde den så frågade han ifall sakerna skulle skruvas ihop. O som jag sa, om de ingår, då är jag tacksam ifall de kan skriva ihop de för mig. Men de föll sig att jag valde att göra de själv iaf. Tänkte att de kan väl inte vara så mycket. Nä, visst...........................eller hur!!!

Nu kom allt i var sin kartong, så jag tar den närmsta o börjar packa upp den. Där va spirdaren. Tja, de va väl fyra fem delar + skruvar o annat smått. Men hallå eller, var är beskrivningen för att få ihop den??? Ja, inte låg den med någonstans iaf. O "rören" va böjda o fullt med skruvhål??? Men de blev till att börja med de enklaste o se vad som blev kvar. Så när allt va på plats så fanns de faktiskt inte en enda sak kvar

Nästa kartong va mossrivaren. Men där fanns som tur va beskrivning med. Beskrivning till trots så klarade jag faktiskt inte av att sätta ihop den helt själv, utan där får allt gubben hjälpa mig
Kartongen som var inom räckhåll efter mossrivaren va den lilla kärran. Alltså jag trodde de bara skulle vara några skruvar per sak att sätta dit, men de är ett myller av smådelar, skruvar o allehanda saker. Så nu ångrar jag nästan att jag inte fick de ihopsatt av dem som kan. Inte för att jag har tummen mitt i handen, men dem har rätt verktyg o bra lokaler att stå i.

Så nu står de en halvfärdig mossrivare o en mindre färdig kärra i garaget. O när väl de är klart, så är de faktiskt bara snöbladet kvar. Men sedan ska klippaggregatet av inför vinteranvändandet. För regnet till trots får allt gräset klippas en gång till innan hösten. Eller behöver o behöver, de är nog mer så att jag inte kan slita mig utan vill testa maskinen o vill inte vänta till våren med att klippa gräsetTrädgårdstraktor

Så när allt är klart kommer jag se ut såhär till vintern


Veterinärsbesök

Då har man varit hos veterinären igen. Denna gången va de inget större problem, däremot togs de prover för EFS och CCS. Ja, de är förkortningar så jag lägger en länk till vad de är.

EFS och CCS

Så nu är de en spänd väntan på svar därifrån

Men så kollade han hjärtat på Alice också. Och de va som jag befarade, hennes blåsljud har blivit värre
Så nu har hon fått tabletter för de. Hon kommer inte få följa med på de längsta promenaderna heller, iaf inte vara lös då. Utan vi kommer hålla henne lugn. Som han sa att medecinen kan hjälpa henne i 1-1.5 år till med drägligt liv.

Så de är med sorg i mitt hjärta att hon kanske inte finns med oss så länge till. Då jämför jag med hur länge vi haft henne
De är ju baksidan de här med hunderiet, när dem inte finns med oss längre, när man ser hur dem blir äldre o man FÖRSÖKER förbereda sig på de tråkiga. Nu har vi ju två gamla hundar hemma, o de skulle inte förvåna mig ifall dem lämnar oss med ganska kort mellanrum.
Men den dagen den sorgen.Hjärta


Ställt klockan

Nä, detta är inte ett inlägg om att vi ställde om klockan i helgen. Men lustigt är de att man vänjer sig fortare när klockan ska vridas tillbaka, än när den vrids framåt

Nä, detta inlägget handlar om vår kära (eller, nä den är inte alls kär) storm som är i antågande. Har haft radion på o lyssnat nästan hela tiden när de berört stormen. Tja, då borde jag väl ha lyssnat HELA dagen, för de har inte varit mycket mer än stormrapporter o påkallningar om stormen, men när SMHI varit på tråden har jag spänt mina öron o varit lyhörd för vad dem har haft att säga.

Vid ett av de tillfällerna så frågade hon på radion ifall dem kan säga något mer exakt klockslag när stormen lär komma. Och då sa den från SMHI att runt fem kan vi räkna med att de tilltar. O vad tror ni händer här klockan nästan är fem? Jo, här blåser till o yr runt. För er som varit här vet ju att vinden oftast inte kommer in här, men när den väl gör de så yr den runt. Inget kul, för då blir de liksom dubbel vind vi drabbas av, först vinden i sig o sedan att den virvlar runt på gården.

Men iaf, kl fem så drog de in en by här o vi bara hörde hur de brakade till utanför. De lät som att de va ganske mycket som "flyttades". Men saken är ju den att både jag o L-E har gått runt o säkrat o ställt in de VI tror kan tänkas skadas eller skada annat ifall de flyger runt. Så att de vid en sådan "lätt" vind lät så mycket gjorde oss nyfikna. Så vi ut o inspekterade. Men de lät bara värre än de va.

