Helec's Kennel

Blogginlägg

En olycka kommer sällan ensam

Eller Tyzon var ju ingen olycka men det var mycket tråkigt. Men vi har som sagt än mer tråkigheter här. De räcker inte med att Ludde har fått blåsljud och självklart utgår från vår avel. Utan enligt SKK's regler så spärras även alla hans avkommor eftersom han är under fyra år. Med andra ord: VARKEN Ronja eller Happy får gå i avel

Jag trodde ju att då får vi bara vänta tills tjejerna är fyra år själva och har ua på hjärtat. Men de är tydligen ändrat. Jaja, de är ju samtidigt en försiktighetsåtgärd för att verkligen få bukt med hjärtproblemet.
Jag är iaf otroligt glad för att jag har de djur jag har. Vi kommer inte göra någon ändring varken med Ludde eller Ronja, vi kommer behålla dem här båda två. Ludde ska jag fortsätta med lydnaden och Ronja förvaltar vi ju för Roy. Happy däremot kommer gå över i fodervärdens ägo.

Så på en dag har vi förlorat TRE hundar från avel. Ingen har påstått att avel med hundar ska vara lätt.

En olycka kommer sällan ensam


Äntligen

För ungefär en vecka sedan så skulle jag installera ett program på datorn via skiva. Med facit i hand, skulle jag nog inte gjort de

VAD jag än gjorde så hjälpte de inte att åtgärda de fel som uppstod. Jag förlorade nämnligen uppkopplingen med Wi-Fi:n. Jag avinstallerade hela programmet men näh, de spelade ingen roll. Fortfarande ingen uppkoppling. Startade om datorn, näh, fortfarande ingen uppkoppling. Suck.
Så hör jag av mig till supporten för de program jag installerat. Skriver även i mailet att jag vill ha telefonkontakt. För jag är inte så jättehaj på detta med dator, iaf inte när de strular. Men de blev näh, där också, för dem har enbart support via mail??? dem har INGEN telefonsupport alls.

Men hallå eller. Får ju säga att jag får ju vara glad att jag har fler sätt att komma ut på nätet än via denna datorn, annars hade de ju varit kört. Dessutom brukar jag ha svårt att förklara "datasnack" via mail. Mycket lättare att beskriva de muntligt, även få hjälp på en gång om de dem ger råd om inte fungerar. Istället för att skicka mail fram o tillbaka.
Men de är väl så att dem vill bara sälja, sedan skiter dem i kunderna.


Men skam den som ger sig. Först försöker jag på de sätt som supporten skriver. Jaha, de va ju lätt. TROTS att jag skriver att jag avinstallerat deras program så skriver dem att jag ska gå in på den appen som programmet har. Jaha, har dem ens läst mitt mail???

Nu hade dem ett alternativ till för att åtgärda problemet. Men där kom jag inte långt heller, för de va inte så som dem sa att de skulle stå.
DÄRIMOT hittade jag systemåterställning och de va efterlängtat. Så nu har jag backat en dryg vecka o allt är som de va förut.............................tack o lov.
För jag har ju en hel del att behöva gå in här på för att titta på. Det som är mest "akut" är ju att hitta en ny hane till Honey nu när Ludde inte går att använda längre.
Sedan är de såklart allt annat man brukar göra


Jag har ju haft min skrivplatta men man kan inte göra allt via den som på datorn. Då tex gå in på SKK och avelsdata. Men nu är jag inne igen och kan sitta som jag brukar. Med datorn i knät och tv;en står på samtidigt


Internetuppkoppling

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star