Helec's Kennel

Blogginlägg

Utökning

Ja, ni som följt mig på facebook har ju kunnat läsa om min nedräkning inför att jag kommer få hem min nya stjärna, lilla Candy. Och nu är de mycket nära, på söndag är de jag åker för att hämta henne. Jag längtar så jag spricker nästan

Men jag har än fler utökningar här hemma. Just nu nästan spottar jag fram kycklingar. De är nästan av alla raser jag har. De enda jag inte fått fram något av än är chamoispaduaner. Vad jag sett så visste inte den tuppen hur man gjorde, än mer tragiskt är att han fick inte chans att lära sig heller, för nu i veckan lämnade han in
På ett sett sörjer jag inte jättemycket över de, för med mycket stor sannolikhet var han inte rasren, vilket säljaren bedyrade att han var. Men samtidigt hade vi ett litet förhållande han och jag. Jag kunde prata med honom o jag tyckte han svarade mig. Men eftersom de är rasrena djur jag vill få fram, så va de liiiiiiite befriande att han slutade sina dagar. För jag KAN inte ta bort ett friskt djur bara för att de inte är rasrent.

Just nu har jag iaf tio små kycklingar i datarummet som piper och kvittrar. Och än mer hoppas jag på att de kommer bli. För i skrivande stund har jag mer än 50 ägg som väntar på att hamna i kläckmaskinen. Imorgon lär jag möblera om lite bland de tvåbenta. Två ska ut i stallet o andra flytta in i deras box.

Ni som inte tror de är jobb med höns o kycklingar, så kan jag bara säga att där gick ni bet
Men jag vet inte vilket som är roligast, hundar eller höns. Får nog säga att de jag har för stunden är roligast. Har jag kycklingar är de roligast har jag valpar är de roligastHöns och hundar


Morgontrött

Ja, de är väl jag som bekräftar de ordet. Jag vill ligga så länge som möjligt, tar tid på mig att vakna. Ska jag iväg tidigt, gör jag mig klar så sent som möjligt. Tja, som sagt jag är riktigt morgontrött.

För att hjälpa mig lite på vägen på morgonen, så gör L-E klart en bricka med en skål och min temugg. Skålen kan han ju inte göra mycket mer med, men i temuggen så lägger han i en tepåse och de antal sockerbitar jag vill ha. Dessutom i en burk så har han lagt i alla mina tabletter jag tar på morgonen. Han fyller även på vatten i vattenkokaren så jag ska slippa göra de.

De han inte kan göra däremot är ju att fylla på de som ska vara i skålen o temuggen, de får jag vackert göra själv. Så vida jag inte vaknar när han går upp, för då blir jag serverad allt här uppe vid tv:en
Men idag sov jag gott när han åkte till jobbet. Så brickan stod där nere som vanligt. Men jag vet inte vad de va med mig idag???

Jag börjar helt riktigt, häller fil i skålen och värmer vattnet i vattenkokaren. Men sedan börjar jag snurra till de. Det va så nära att jag hällde mjölk (jag har mjölk i mitt te) i skålen med fil och fylla temuggen med müslie. Men kommer på mig själv i sista stundMorgontrött


Då kör vi :-D

Nu har jag fått svar från SKK igen. Och detta svaret lät mycket bättre

Så nu ska jag boka tid och sedan hoppas hoppas att de blir ett annat resultat, även om hoppet är litet, så finns de där iaf

Hej Helena.

Jag har nu talat med min kollega Ulla-Britt Karlmann. Du kan gå och göra en ny undersökning hos antingen veterinär Torkel Falk eller Björn Åblad. För att den undersökningen ska godkännas som ett överklagande av tidigare resultat så ska den nya undersökningen utfärdas på SKK:s intyg ”Hjärtstatus”. Av intyget måste det också framgå att det avser ett överklagande.

 

Hör av dig om du har ytterligare frågor J

Vill ni önska mig lycka till, så är de välkommetBoka tid


Lurad!!!

SÅÅÅÅÅ himla nära de va att de va JAG och min pappa som blev lurade. Men nästan i sista minut fick jag klart för mig att allt inte stod rätt till.