Så vi får väl se hur många gånger vi lär gå ut för att kolla läget efter hur de låter när vindarna tar i än mer än nu.Storm


Sköldpaddsörtsplantor.

Jag håller ju på att göra ordning o rensa i trädgården här hemma. O av vissa saker har vi för mycket av o av annat fattas de. Men jag tänkte jämna ut de hela genom att sälja plantor, eller tuvor, utav sköldpaddsört.

Jag gödslade dem i våras, så dem är mycket starka o kraftiga i växten.
Vi gräver upp dem djupt så de följer med bra med rötter och jord.

För en liten planta, ca 10st stjälkar tar jag 20.-
För en stor planta, ca 25st stjälkar tar jag 35.-

Meddela på vilket sätt ifall ni är intresserade.Trädgård


Stormsäkrat!!!

Nu tror jag inte jag kan göra mer inför den befarade stormen. Jo, jag ska fylla upp vatten i dunkar annars är allt klart. Telefonerna laddade, nya batterier i ficklamporna o tankat en dunk med bensin till elaggregaterna. Värmeljus finns sedan innan o hållare råder de ingen brist på här

O för er som säger att de är mysigt med tända ljus o leva primitivt kan jag säga att de går över ganska snabbt när strömmen o telefonledningen är borta i en vecka. När Gudrun drog förbi va vi utan ström i tolv-tretton dagar o fast telefon i över tre veckor.

De va ett heltidsjobb att hålla huset o hemmet igång. Bära ved, hämta vatten, byta värmeljus hela tiden osv osv.Stormen Gudrun 2005 (16)


Krock

Ja, de är jobbigt när man har flera intressen o de är flera aktiviteter på samma dag. O denna helgen skulle jag verkligen vilja klona mig för att kunna vara på flera ställen samtidigt. De är föreläsning i GBG jag inte ville missa, de är förläsning på kennelklubben jag inte ville missa o de är saker jag inte ens kommer ihåg, som jag inte ville missa. Men vad ska jag åka på då??? Jo, på en hönsutställning

Va de inte så att en viss person (läs mig själv) lovade att hönsen lär alltid komma i andra hand jämfört med hundarna. Skulle de krocka, höns o hund, då väljer jag hund först. Ah, de fungerade ju sådär bra. Jag önskade inget annat än att jag verkligen skulle hålla de också, men jag har lovat att åka till hönsutställningen för att ta med mig saker dit o de går inte ändra på.........................................suck!!!

De jobbiga är ju också att hönsutställningen kommer ju tillbaka, varje år. Men dessa föreläsningar kanske inte gör de o framför allt inte så nära som de kommer vara nu. Ja, har man satt sig i denna sitsen får man stå sitt kastKrock


Månadsresan klar.

Då var månadens resa avklarad. Eller de som kommer bli månadens resa. Dock ingen mer i år, för då lär man väl inte komma fram. Ja, vad är de jag snackar om, jo, självklart en färd till Ullared. I dessa tider så gäller de att planera sin resa, så jag piskade på mig själv lite, att åka före alla fått sin lön o de kommer packas med folk. O hela december brukar ju vara fullt hus varje dag.

Så nu har de inhandlats julklappar o julgardiner samt lite dekoration för stundande helg kommit på plats. Ljusstakar o ljusslingor va självklart också med på inköpslistan. Men när man ändå va där så åkte de med lite mer i vagnen

Nu nöjer ju jag mig inte med att "bara" göra detta på en dag. Så innan min lilla resa så besökte jag min kiropraktor för att få kotor o annat på plats. Nu är jag ju så nöjd med honom så jag har även bokat tid för L-E hos honom. Okej att jag har problem med min kropp, men L-E har gått i säkert 15 år med besvär i sin rygg. Han har ju varit hos andra genom åren, men ingen som liksom lyckats fixa honom helt o hållet. De har blivit bättre, men de har inte gått över helt.

För er som kännt mig ett längre tag vet ju att jag har haft, märk väl vad jag skrev nu, HAR HAFT, problem med yrsel. De har ju förföljt mig överallt. Men nu vet då katten ifall inte min kära kiropraktor har lyckats råda bot på den. För numera får jag bara "attacker" av yrseln när jag går i cirklar o tittar nedåt (när jag tränar Ludde i bakbenskontroll tex), eller om jag ätit dåligt o reser mig för fort, då kan de snurra till. Men för vem gör de inte de. Så jag är ganska nöjd med mina "attaker" numera.

