Helec's Kennel

Blogginlägg

Lurad!!!

SÅÅÅÅÅ himla nära de va att de va JAG och min pappa som blev lurade. Men nästan i sista minut fick jag klart för mig att allt inte stod rätt till.

Jag ska ju hjälpa pappa att sälja hans kamera via blocket. De tog inte lång tid innan jag fick flera mail angående annonsen efter att jag la ut den. Vissa frågar om mitt "bästa pris". Men nä, går ju inte ner i pris redan första dagen. Men så var de en från London??? som ville köpa den. Även hon frågade om "bästa pris". Men jag förklarade att de är inte min kamera utan jag säljer den för min pappa.

De va helt okej för henne, hon till o med lägger på 500.- för frakten. Hon frågar efter mina kontouppgifter, bankens namn osv osv. Men näh, där gick hon bet, för de ger jag absolut inte ut. Jag föreslår att sköta betalningen via blockets säker betalning. Men de ville hon inte utan när hon inte får mina uppgifter så är hon påstridig och vill betala via PayPal.

Ja, ja, tänkte jag, de är ju säkert de också. Så jag skickar en begäran om betalning till henne. Får mail av henne att hon betalat. Jag går in på mitt konto och ser pengarna. Dessutom skulle jag skicka de som express för annars är de så lång leveranstid. Ja, ja, de är ju hon som betalar porto, så då gör jag väl de.

Väl på posten var jag för sen för att de skulle skickas den dagen. Dessutom vägde de för mycket för att skickas som express. Det leveransdatum som jag fick var 3-4/3. Oj, tyckte jag, då förstår jag varför hon ville ha de med express. Glad o nöjd med att de gick så fort att sälja kameran åkte vi hem o jag ringer pappa o säger att nu är kameran på väg o jag har pengar på mitt konto.

Men lite orolig var jag för om de tar förlång tid innan kunden får försändelsen, att då pengarna går tillbaka till kunden trots att jag skickat de??? Så jag ringer till PayPal och kollar hur lång tid paketet har på sig att komma fram och ifall de går att förlänga den tiden. Telefonören går in och tittar på mitt konto och säger att hon inte ser några pengar på mitt konto..........................VAAAAA!!!!!!!!

Men jag ser ju dem när jag loggar in?????? Har du fått något mail från oss om att de skickats pengar till dig, frågar hon då? Nä, de har jag nog inte fått. Då tyvärr är det ett bedrägeri. Och jag tycker du ska anmäla de till polisen.

TROR ni att jag är ÖVERLYCKLIG över att jag var sen i fredags med att lämna in de, TROR ni jag är ÖVERLYCKLIG över ringt PayPal för en enkel fråga, TROR ni jag är ÖVERLYCKLIG över att klockan inte va över fyra och paketbilen kört från posten, MED pappas kamera.

Jag var inte helt säker på att de är klockan fyra som bilen kör. Men jag hoppades in i de längsta. För jag slänger mig i bilen för att få tillbaka mitt paket. På vägen dit kommer jag på att posten har ju stängt kassan mellan tio och tre. Nä, jag fortsätter ändå. De KAN ju hända att bilen kommer tidigare nu och då redan varit där. Som gammal postis vet man ju att de finns en bakdörr

Där möter jag samma person som tog emot paketet och med iver i rösten säger att. Jag måste ha tillbaka detta paketet, de är en lurendrejare som jag råkat ut för. Ni kan väl bara gissa hennes reaktion. Bilen hade inte varit där, så jag får tillbaka paketet. Något jag däremot INTE får tillbaka är pengarna för frakten, över 400kr??? Nähä, varför inte de? De har ju bara legat på kontoret sedan i fredags, de har inte fraktats en meter, eller jo, de kom in i rummet innanför kassan.

Ja ja, jag skiter i de just nu sa jag. Bara jag får tillbaka paketet, så går jag vidare med de senare.

Direkt därifrån åkte jag till polisen för att anmäla de hela. Även där va reaktionen stor att jag hann stoppa de.

Så när jag får hem rapporten från polisen, då ska jag ta kontakt med posten för att iaf FÖRSÖKA få tillbaka pengarna för frakten. De räcker ju att vi blev utsatta för ett bedrägeri, behöver ju inte bli rånade av posten också.

När jag satt där hos polisen så talade jag ju om hur de hade gått till och även, nu när man tittar tillbaka, på vilka varninsflaggor jag borde reagerat på. Tex att hon ville att de skulle gå så fort. Inte bara frakten, utan hela affären i sig.

Nu ska jag lägga ut kamerna igen men då är de BARA betalning via blockets betalning eller vid persolig kontakt som gäller.Lurad

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star