Jag ska ju hjälpa pappa att sälja hans kamera via blocket. De tog inte lång tid innan jag fick flera mail angående annonsen efter att jag la ut den. Vissa frågar om mitt "bästa pris". Men nä, går ju inte ner i pris redan första dagen. Men så var de en från London??? som ville köpa den. Även hon frågade om "bästa pris". Men jag förklarade att de är inte min kamera utan jag säljer den för min pappa.

De va helt okej för henne, hon till o med lägger på 500.- för frakten. Hon frågar efter mina kontouppgifter, bankens namn osv osv. Men näh, där gick hon bet, för de ger jag absolut inte ut. Jag föreslår att sköta betalningen via blockets säker betalning. Men de ville hon inte utan när hon inte får mina uppgifter så är hon påstridig och vill betala via PayPal.

Ja, ja, tänkte jag, de är ju säkert de också. Så jag skickar en begäran om betalning till henne. Får mail av henne att hon betalat. Jag går in på mitt konto och ser pengarna. Dessutom skulle jag skicka de som express för annars är de så lång leveranstid. Ja, ja, de är ju hon som betalar porto, så då gör jag väl de.

Väl på posten var jag för sen för att de skulle skickas den dagen. Dessutom vägde de för mycket för att skickas som express. Det leveransdatum som jag fick var 3-4/3. Oj, tyckte jag, då förstår jag varför hon ville ha de med express. Glad o nöjd med att de gick så fort att sälja kameran åkte vi hem o jag ringer pappa o säger att nu är kameran på väg o jag har pengar på mitt konto.

Men lite orolig var jag för om de tar förlång tid innan kunden får försändelsen, att då pengarna går tillbaka till kunden trots att jag skickat de??? Så jag ringer till PayPal och kollar hur lång tid paketet har på sig att komma fram och ifall de går att förlänga den tiden. Telefonören går in och tittar på mitt konto och säger att hon inte ser några pengar på mitt konto..........................VAAAAA!!!!!!!!

Men jag ser ju dem när jag loggar in?????? Har du fått något mail från oss om att de skickats pengar till dig, frågar hon då? Nä, de har jag nog inte fått. Då tyvärr är det ett bedrägeri. Och jag tycker du ska anmäla de till polisen.

TROR ni att jag är ÖVERLYCKLIG över att jag var sen i fredags med att lämna in de, TROR ni jag är ÖVERLYCKLIG över ringt PayPal för en enkel fråga, TROR ni jag är ÖVERLYCKLIG över att klockan inte va över fyra och paketbilen kört från posten, MED pappas kamera.

Jag var inte helt säker på att de är klockan fyra som bilen kör. Men jag hoppades in i de längsta. För jag slänger mig i bilen för att få tillbaka mitt paket. På vägen dit kommer jag på att posten har ju stängt kassan mellan tio och tre. Nä, jag fortsätter ändå. De KAN ju hända att bilen kommer tidigare nu och då redan varit där. Som gammal postis vet man ju att de finns en bakdörr

Där möter jag samma person som tog emot paketet och med iver i rösten säger att. Jag måste ha tillbaka detta paketet, de är en lurendrejare som jag råkat ut för. Ni kan väl bara gissa hennes reaktion. Bilen hade inte varit där, så jag får tillbaka paketet. Något jag däremot INTE får tillbaka är pengarna för frakten, över 400kr??? Nähä, varför inte de? De har ju bara legat på kontoret sedan i fredags, de har inte fraktats en meter, eller jo, de kom in i rummet innanför kassan.

Ja ja, jag skiter i de just nu sa jag. Bara jag får tillbaka paketet, så går jag vidare med de senare.

Direkt därifrån åkte jag till polisen för att anmäla de hela. Även där va reaktionen stor att jag hann stoppa de.

Så när jag får hem rapporten från polisen, då ska jag ta kontakt med posten för att iaf FÖRSÖKA få tillbaka pengarna för frakten. De räcker ju att vi blev utsatta för ett bedrägeri, behöver ju inte bli rånade av posten också.

När jag satt där hos polisen så talade jag ju om hur de hade gått till och även, nu när man tittar tillbaka, på vilka varninsflaggor jag borde reagerat på. Tex att hon ville att de skulle gå så fort. Inte bara frakten, utan hela affären i sig.