Idag kan jag gå baklänges utan att de snurrar, tidigare kunde jag inte ta ett steg bakåt. Jag kunde inte bära en bricka utan problem, idag löser jag de utan mankemang. En sådan enkel sak som att köra en skottkärra, va ju aldrig att tänka på, men idag fixar jag även de :-D

Så jag vill självklart att L-E ska känna samma som mig. Att bli BRA. De önskar jag honom verkligen. O även om de inte handlar om mig så tror jag att han kommer bli helt okej efter några gånger.

Nu ska jag säga njuter jag till fullo av tillvaron
Idag köpte jag myspyskläder för goa kvällar, o självklart är dem redan påUllared


Agenda!!!

Jag ska ta de lugnt o inte åta mig för mycket. Bara göra de jag känner för.

Javisst, eller hur!!!!

Igår satt jag o skrev in i kalendern vad jag har o göra i höst, de är ju inte så mycket tyckte jag, INNAN jag skrev in allt. Men jisses, jag kan likagärna bosätta mig i träningshallen. Jag har bokat egen träning, som för övrigt börjar idag, jag har bokat två kurser, en med Ronja o en med Bea, jag har bokat öppenträning med Ludde o för att inte bli helt stillasittande så har jag anmält mig till en fotokurs.

O för att se resultatet av allt tränande, så har jag anmält Ronja, Happy o Selma till en utställning, Ronja o Happy är även anmäld till ytterligare en utställning. Ludde ska jag dessutom anmäla till lydnadstävling till våren o vi har en braaaaa bit kvar för att bli klar för tävling, men vi som sagt ligger i med träningen.Träning


Frihetsberövad

De är märkligt de här. L-E har tagit SAABen till jobbet idag för att köra den till verkstad. O jag ska ingenstans idag, jo, ikväll, men tills dess är han hemma igen. Men vad låst jag känner mig när jag inte har bilen hemma. De är ju inte ovanligt att man "får" ett ärende o bara drar iväg med bilen. Men de kan jag inte idag

Bilen kommer dessutom vara iväg fler gånger framöver, vi har ju lite att fixa på den innan den är helt genomgången. Idag är de ljuset som de ska bli ordning på. O framöver ska vi även byta framrutan o byta ut plasten bak, där vi blev påbackade.

Sedan är bilen tipptopp igen. Min älskade bilsaab1


Äggstanning!!!

Jag MÅSTE sälja ägg. Som flera vet så tål jag ju inte ägg så vår äggförbrukning är inte stor. Men de bryr sig inte våra hönor om
Utan dem värper fram nästan ett ägg om dagen. Än så länge har vi "bara" två hönor som värper. Och dem äggen sparar vi inte för att ta fram kycklingar. Dels för att de är inte rasrena dessutom går en höna själv så de lär inte bli någon kyckling från den.

Så är ni intresserade av att köpa matägg säg till. De små tar jag 2.-/st o de stora 3.-/st

Jag har så sett inte jättemånga ägg än, men ändå några kartonger 6-pack eller något 12-pack.ägg


Fredagsöverraskning

Titta vad min man kom hem med idag!!!!!

Kan säga att de smakar lika gott som de ser utTelefon (4)         Telefon (7)


Trött på besökare!!!

Jag skrev ju för ett tag sedan om att jag har haft väldigt många besökare på min hemsida. Då trodde jag att de va någon som lagt en länk till min blogg o många som klickar in på min hemsida för den sakens skull. Men så fick jag de förklarat för mig att de kunde vara någon slags "spindel" via/tackvare/pga googles.

Jaja, tänkte jag, de va ju typiskt. När jag just trodde att jag blivit omnämnd o intressant för någon annan, så de till o med länkar till mig. För de va ju inte dåligt med "besökare". För de va ju flera tusen den dagen. Sedan dess har de hänt några gånger till. Men nu blir de så nästan varje dag, iaf flera gånger i veckan.

Men jag vill inte ha de så längre. Jag vill veta, eller ha lite koll på, hur många RIKTIGA vänner/besökare jag har. De är ju en liten koll för min del vad ni är intresserade av. Jag lägger ju ut alla mina blogginlägg på facebook och där märker jag ju hur många som klickar på min sida. För er som inte går in den vägen, vet jag ju att ni kollar lite då o då ifall jag skrivit något nytt, så era klick kommer ju oavsett när jag skriver.

Men kan man inte få bort de att bli "spindlad". Jag har ju dessutom en otrolig fobi för spindlarbesokare-till-ny-blogg


Dubbeldag :-(

Som i sin ordning så lossade inte alla hörntänder för Ronja, så jag fick åka till veterinären med henne. Men så igår när jag gick igenom hundarna, så kände jag en förtjockning på ena örat på Alice. Nu skulle hon redan med för att kolla upp hennes hjärta. Så när jag kommer dit så förklarade veterinären att de är ett blodöra. Blodöra??? Aldrig hört talas om. Men fick de beskrivit för mig o även vad han behöver göra åt de.

