Helec's Kennel

Blogginlägg

Och vad hände idag då???

Ja, när jag åkte iväg i fredags så visste jag ju att jag kommer vara iväg ett tag. Så jag behövde packa för mer än en helg. Och säg den som blir förvånad när jag talar om att jag glömde packa allt. Inte nog med att de är första resan för i år, så var vagnen HELT tom. I vanliga fall så ligger de alltid saker kvar hela tiden, som tex, en fleecejacka, filtar och skor.

Så när jag ska koppla av första kvällen, så saknas de något, jag bara ÄLSKAR att krypa ner under en filt, men de fanns ju ingen
De fick bli täcket istället, för jag KAN inte slappa av utan att lägga något över mig

Sedan planerade jag ju mat för en längre resa och tog med mig, falukorv, bacon, färs och annat. Men hallå eller. Jag har inget stekmargarin, jag har ingen olja, jag har ingen burktomater, jag har ingen buljong. Tja, vad har de blivit då, jo, korv och makaroner, sedan blev de korv och makaroner. Imorgon kanske de blir köttbullar och makaroner.........

De jag missade helt o hållet var skor!!!!!!!!! De enda jag tänkte på var vilka skor jag ska ha på mig på utställningen. Ingen tanke på att jag skulle vidare o behöver annat än lågskor
Och de har inte funnits chans att åka och köpa de förrän idag.

Att köpa skor för mig brukar vara en otrolig process. Jag har ju storlek 42 i skor och då är inte utbudet lika stort som ifall man har storlek 41. Okej, de har blivit bättre de senaste åren men ändå långt ifrån stort utbud. Och de hjälper ju inte att jag är OFANTLIGT noga med hur mina skor ser ut. De får inte vara si o de får inte vara så. Jag vill INTE köpa skor bara för att de va de enda som passade. Utan jag vill köpa skor som jag tycker om.

Som tonåring fick jag alltid köpa herrskor, för de fanns inga i min storlek på dam/flickavdelningen. Så jag kan ju säga att jag är otroligt trött på att gå bland herrskor för att få med mig skor hem.

De brukar ta låååååång tid för mig att hitta skor, om jag hittar skor fort, så tar de kanske ett halvår. Men idag var jag tvungen att hitta ett par på en halvtimme. HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!! Fixar jag detta???????????
Men jag kör in till centrum och börjar gå på gågatorna. I vanliga fall när jag går så, så ser jag, klädbutiker, skobutiker, klädbutiker, skobutiker och klädbutiker och skobutiker. Huuuuuuuur många skobutiker tror ni jag hittade.....................
Jag gick o jag gick o jag gick. Och tillslut fann jag en. Med ångest gick jag in där. För jag har ju sååååå svårt att hitta de jag vill ha. De brukar inte vara någon idé för mig att kolla på skor och fråga om den finns i storlek 42 utan jag brukar kolla med personalen vilka skor dem har i min storlek. Då slipper jag bli besviken att DEM fina skorna inte finns i min storlek.

Sagt o gjort. Dem hade några par som såg bra ut på datorn, men när jag väl såg dem, så näh, de va tantskor. Nästa par ville jag prova iaf. Så hon plockar fram dem i min storlek. Men jisses, jag trampade ur dem, så jag bad att få prova en storlek mindre, alltså storlek 41. Jag sa till expiditen att de var nog 20 år sedan som jag hade på mig storlek 41. Men de passade ändå inte
Jag tackade för mig, men frågade även om hon kunde hjälpa mig till en annan skoaffär.

De gjorde hon och hon förstod mig att de inte blev något köp hos dem. På nästa ställe så var de än kortare tid att hitta ett par, för alla butiker stänger ju kl sex o nu va nog klockan över halv sex. Så de som brukar ta ett halvår för mig att hitta, behövde jag hitta de på en halvtimme. Jag ville absolut inte åka tillbaka till vagnen utan nya skor. Och dem skulle vara vardagliga, dem skulle vara praktiskta, dem skulle vara kvinliga och dem skulle ha rätt pris.

I nästa butik fick jag också mycket hjälp och kände mig inte alls besvärlig. Hon visade mig också på dataskärmen vilket dem har, hon gick runt i butiken och hämtade skorna så jag fick se dem i verkligenheten. Hon kom med ett par eccoskor o dem såg riktigt bra ut, men hon var inte nöjd med de, utan hon visade andra som kanske skulle passa mig. Men så till sist visade hon ett par vårnyheter som hade kommit in samma dag. O den enda färgen som dem fått i storlek 42 var kornblå. Nja, tyckte jag, vet inte om jag har kläder som passar till den färgen.

Men så fanns dem i en annan färg som jag bara förälskade mig i. Men typiskt nog hade dem inte fått den färgen i min storlek. Men så hör jag mig själv säga, "De är inte så att dem är stora i storleken, så storlek 41 passar mig?"
Självklart fick jag prova storleken 41 och, UPS!!!!!! Den passade. De var höger sko jag provade. Min nästa fråga var, "Vilken fot brukar vara större?". Svaret gjorde mig lite bedrövad, för hon sa att vänster brukar vara större och självklart var de höger sko jag provade. Men hon tar fram även vänster sko så jag får prova den. Och kom nu ihåg att de var storlek 41 jag provade, något jag inte gjort på säkert 20 år, om man bortser från den butik som jag var inne i före denna butik.

Allså jag lovar, man kunde se min haka falla och mina stora ögon. BÅDE vänster som höger sko passade mig
Och dem var vardagliga, dem var praktiska, dem var kvinliga och dem var till rätt pris. Så vad fanns där att klaga på, INGET!!!!!!!!!!!!
Men snacka om att jag har blivit mycket förvånad idag. Något som inte hänt på 20 år, hände två gånger inom en halvtimme idag. Jag har provat skor i storlek 41 och dem passade båda två paren.

Om jag skulle gissa, så lär personalen i vardera butik komma ihåg mig ett tag framåt iaf. Och de bjuder jag så gärna på, all den stund jag fick tag på ett par skor som jag så desperat behövde.Skor

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star