Nu ska jag lägga ut kamerna igen men då är de BARA betalning via blockets betalning eller vid persolig kontakt som gäller.Lurad


Sått ett frö.

Eller kanske inte bara ett frö, utan ett helt gäng fröer

De jag satte nu är chili, paprika, petunier och gurka. Sedan längre fram ska de sås, squach, purjolök och majs. Och när joden är klar ska de bli ute på friland också. Ärtor, gullök, palsternacka, morrötter, rädisor och rödbetor.

Jag har ju ofta både försått och sått i landet innan, men så här mycket har de aldrig blivit. Ska bli spännande o se hur de kommer gå med alltFröer


Helena vs SKK = 1x1

Ja, då är jag inne i fas två angående Luddes hjärta. Jag fick ju som sagt svar på mitt första mail och blev lite förbryllad. Men så idag skickade jag ett nytt mail med både frågor och namngivna veterinärer som jag fått reda på är godkända av SKK.

De tog inte mer än någon minut så fick jag ett nytt svar från dem.

Hej Helena.

Jag måste kolla med min kollega som är mer insatt i överklagan av hjärtundersökning än vad jag är. Hon är tillbaka på tisdag så jag kollar med henne då så återkommer vi.

Med vänlig hälsningx vs x


Valpsäkra huset!!!

Alltså, detta är ju lustigt. Jag har ju nästan haft valpar här i huset sedan våren 2010. De va ju då vi hade vår första kull och behöll Ludde. Nästa kull vi hade var december 2011 även då behöll vi en, goa Bea

Kullen därefter hade vi april 2013 och där föll de ju sig att vi har kvar en valp också, snygga Ronja
Och nu är de ju dags för ännu en valp. När vi introducerat "våra" valpar i huset så har vi självklart haft full koll på dem och rensat bland kablar o annat.

Men alltså, då ska ni jämföra med hur o vad jag gör denna gången
Om man ska titta på städningen, så tror jag att denna lilla ska komma åt allt från golv till tak. Här städas o görs i ordning så lilla Candy inte ska komma åt saker som kan skada henne.

Alltså jag längtar så de gör ont.............................Candy

Ni har sett denna bilden förut. Men jag KAN inte se mig mätt på henne


Vårkänslor :-D

Nu MÅSTE de vara vår på gång. Jo, jag vet, de är bara februari än. Men de känns ju i hela mig o hundarna är heltokiga. Igår beställde jag massa fröer, o då menar jag MASSOR. När jag läste listan på de jag ville beställa så flög de en tanke genom huvudet. Kommer jag hinna med allt detta o har jag plats för allt???

Men vid närmare koll så är de inte så mycket ändå. De jag beställde va paprika, chili, ärtor, morötter, gurka och lite annat sådant. De roligaste jag hittade va morötter som har samma utseende som rädisor, inte färgmässigt utan formen. Jag längtar redan efter att gå till landet o bara plocka de direkt ur jorden, borsta av de värsta och bara knapra på dem.............................mmmmmmmmmmmmmmmm

Jag har ju även stora planer med trädgården och även här är de STORA planer. Jag vill förbättre och jämna till gräsmattan, ta bort stenar och rötter som sticker upp som gräsklipparen kör på. Bygga ett eget växthus. Göra en kryddträdgård längs med långsidan på altanen. Göra rabetter och planteringar på flera ställen. Göra klart köksträdgårdslandet. Göra en drivbänk. De är bara dem stora bitarna.

Som inte de vore nog, så vill jag gå kurs i blombinderi, för att sedan så blommor som ska torkas och bindas till arrangemang. Tja, ni förstår nog att här finns att göra. Men jag ska ta en sak i taget. I år satsar jag på köksträdgårdslandet och ska BÖRJA på växthuset och kryddträdgården, inte göra de klart
i år.........................tror jag iaf

För som en del säger till mig, man vet aldrig vad du hittar på. Slutat att förvåna mig har jag gjort iafVårkänslor

Denna synen lär man väl inte få se idag. Men får ju ändå påstå att solen skiner, skiner med sin frånvaro


Nu är det igång!!!