Jag har fullt förtroende för honom, så de va inte svårt att lämna dem båda där. För jag hade andra ärenden att göra. Eller jag SKAFFADE mig andra ärenden..........................................förvånandsvärt va
Så jag o Pia drog iväg till Brålanda för jag hade självklart hittat något intressant på blocket. O vem blir förvånad när jag säger att vi körde fel. O inte lite heller, utan några mil fel. Ja,ja, vi kom fram tillslut iaf.

Därefter va de bara att åka tillbaka till hundarna. Man brukar ju tycka att de går fortare att köra hem än dit. Men sicken tid de tog tyckte jag. Va ju huuuuuur långt som helst, ändå körde jag rätt väg tillbaka

O väl hos veterinären igen, så va de två snurriga o trötta hundar jag fick tillbaka. Men nu va dem iordning o inga valptänder för Ronja o Alice hade lapp på örat o tratt över huvudet. De är ju alltid jobbigt när ens djur är sjuka o de blir inte lättare för varje gång kan jag säga. Imorgon lär dem inte vara snurriga iaf.

När väl hundarna va i bilen så var de raka vägen hem. De blir ingen mat för dem idag, men de lider dem inte av när de bara blir någon gång. Vill ju inte att de ska hända något när dem varit sövda.

Självklart visste jag att Ronja skulle vara trött, men de blev som sagt två stycken groggyhundar med hem. Typiskt nog så glömde jag fråga vad han kom fram till angående Alice hjärta, men de får jag ringa om imorgonSövd hund


Hundvakt???

Nu börjar de ju närma sig att vi ska åka iväg på en liten tripp till Tyskland. Jag ser sååååå mycket fram emot de. Har ju inte varit i Tyskland på flera år nu, förr va vi där nästan två gånger om året. Jaha, tänker många säkert nu, att vi åker dit för att ha fullastad bil hem. Jo de är klart att vi köper med oss dricka hem, men faktiskt, jag bara ÄLSKAR Tyskland och tyskarna. Vet inte vad de är med dem eller landet, men jag njuter verkligen när vi är där. Vi har varit på många orter o på olika årstiden. Men de som vi trivs allra mest med är ju när dem har sina julmarknader.

Man går där på torget o gatorna o de är fullt med folk, doftar mat o dryck, någon spelar instrument eller en grupp som uppträder mitt i gatan. Och när man går där så tar man sig en grillad korv med glühwein. Man kan välja att ta de naturellt eller "mit schuss". L-E tar alltid då rom i men jag väljer amaretto. De är ju såpass schuss i de, så man ska inte köra bil efter en sådan

Oj oj oj, som sagt jag längtar nog ganska mycket eller. Jag ser de framför mig o känner dofterna utan att ens vara där

Men som ni säkert förstår så behöver vi hjälp med hundarna. Vi förstår ju att ingen kan ta alla, men ifall några kan ta en hund var, skulle vara jättehjälp.
Vi åker den 9/12 och är hemma igen 12/12. Men jag misstänker ju att vi behöver lämna dem dagen innan o hämta dem dagen efter de datum vi är iväg. Så från söndag till fredag är behovet.

Vill eller kan ni hjälpa oss, ring eller skicka ett sms, eller på annat vis kontakta oss.

Nu vill jag inte vara elak på något vis, för de finns ju folk som läser min blogg som jag inte känner och tyvärr lämnar jag inte över mina hundar till någon jag inte känner till. Utan frågan riktar sig till dem jag känner.hundvakt-barcelona


Cavalierpromenad

Hastigt och mycket lustigt så arrangerar Cavaliersällskapet en promenad på lördag i Göteborg kl 11.00 i Slottsskogen.

Hoppas få se många cavalierer då
Ta med eget fika.
Blir vi några stycken härifrån dessa trakter kan vi samlas o köra genensamt från tex Hjorttorp (Hajom).

Nu håller vi tummarna att vädret står på vår sida o gör denna promenad lika trevlig som de brukar varaCavalierpromenad i Borås 12/5-13
Detta är från träffen i Borås från i våras.


