Helec's Kennel

Blogginlägg

Mycket på gång!

Det är inte bara våren som är på gång, det är inte bara höns som är på gång, mina och andras hundar ska kollas hit o dit också.
Jag var ju iväg igår och kollade hjärta på Honey och det var UA
Hon fick även sin vaccination + att Candy fick sin 12-veckors vaccination. Jag var ju lite förberedd på att Candy skulle pipa till lite när sticket kom, men nä sa hon, de va väl ingenting.
Härligt med en sådan trygg hund

Så nu är även Honey klar för sin nästa kull och eftersom Ludde var på henne så som han var, så passade jag på att även göra ett utstryk för att kolla om och var hon är i sitt löp. Jodå, de är inte långt kvar tills hon ska sätta igång på riktigt. Så kanske redan idag eller imorgon.

Tanken var ju att jag skulle åka och kolla på hanen innan jag bestämde mig helt, men nu när de är så nära till att hon ska börja löpa så nöjer jag mig med de jag sett på bilderna och vad ägaren säger om honom. Men som ägaren sa att man får vara förberedd på att det är en hund med mycket fart, han behöver jobba och använda huvudet. Det är ingen vanlig soffhund även om han kan ligga o koppla av. När jag hörde den beskrivningen så var de som att höra beskrivningen på min Ludde. O de tempot tycker jag ju om, så de blev bonus tycker jag.

Jag pratade ju med den ägaren i lördags och i talande stund hade han inte gilltligt hjärtintyg, så de måste kollas först. Och då fick jag bråttom att ringa henne idag och tala om hur nära Honey är att komma i löp. Men de va helt lugnt, hon har redan bokat tid för hjärtkontroll så hon ska åka iväg på fredag och göra de. Snacka om att jag lär vara nervös för han är ju trots allt sex år. Men linjerna bakåt lugnar mig iaf, så jag tror verkligen de kommer gå bra.

Men inte nog med att han ska kolla hjärtat. Även Beas pojkvän ska kolla sitt hjärta och han är över sju år nu, så där är jag än mer nervös. Men även hans linjer ser mycket bra ut, så då är jag liiiiiite lugnare, men sjuårskontrollen är ju sjuårskontrollen 
Bea har ju inte börjat löpa än. Vilket är tur de, för jag ska ju till Bengtsfors för att para henne och Honey ska till Ystad, så de är nååååågra mil emellan

Om jag har riktigt tur med Honey, så lär hon vara i höglöp medans jag är i Malmö för utställningen. Så snacka om att slå två flugor på smällen hahahahaHjärtkontroll
Nä, detta är ingen av mina hundar, ingen utav hanarna heller. Utan bara en bild på en cavalier som kollar sitt hjärta

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star