Tänk vad dåligt insatt man kan vara ibland. Eller kanske inte dåligt insatt, utan oerfaren i många situationer. Ofta kommer man ju in i en helt ny värld som varit främmande hitills.

Igår skickade jag iväg mailet till SKK för att göra en överklagan på resultatet efter Luddes hjälrtkontroll. Innan jag skickade iväg det fick jag hjälp med formuleringen av en som redan gjort en överklagan. Hon tyckte de såg riktigt bra ut. Så glad i hågen och en otrolig nervositet och även en oändlig väntan förberedde jag mig på.

Men ops, jag fick svar från SKK redan idag, nu på morgonen. Med en beskrivning hur jag behöver gå till väga. Lite förbryllad blev jag ju, för där står det följande: 

Hej Helena.

För att få ett hjärtultraljud gjort så får du höra av dig till något av de större djursjukhusen/kliniker som möjligen har en ultraljudsapparat och en utbildad veterinär för att göra en sådan undersökning.

 Men för att eventuellt få bort den avelsspärr som nu är satt på honom och hans avkommor så måste du göra en överklagan. Hur du gör det kan du se nedan. Du kommer att bli anvisad till en veterinär av SKK, Svenska Kennelklubben som du får åka till för en ny undersökning. Blir din hund då frikänd så släpps avelsspärrarna och resultatet med blåsljud tas bort från SKK Hunddata.

Hjärtundersökningar

Om en hund vid kardiologisk undersökning befunnits ha blåsljud, kvarstår undersökningsresultatet i SKKs register till dess ett formellt överklagande gjorts och hunden vid den nya undersökningen befunnits ha hjärtstatus utan anmärkning. Överklagandet skall ske skriftligen till SKKs Avdelning för avel och hälsa. Den nya undersökningen skall utföras av en av SKK anvisad veterinär, vilken före undersökningen skall informeras om att undersökningen avser överklagande av tidigare diagnos.

Ja, jag har SKRIVIT och jag har skickat de till Avdelningen för avel och hälsa. Men då menar dem väl att dem ska ha de med snigelpost. Sedan är de fritt för mig att göra en ny kontroll med ultraljud men för att det ska bli godkänt och avelsspärren ska tas bort av SKK så måste jag göra om kontrollen av en veterinär utsedd av SKK. 
Nu har jag fått namn på godkända veterinärer från den som hjälper mig och hoppas jag kan boka tid hos honom och att SKK kommer godkänna de, IFALL Ludde blir friad och avelsspärren släpps.

Ja, som sagt, de kommer ta sin tid detta. Men magkänslan säger att jag gör rätt, så jag kommer fortsätta denne process till nästa stegStart


Pest eller kolera

Ja, jag brukar ju inte vara så förtjust i att vara förkyld, men vet då rackans om jag inte föredrar de just idag

Hade en tid bokad hos tandläkaren. Men sitta där med öm hals, rinnande näsa och nysa helt plötsligt låter ju inte optimalt. Så jag blir hemma idag hela dagen


Pest eller kolera


En liten ljusning!

Alltså de är ingen nackdel att tala om vad man råkat ut för och hur de går för en. Att vara rak och lägga ut på nätet vad man drabbast av.

Idag hade vi möte inom Västras lokalområde med lokalombudet och de andra kontaktpersonerna. Och när vi tog en liten paus för att äta, som för övrigt var mycket god. Cecilia hade gjort långkok och otroligt goda tillbehör till. Tackar så jättemycket igen Cecilia för den maten, jag får ju inte glömma att nämna den goda efterrätten heller. Gjorda på blåbär som hon själv plockat. Ni som inte var där missade garanterat något gott

Men medans vi satt där och pratade så kom det upp vad jag råkat ut för med Ludde och hans hjärtljud. Då var det en som rekommenderade mig att kolla det en gång till, med ultraljud och en viss veterinär som får lov att häva avelsspärren, om de skulle visa sig vara fel diagnos som jag fick i veckan. Hon berättade själv om en hund som blev feldiagnostiserad och fick det hävt på detta vis.