Kan vara något på spåret ;-)

L-E har ju haft problem med svullnad ett bra tag nu. Han har svullnat upp i händerna, fingrar, läppar, tunga, kinder ja, de är bara några ställen. De är som tur är inte allt på en o samma gång, men han svullnar upp väldigt mycket. De som skrämt mig mest (och även L-E) så är de när han svullnar i tungan. De brukar börja på ena halvan o sedan sprida sig till andra halvan o bli så mycket så tungan får nästan inte plats i munnen. Prata o äta ska vi inte tala om hur svårt de är för honom.

Han har alltid tabletter med sig, vart han än åker. De är liksom ingen idé att vänta med att ta dem. Men så föll de sig att tabletterna va slut o han blev naturligtvis svullen. Jag skulle iväg o de kunde inte bokas om, men jag sa till honom att han får ringa om de sprider sig än mer, så får jag ringa efter ambulans. Som tur va, så gav de sig o svullnaden gick ner. Då tyckte han att varför ta tabletter, de går inte fortare över för de, nästan tvärt om.

Men så fick han svullnad på svullnad på svullnad. Han har varit inne på VC o tagit prover för olika allergier, dem har bytt hans medecin ifall de beror på de, vi har "letat" efter gemensam nämnare som utlöser denna svullnad. Men de har inte spelat någon roll hur vi letat o hur många prover läkaren har skickat iväg. De har inte fått någon lösning. 

Men nu när de blev så många gånger på en gång, de gick nästan ingen dag utan att han hade svullnad. Så jag ringer VC o får tid. Denna läkaren skriver ut tabeltter till honom o han får ta än mer prover, de är ju ändå större chans att hitta vad de beror på när han är svullen än när han inte är de.

Läkaren skulle ringa efter en vecka för att meddela provsvaren. De kändes som en lång vecka. Men han ringde o när L-E ringer mig den dagen så svarade jag nästan "Vad sa han?"
Nu hoppades vi ju på att få svar, men ack nej, alla provsvar va negativa. De tyckte vi också att de va, negativt, inget svar på vad de beror på nu heller

Efter att L-E tog tabletterna för svullnaden så gav sig svullnaden, även den som kom nästan varje dag. Men de blev kortvarigt, för bara någon dag senare så blev han svullen igen.

Suck!!!!!!!

Denna läkaren sa iaf att något som han är överkänslig mot är de ju. Så L-E får tänka tillbaka på vad han åt o hur mycket dagen innan en svullnad. De har vi visserligen gjort innan, utan resultat. De jag befarade mest va ifall de är ett visst E-nummer, som ingår i bara några få livsmedel, då kan vi leta, om man säger så

Utöver alla saker vi uteslutit så har vi försökt se om vädret påverkar, men även där tog de stopp. Ofta får han de när han är eller är på väg att bli förkyld. Men inte ens de är varje gång, varken varje gång han är förkyld eller han kan få de även om han inte är förkyld.

Men så i veckan så slog de L-E. De va en morgon som han kände att de höll på att börja svullna, han tar tabletter o de går ner. Men de han hade ätit på kvällen var jordnötter. Nötter är han inte allergiskt mot, för de va med bland proverna. Däremot är de ju salt på nötterna.

Vi har ju sedan många år inte använt vanligt salt i maten, utan vi har havsörtsalt från Alpnaering till allt där de ska vara salt. Potatis, pasta, grytor, ja, överallt.
När han nämnde detta med vad han trodde de kan bero på, så goolade jag självklart på de. O slå på trissor. Överkänslighet mot salt kan ge svullnad i ansikte o händer, bla. De var även andra symptom som stämde in. Visserligen har han svullnad på mer ställen än vad de stod där. Jag tror ändå de kan vara ett svar på våra funderingar.

Så vi kan vara något på spåret med denna svullnad

Såhär kunde han se ut, fast mycket värre. Både över som underläpp drabbades samtidigt.
Ödem


Spår


Höstklart

Jo, tror inte vi kan göra mer nu inför hösten, utan trädgården har fått sina skydd för snö o kyla, de som behövs. Trädgårdsmöblerna är inställda i förådet. Och förutom att sätt ihop ett värprede så är de färdigbyggt för tillfället hos hönsen. Jag är långt ifrån klar, men de är mycket målning kvar o måla nu när de är högre luftfuktighet o kalla nätter, då tar de sådan tid innan färgen torkar, så de får jag återuppta till våren. Och stå ute nu o snickra o spika är inte vidare skönt för min del. Jag är glad för de jag orkar o kan göra när de är bra väder, o efter idag så kan jag nog säga att min bastusäsong har börjat

Jag får väl citera pappa också: "Vad ska du göra på vintern???"
Tja, de finns ju saker att göra inne också

Här några bilder från hösten här på gården.


