Helec's Kennel

Blogginlägg

Kan vara något på spåret ;-)

L-E har ju haft problem med svullnad ett bra tag nu. Han har svullnat upp i händerna, fingrar, läppar, tunga, kinder ja, de är bara några ställen. De är som tur är inte allt på en o samma gång, men han svullnar upp väldigt mycket. De som skrämt mig mest (och även L-E) så är de när han svullnar i tungan. De brukar börja på ena halvan o sedan sprida sig till andra halvan o bli så mycket så tungan får nästan inte plats i munnen. Prata o äta ska vi inte tala om hur svårt de är för honom.

Han har alltid tabletter med sig, vart han än åker. De är liksom ingen idé att vänta med att ta dem. Men så föll de sig att tabletterna va slut o han blev naturligtvis svullen. Jag skulle iväg o de kunde inte bokas om, men jag sa till honom att han får ringa om de sprider sig än mer, så får jag ringa efter ambulans. Som tur va, så gav de sig o svullnaden gick ner. Då tyckte han att varför ta tabletter, de går inte fortare över för de, nästan tvärt om.

Men så fick han svullnad på svullnad på svullnad. Han har varit inne på VC o tagit prover för olika allergier, dem har bytt hans medecin ifall de beror på de, vi har "letat" efter gemensam nämnare som utlöser denna svullnad. Men de har inte spelat någon roll hur vi letat o hur många prover läkaren har skickat iväg. De har inte fått någon lösning. 

Men nu när de blev så många gånger på en gång, de gick nästan ingen dag utan att han hade svullnad. Så jag ringer VC o får tid. Denna läkaren skriver ut tabeltter till honom o han får ta än mer prover, de är ju ändå större chans att hitta vad de beror på när han är svullen än när han inte är de.

Läkaren skulle ringa efter en vecka för att meddela provsvaren. De kändes som en lång vecka. Men han ringde o när L-E ringer mig den dagen så svarade jag nästan "Vad sa han?"
Nu hoppades vi ju på att få svar, men ack nej, alla provsvar va negativa. De tyckte vi också att de va, negativt, inget svar på vad de beror på nu heller

Efter att L-E tog tabletterna för svullnaden så gav sig svullnaden, även den som kom nästan varje dag. Men de blev kortvarigt, för bara någon dag senare så blev han svullen igen.

Suck!!!!!!!

Denna läkaren sa iaf att något som han är överkänslig mot är de ju. Så L-E får tänka tillbaka på vad han åt o hur mycket dagen innan en svullnad. De har vi visserligen gjort innan, utan resultat. De jag befarade mest va ifall de är ett visst E-nummer, som ingår i bara några få livsmedel, då kan vi leta, om man säger så

Utöver alla saker vi uteslutit så har vi försökt se om vädret påverkar, men även där tog de stopp. Ofta får han de när han är eller är på väg att bli förkyld. Men inte ens de är varje gång, varken varje gång han är förkyld eller han kan få de även om han inte är förkyld.

Men så i veckan så slog de L-E. De va en morgon som han kände att de höll på att börja svullna, han tar tabletter o de går ner. Men de han hade ätit på kvällen var jordnötter. Nötter är han inte allergiskt mot, för de va med bland proverna. Däremot är de ju salt på nötterna.

Vi har ju sedan många år inte använt vanligt salt i maten, utan vi har havsörtsalt från Alpnaering till allt där de ska vara salt. Potatis, pasta, grytor, ja, överallt.
När han nämnde detta med vad han trodde de kan bero på, så goolade jag självklart på de. O slå på trissor. Överkänslighet mot salt kan ge svullnad i ansikte o händer, bla. De var även andra symptom som stämde in. Visserligen har han svullnad på mer ställen än vad de stod där. Jag tror ändå de kan vara ett svar på våra funderingar.

Så vi kan vara något på spåret med denna svullnad

Såhär kunde han se ut, fast mycket värre. Både över som underläpp drabbades samtidigt.
Ödem


Spår


Höstklart

Jo, tror inte vi kan göra mer nu inför hösten, utan trädgården har fått sina skydd för snö o kyla, de som behövs. Trädgårdsmöblerna är inställda i förådet. Och förutom att sätt ihop ett värprede så är de färdigbyggt för tillfället hos hönsen. Jag är långt ifrån klar, men de är mycket målning kvar o måla nu när de är högre luftfuktighet o kalla nätter, då tar de sådan tid innan färgen torkar, så de får jag återuppta till våren. Och stå ute nu o snickra o spika är inte vidare skönt för min del. Jag är glad för de jag orkar o kan göra när de är bra väder, o efter idag så kan jag nog säga att min bastusäsong har börjat

Jag får väl citera pappa också: "Vad ska du göra på vintern???"
Tja, de finns ju saker att göra inne också

Här några bilder från hösten här på gården.


Trädgård


Trädgård


Trädgård


Trädgård


Trädgård


Trädgård

Och som krona på verket, så måste jag ju visa hur mitt "träd" ser ut på våren
Trädgård

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star