Så detta har helt klart lättat upp mitt hjärta och att de finns kanske lite hopp om ändring. Även om det är en väldig väldigt liten chans att de ändras så kommer jag ändå ta chansen. För skulle de inte vara cavalierernas biljud han har utan ett annat, ej ärtligt biljud, då ska han och hans avkommor inte vara avelsspärrade.
Jag nämnde att jag litar väldigt mycket på den veterinären som gjorde kontrollen, men fick ändå rådet att kolla de igen.Ljusning


Nya tag!!!

Jag TRODDE ju inte de skulle hända. Hur många gånger tänker inte vi svenskar så. Att "De händer inte mig". Och jag är inte sämre jag. JAG har sådan tur, så de är ingen risk för mig. Men ack nej, jag är inte förskonad. Utan som ni kunde läsa igår så har ju vår kennel råkat få en otrolig förlust i antalet avelshundar.

Vi tackar så otroligt mycket för alla hälsningar ni skickat oss. De värmer att se att vi har så många vänner som tänker på oss och känner med oss.
Jag tackar också för de privata meddelanden och konversation jag hade med flera igår och idag. Ni sänder värme och omtanke, tips, råd och egna erfarenheter till mig. De kan ju inte bli mycket bättre än att ni delar med er av de. Många erfarenheter har jag ju läst om innan, men som jag skrev i början, DE kommer inte hända mig

Vi är än mer tacksamma för de erbjudanden som vi fått, både att använda era hundar till förslag på hundar som finns tillgänliga till försäljning. Men vi får samla oss ett tag o se vad o hur vi går vidare. Men lägga oss ner eller gräva ner oss, de gör vi INTE, utan vi kommer fortsätta med avel och vi kommer fortsätta med cavalier. Dock med en mycket större erfarenhet vad o hur man ska jobba med denna ras.
Att bara ramla över rasen och börja avla utan större erfarenheter kanske inte är den bästa starten. Men de som gjort är gjort och som jag sa igår, jag är OTROLIGT glad över mina hundar.

I vårt fortsatta arbete, som lite lustigt föll sig innan jag kollade hjärtat på Ludde, ingår det att vi kommer köpa in en ny tik. När jag kollade på henne först så var tanken att använda Ludde även till henne. Men även de är självklart ändrat.

Men trots Luddes hjärta så kommer vi ändå köpa in henne. Och igår fick jag besked från Nina att hon är besiktigad och allt är UA på henne. YES YES YES!!!!
Så jag kommer åka upp till Stockholm i nästa vecka för att hämta henne. Ni har ju redan sett kort på henne, iaf ni som läst min logg på facebook, och nu har vi även bestämt vad hon ska heta. Hon kommer kallas för Candy, för att hon är så söt

MEEEEEN som Tony Irving skulle sagt. Jag undrar ifall någon kanske vill åka med upp för att hämta den lilla.


Och då inte bara sitta som sällskap utan även att vi delar på körningen, tex kör var sin sträcka. Självklar är de min bil vi kör med och det är en SAAB 9-5 automat.
Skulle jag inte få med mig någon så har jag en plan-B för att klara av att få hem henne. Så de är igen absolut måste med sällskap, men de är ju långt trevligare att slippa köra helt själv.
Så har ni lust att åka med och hjälpa till att köra, säg bara till på något vis.

Här är den lilla det gäller.


Candy
Chadyline Caribbean Dawn (Candy)


En olycka kommer sällan ensam

Eller Tyzon var ju ingen olycka men det var mycket tråkigt. Men vi har som sagt än mer tråkigheter här. De räcker inte med att Ludde har fått blåsljud och självklart utgår från vår avel. Utan enligt SKK's regler så spärras även alla hans avkommor eftersom han är under fyra år. Med andra ord: VARKEN Ronja eller Happy får gå i avel

Jag trodde ju att då får vi bara vänta tills tjejerna är fyra år själva och har ua på hjärtat. Men de är tydligen ändrat. Jaja, de är ju samtidigt en försiktighetsåtgärd för att verkligen få bukt med hjärtproblemet.
Jag är iaf otroligt glad för att jag har de djur jag har. Vi kommer inte göra någon ändring varken med Ludde eller Ronja, vi kommer behålla dem här båda två. Ludde ska jag fortsätta med lydnaden och Ronja förvaltar vi ju för Roy. Happy däremot kommer gå över i fodervärdens ägo.