Trädgård


Trädgård


Trädgård


Trädgård


Trädgård


Trädgård

Och som krona på verket, så måste jag ju visa hur mitt "träd" ser ut på våren
Trädgård


Hundar o höns

Ja, detta kommer väl inte som någon större överraskning, men att jag har både höns o hundar har väl ingen gått miste om

Men de som förvånar mig är hur många det är som faktiskt har de så, hundar o höns. Jag trodde att de skulle bli en helt annan reaktion när jag skrev om mina höns första gången. Att folk skulle börja skratta o förlöjliga mig. Men näe, eller jo, någon enstaka kanske, inte för att jag kommer ihåg ifall eller vem som fnissade till. Dem flesta är väldigt nyfikna på hur de går för mina höns o flera, som sagt, som talar om att dem också har höns. Då får man helt plötsligt ett annat samtalsämne på träffar o utställningar.

Vissa dagar när jag inte känner mig vidare uppåt, men "måste" ändå åka på en aktivitet, så finns de inget som lyfter mig som när någon frågar om mina höns, kycklingar o tuppar.
Så även när jag inte är hemma så påverkar mina höns mig. Jag får prata om något jag brinner för, utöver hundarna, jag får prata om något som är föränderligt, jag får prata om nya tillskott, men tyvärr även förluster. Ja, de finns alltid något att säga om dessa höns

Om jag tänker tillbaka på denna impuls jag fick när jag köpte några kycklingar och vart de har tagit mig, så tycker jag de är fantastiskt vad några (eller ganska många) tvåbenta varelser kan påverka och förändra en persons liv.IMAG0336

Såhär såg den första ut som jag kom hem med.DSC_4765a

Såhär ser han ut idag


Ljudligt!!

Tja, då blir de ett hönsinlägg idag igen. Men jag kan bara inte låta bli att förmedla vad som händer där ute 

Inte mindre än tre stycken tuppar har börjat gala nämligen. Så nu är de inte bara kackel där ute utan den ena tuppen galer efter den andra. Innan dessa tre började gala så hade jag redan tre som gal, så än så länge har jag sex stycken.

Men lugn i backarna, de kommer galas från än fler vart efter de blir könsmogna. För jag har iaf fem till på gång. Hm, ska nog ta o se över de här med tupparna. Men jag måste ju ändå ha en tupp för varje ras o för varje färg, annars blir de ju inga färg o rasrena höns. 

Tur man inte har grannarna på närmare håll än vad jag har Tupp som galer

Detta är ingen tupp från mig, utan bara en tupp som galer.


Lyst ägg :-D

Jag vet att de är lite väl tidigt, för de har ju bara gått fyra dygn, men jag har lyst äggen ikväll som ligger i maskinen.
Och av 15st ägg kan jag se något i iaf 11 ägg. De betyder ju inte att de andra är tomma eller att de kommer bli 11 kycklingnar,
men de ser väldigt lovande utLysa ägg


Dagens schema

Ja, vem blir förvånad om jag säger att jag ska iväg idag också. Jag som säger till alla att jag är alltid hemma

Och idag blir de dessutom dubbelpass. Först iväg med Pia, sedan ikväll ska jag ära Skene med ett besök.

Men imorgon är de tomt på schemat, ska nog ta en ledig dag o bara göra de jag känner för då. Men vid närmare titt i kalendern, så är de tomt även fredag, lördag o söndag. Känns mycket ovant. Men de är ju inte för sent att fylla de med något iafschema-2


Promenad på annan ort

När jag ändå var iväg till Borås, så stämde jag träff med Cecilia för att ta en promenad med alla våra hundar. I vanlig ordning va jag lite sen men vi fick tagit en härlig sväng i en park. Ja, jag har redan glömt vad den hette. Men de va mycket trevligt. Kunna prata i lugn o ro med varandra, utan att behöva koncentrera sig på annat. O dessutom prata mer än hund.

Min kamera tänkte jag att de är ingen idé att ta med, för de skulle ju bara vara vi o sammanlagt 6 hundar i koppel. Men Cecilia fick tagit med sin mobil, så vi fick förevigat de

De är ju helt klart säkert att de kommer bli fler promenader på tu man hand med henne.bild(1)
Ganska roligt på hösten med Ludde, han syns knappt bland löven. Lika för Mållgan


Äntligen, äntligen

Nä, de är inte svenska akademin som utsett årets nobelpristagare i litteratur

Utan ÄNTLIGEN har Bea börjat löpa, bara si så där 1½ månad senare än jag trodde. Hoppas bara inte hon kommer ha så här långt mellanrum mellan sina löp, men de är ju inget att göra något åt, hon gör som hon vill ändå

