Helec's Kennel

Blogginlägg

Nya äventyr

Ja, då ska jag göra något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag har varit med om de förut, men då va jag så liten, så jag minns inte riktigt hur de va.

De som står på dagens schema är att slakta tuppar som "blivit över". De är ju övervägande tuppar som kläcks och därmed svåra att bli av med. Jag vet flera som enbart dödar sina tuppar o slänger ut dem i skogen så viltet får lite mat. Men ärligt talat. Varför ska jag bara slänga iväg maten, o själv köpa kycklingar i butiken.

Dessa djuren jag har hemma vet jag vilket liv dem haft, vilka utrymmen dem haft, vilken mat dem fått, vet hur fritt dem gått på gården, vet att dem haft ett bra liv helt enkelt. Dem äter till o med direkt ur handen från mig.
Vet att många inte skulle klara av att döda sina egna höns för att sedan äta dem. Men de är inte syftet med att jag har höns, att dem ska fylla frysen. Syftet för mig är att ta fram kycklingar för att sälja och för att utöka min hönsgård.

När jag räknade senast hur många tuppar jag har så blev de 15st o då har jag alltså än mer, för några är inte könsmogna än. Så idag ska vi minska antalet med iaf 3 tuppar. Vad jag misstänker så har jag tre röda silkestuppar, men de är jag inte säker på än, så dem får gå ett tag till. Vore ju hur oturligt som helst om jag tar bort hönor. Dem får man vara rädd omTupparna_mina_L

Detta är inte mina tuppar, men de kunde se ut såhär hos mig om jag inte minskar antalet.

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star