Så på en dag har vi förlorat TRE hundar från avel. Ingen har påstått att avel med hundar ska vara lätt.

En olycka kommer sällan ensam


Äntligen

För ungefär en vecka sedan så skulle jag installera ett program på datorn via skiva. Med facit i hand, skulle jag nog inte gjort de

VAD jag än gjorde så hjälpte de inte att åtgärda de fel som uppstod. Jag förlorade nämnligen uppkopplingen med Wi-Fi:n. Jag avinstallerade hela programmet men näh, de spelade ingen roll. Fortfarande ingen uppkoppling. Startade om datorn, näh, fortfarande ingen uppkoppling. Suck.
Så hör jag av mig till supporten för de program jag installerat. Skriver även i mailet att jag vill ha telefonkontakt. För jag är inte så jättehaj på detta med dator, iaf inte när de strular. Men de blev näh, där också, för dem har enbart support via mail??? dem har INGEN telefonsupport alls.

Men hallå eller. Får ju säga att jag får ju vara glad att jag har fler sätt att komma ut på nätet än via denna datorn, annars hade de ju varit kört. Dessutom brukar jag ha svårt att förklara "datasnack" via mail. Mycket lättare att beskriva de muntligt, även få hjälp på en gång om de dem ger råd om inte fungerar. Istället för att skicka mail fram o tillbaka.
Men de är väl så att dem vill bara sälja, sedan skiter dem i kunderna.


Men skam den som ger sig. Först försöker jag på de sätt som supporten skriver. Jaha, de va ju lätt. TROTS att jag skriver att jag avinstallerat deras program så skriver dem att jag ska gå in på den appen som programmet har. Jaha, har dem ens läst mitt mail???

Nu hade dem ett alternativ till för att åtgärda problemet. Men där kom jag inte långt heller, för de va inte så som dem sa att de skulle stå.
DÄRIMOT hittade jag systemåterställning och de va efterlängtat. Så nu har jag backat en dryg vecka o allt är som de va förut.............................tack o lov.
För jag har ju en hel del att behöva gå in här på för att titta på. Det som är mest "akut" är ju att hitta en ny hane till Honey nu när Ludde inte går att använda längre.
Sedan är de såklart allt annat man brukar göra


Jag har ju haft min skrivplatta men man kan inte göra allt via den som på datorn. Då tex gå in på SKK och avelsdata. Men nu är jag inne igen och kan sitta som jag brukar. Med datorn i knät och tv;en står på samtidigt


Internetuppkoppling


Då har jag gjort det igen!!!

Ja, varit impulsiv igen. 
Så om allt går vägen så kommer vi ha en liten fyrbent rödtott springandes här nästan vecka. Hon tillför helt nytt blod till vår kennel, dessutom jättefin stamtavla och sist men inte minst...............hon är hur söt som helst 

Hon ska besiktigas på torsdag så håll tummarna för att de går vägen 
Bild på henne kommer efter torsdag.

Förlåt mig, det är den 18:de hon kommer.Glada nyheter!!!!

Idag kom resultatet för DNA-testerna på Ludde, Bea och Ronja. Och jag är SUPERGLAD!!!!!!

Både Bea o Ronja är fria från både CCS och EFS
Men Ludde har anlag för EFS men fri från CCS.

Vad betyder nu då alla dessa förkortningar och framförallt? Vad behövs göras åt Ludde som är bärare av EFS?

Jo här har ni förklaring till sjukdomarna:
EFS och CCS

Hur vi kommer ställa oss till att fortsätta med Ludde i avel får vi tänka på. En sak som är helt säkert iaf är att han
får bara paras med tikar som är fria från EFS.Jublande glad


Tufft liv.

Ja nu är de inte lätt att vara herre i detta hus. För ÄNTLIGEN verkar de som att alla tjejer kommer löpa samtidigt. Självklart är de gammeltanen som styr de hela. Så hon är i höglöp nu o de andra två är lite svullna, men inga blödningar än.