Och ett ÄNTLIGEN till. Men de blev dock kortvarigt. Jag var iväg till Borås idag för att hämta min telefon, vilket jag saknat otroligt mycket. Då trodde jag att allt skulle bli som vanligt, fast med en fungerande telefon. Alla mina telefonnr som jag har i den kommer jag få tillbaka o alla anteckningar o allt annat jag använt telefonen till.
Men tror ni jag tappade hakan när han säger att dem har bytt nästan allt i telefonen, de är bara skalet som är de samma

-Nej, säger jag, då är ju allt borta, men minneskortet är väl ändå de samma?
-De finns inget minneskort på denna telefon
-???
-Gör så nästa gång att du synkar telefonen med datorn.
-Ja, jag har googles+ så där har jag iaf kalendern.

Trots detta så går jag därifrån, glad i hågen, för att jag iaf har MIN telefon tillbaka. Hade tänkt gå in på fb o skriva om min glada nyhet. Men nä, där tog de också stopp. Jag kom inte ut på nätet. Jag går in i telefon o ser att den SKA vara uppkopplad. Men nä, jag kommer inte ut

Går tillbaka till butiken o ber dem kolla på de. Men de kunde ta ett tag innan de kommer igång menade han på. Inget jag märkt innan, men han ska ju kunna detta. Så jag sätter mig i bilen å åker hem, fortfarande utan uppkoppling. Självklart ringer jag L-E för att säga att jag ÄNTLIGEN har min telefon igen. Men när jag ska lägga på så är skärmen bara svart. De kommer inte upp så jag kan lägga på luren

När jag ringer ett annat samtal så ska man knappa in sitt personnummer. Men även då är skärmen bara svart. Nu spelade de ingen jätteroll att jag inte lyckades få med personnumret. Men när jag skulle lägga på så va de samma som innan, bara svart skärm så jag inte kan lägga på

Så de blir vackert att åka upp till Borås igen o lämna in den en gång tillÄntligen


Lyckad träning

YES JIPPI TJOHO!!!!!!!!!!

Vi går framåt i träningen o närmar oss mitt mål att starta i LP1 till våren
Skavanker till trots o trött Ludde så gick de jättebra på träningen idag. Instruktören märkte med besked att vi har tränat sedan förra gången. De är så himla kul o jag sträcker verkligen på mig

Om jag inte trodde att vi skulle kunna börja tävla innan så tror jag de verkligen nu. Man måste ju inte ta LP1 för att starta i 2;an, men de vill jag allt göra. Detta är ju trots allt min första lydnadshund.
Målet är ju att vi ska vara klart till september nästa år med LP1. Men går de i denna farten så kanske vi är klara redan till sommaren.

Jaja, får se tiden anLP1


Dyra leksaker!!!

Ja, man kan ju undra varför man ska köpa dyra leksaker till hundar o katter. Tja även till barn för den delen.

Vi har ju som sagt en ny katt. Hon är ca 3 månader gammal nu. O några dagar innan jag skulle få hem henne så köpte jag lite leksaker till henne på GeKås. Okej, dem var väl inte så dyra, men kostade ändå pengar o var avsedda för katter att leka med.

Men om man tänker efter, vad behöver en katt som leksak EGENTLIGEN!!!!!! Jo, de räcker med en pappkartong eller papperspåsen. Sedan är saken klar. Dem hoppar i, ur o på den. Ligger i påsen o leker med handtagen, retar de som går förbi när dem sträcker ut en tass o slår till foten med tassen. O vad kostar en papperspåse, jo ca 2.50.
Vad kostar en kartong 0.00 (eller den kostar ju något, för priset för den är ju med i varans pris).

Och hundar, vem har påstått att hundar ska ha massa dyra leksaker. De räcker med en petflaska. Jag vet ingen av våra hundar som inte är tokig i petflaskor. O de bästa är när man inte får tag på dem utan dem får jaga o springa efter den. O de bästa av allt (enligt hunden då alltså) den låter ju.

Nä, så man kan ju undra vad man ska ha alla dyra leksaker till. Men de är väl för att stilla mattes o husses samvete. Vi köper massa till oss själva, eller MÄNNEN köper leksaker. För ni har väl hört att skillnaden på pojkar o män är kostnaden på deras leksaker. Vi kvinnor köper väl bara sådant som man behöver, eller hurLeksaker


Kennelträff

Då har vi haft årets kennelträff. De blev något annorlunda i år. Dels för att vi inte hade den hemma hos oss, tyckte inte de hade gått när vi håller på som vi gör på gården. Men så är ju min telefon på service o då har jag inte telefonnr till alla

Jag hade hoppast på att telefonen skulle varit tillbaka innan träffen, men så blev de dock inte. Jag har gjort så gott jag kunnat för att få tag på samtliga, nu låter de som ifall jag har massor av valpköpare, men nejdå, än så länge är de väl 10 st. Typiskt nog så nämnde jag för kompisen igår hur svårt jag haft att få tag på alla. Då säger hon att jag har ju deras telefonnr i köpekontrakten när de köpte valpen. VARFÖR tänkte jag inte på de tidigare???