Men de räcker att titta på Ludde, så förstår man att de är något på gång hos dem också. Så om allt går som vi vill, så blir de en resa upp till Dalsland inom ganska snar framtid. Boka tid för Beas undersökningar är hög tid också nu. Har ju inte kollat något på henne ännu. Ska kolla efter resultatet för EFS och CCF också. Har nog kommit på avvägar, för jag har fått svaret på Ludde o på honom fick jag göra om de, så hans prover skickades långt senare.

Så de är en hel del som ska kollas upp innan vi vet med säkerhet om de blir något av alla planer.

Men om jag själv får välja så föredrar jag att alla tjejer löper samtidigt iaf, än att den ena efter den andra löper. Kanske jobbigare för Ludde. Men samtidigt är de jobbigt under samma period än utspritt under hela året. Tror inte de spelar någon roll för honom ifall de är en tik som löper eller tre stycken.Tuffa tider


Kennelträff del 2

Såg att jag missade ju skriva de allra vikitgaste när de gäller kommande kennelträff.

Träffen är den 22/2 och vill man anmäla sin hund till utställningen så är sista dag för det den 7/2.

Säg till om ni vill ha hjälp med att anmäla


Ett upp o ett i minne :-/

Ja, vad ska man säga om dessa tikar o dess löp??? Jag har ju planerat para både Bea och Honey i år. Så jag räknar dagar som jag aldrig gjort förr. Förra löpet var då, och då var de si o så många månader emellan, nästa löp kom då, och då var de si o så många månader emellan. Så trodde jag att jag fått grepp om hennes intervall.

Men nä, så lätt ska du inte få de säger Bea. För när jag trodde hon skulle löpa i mars/april, då sätter hon igång o löper nu ???
Först trodde jag de berodde på att Alice löper nu, o de kan de ju vara, men när jag kollar tillbaka på Beas löp så visar de sig att hon är i fas igen. Alltså hade hon fortsatt med sina sex månader emellan, så skulle hon också löpa nu. Och med tanke på att hon SKULLE löpt nästan samtidigt som Alice förra gången men var långt senare så tror jag inte de beror på Alice nu.

Slutsatsen blir. Planera inte, naturen o djuren gör som dem vill ändåEtt upp ett i minne


Same same but different

Alltså varför kan de inte vara skottår varje år. Jag har så svårt med februari o mars de år som de inte är skottår. För då faller ju datumen på samma veckodag på båda månaderna. Så 4 februari i år är på en tisdag och 4 mars är också på en tisdag och 16 februari är en söndag o den 16 mars är en söndag.

Jag tänker ju ofta att, jo, de va en onsdag o de är den 26:de jag hade något att åka till. Men är de februari eller mars???
Kan ju säga att jag har väkt folk ibland för jag trodde de va februari när de visar sig vara mars......................suck!!!

Men för er som känner mig, så blir ni väl inte vida förvånade när jag gör fel o snurrar till de för mig hahahahahasame same but different


Liten värld!!!

Jag roar ju mig med att ofta sitta och kolla på Blocket, ibland slötittar jag bara, men ofta är jag ute efter något specifikt. Och den senaste tiden har jag letat efter en frys. Vi köper ju numera fryst färskfoder och vår "egna" frys brukar vara ganska fullt i sig, så behovet att få tag på en frys har ökat.

Jag hittade vad jag letade efter i veckan. L-E skulle hämtat den på vägen från jobbet igår, men tiderna stämde inte överens för honom o hon som hade den. Så vi bestämmer att vi åker dit imorgon (läs idag). L-E får adressen o hajar till.
-Men jisses, de är ju samma gata som min egna bror bor på.

Han vet självklart var hans bror bor, men va inte säker på vilket nr de är på deras hus.
Men vi kör iväg idag med sikte på hans bror. O väl där så kör vi förbi brorsans hus o ser att han bor på nr 10 och vi skulle till nr 16. Så med andra ord var de bara fyra dörrar emellan.

Hur stor är chansen att de blir så. För den gatan är absolut inte den längsta i GBG.
Och vi kunden naturligtvis inte bara åka o hämta frysen, utan vi våldgästade Olle o Solveig. Vi tog dem inte på sängen men lite paffa blev dem allt

Tackar än en gång för fikat, Olle o SolveigLiten värld
Som ni ser, världen är liten, den får till o med plats i ett par händer

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star