Men men, de kom några o jag är jätteglad för er som kom. Vi kommer som sagt göra fler träffar, dels för att alla kan inte kunna komma alla gånger, men även för de jag inte fick tag på nu, hoppas jag få tag på till andra träffar.

Här kommer x antal bilder från dagens träffDSC_4805a
Inget är som väntas tider. Kommer de inte snart så vi kan gå


DSC_4809a
Mingel innan vi drar iväg.


DSC_4812a
Man ser ju vem som har koll på sina hundar o vem som inte har de hihihi
Jag menar, spana in den till vänster o jämför med de två till höger hahaha


DSC_4814a
De blev lättare bara vi började gå o röra på oss


DSC_4847a
Märkligt vad karlarna håller ihop


DSC_4849a
Matte passar på att träna sin lilla, bara EN gång, men ack så viktig


DSC_4840a
Gruppfoto. Från vänster: Bea, Bono (inte från vår kennel) Alice, Ronja, Molly, Ludde, Charlie o Happy.


DSC_4877a
Väl tillbaka till bilarna möter vi Ewa från Frostflingans kennel. Alltid roligt när man möter andra cavalierer


DSC_4854a
Full focus från Charlie. KAN ju vara något intressant där borta, men jag tittar bara


DSC_4856a
Molly spanar också in vad som händer där borta. En ny bil på parkeringen, jag KANSKE känner dem som kommer


DSC_4878a
När alla mattar o hussar fikar, så passar vi på att busa. Spana in blicken.........de roliga va att ingen sa något. Blicken till trots så lekte de bara

Nästa kennelträff planerar vi om ca två månader.


Bestämt namn!!!

NU äntligen har vi kommit på ett namn som passar på vår nykomling. De kommer bli helt kort o gott: Kompis

För en bättre kompis till hundarna o de andra katterna får man nästan leta efter. På bara två dagar så va hon kompis med alla våra djur. Från början ville jag ha ett namn som speglar hennes ansikte, en ljus o en mörk sida. Säljaren hade ett förlag men de kommer jag inte ihåg. Sedan ÄLSKAR ju jag Droste choklad den med ljus o mörk choklad, men kan ju inte kalla katten för Droste

Andra namn har varit mirrow, masken eller fantomen. INGET som stämmer in på henne. Men så idag sa de bara klick!!! Kompis får de bli

De tror jag hon kommer tycka omNamn


Ändrade planer

Jag vet att jag hela tiden sagt att vi INTE ska behålla Ronja. För jag är så inställd på att vi inte kommer ha henne kvar. Men nu när Roy så tragiskt gick bort så satte jag ut henne på annons och de blev en del svar. Någon jag absolut inte skulle kunna tänka mig sälja till. Pga omständigheterna hon skulle fått. Någon annan kändes, tja varför inte. Men så va de en som jag verkligen kände kunde vara Ronjas möjliga nya ägare. Men två dagar innan de skulle komma så ringer de o säger att de stämmer inte in för dem trots allt. Sedan har de varit mailkontakt med ett flertal, men de har inte blivit mer än så. En uppfödare och även en vän har visat intresse för henne. Inget av dem ställerna skulle varit fel för Ronja. Men efter att varit på begravningen idag så bestämde jag mig för att behålla henne iaf. Jag kommer aldrig hitta någon som skulle kunna ta över arvet efter Roy. De finns bara en Roy, de kommer alltid bara finnas en Roy, de kommer aldrig att komma någon mer Roy. Idag hörde jag ett nytt ord, Royig. Ett sätt som bara Roy kunde vara på. Och de stämmer så, ALLA älskade Roy för den han var o Roy älskade alla för hur vi är.

De roligaste var faktiskt när jag ringer L-E o säger vad jag bestämt mig för, så säger han att de har han funderat på i några dagar. Så vi har tänkt samma tanke, fast på var sitt håll.

Jag kommer ta fram ett kort på Roy ihop med Ronja, rama in de o ställa så man ser varje dag. För Ronja kommer aldrig bli min hund, hon kommer alltid förbli Roys Ronja.

Återigen Roy, Vila i fridDSC_4370a

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star