Helec's Kennel

Blogginlägg

Jag lider :-(

Att jag kan ligga vaken många timmar på natten för vilken orsak jag vet ej är ju inte ovanligt. Men denna natten har inte L-E fått en blind i ögonen på hela natten. Han hade fått ett jobb som bara fick göras efter kl tolv på natten. De skulle ta ca en halvtimme, så skulle han få köra hem igen. Så han brydde sig inte om att sova innan han körde in. Såg visserlige att han blundade till lite framför tv:en. Men de är ju inte sömn.

Han tuffade iväg här strax före elva o jag var självklart vaken. Jag va fortfarande vaken strax före ett. Trodde ju helt klart att då va han på väg hem eller iaf ganska nära för att köra hem. Jag ringer honom för att höra hur de går. Nähä, de strulade tydligen så han satt o väntade på att någon skulle ringa. De va ju typiskt tyckte jag. Men så vaknade jag till mitt i natten o alla lampor va fortfarande tända o ingen L-E hemma. Så jag ringer honom igen, då va klockan tjugo i fyra. Då hade dem fortfarande inte fått löst problemet. Nänä, sa jag, ta de lugnt bara o kör framförallt försiktigt när du väl kör hem.

Han hade ju tänkt gå upp i vanlig tid idag även om han varit iväg på natten, så han hade inte stängt av sin väckarklocka, med påföljd att den ringde som vanligt kvart i sex. O gissa om jag blev orolig då. Allt var precis likadant som när jag vaknade mitt i natten. Samma lampor tända o ingen L-E hemma. De dröjer ju inte lång tid förrän jag ringer honom igen. Skojade lite med honom att de va dags att gå upp, hans klocka ringde ju. Inte mig förvånande så svarade han typ goddag yxskaft. Men nu va han på väg hem iaf. Åter igen ber jag honom ta de lugnt o verkligen köra försiktigt.

Vet ju andra gånger som han råkat ut för samma o dem sista milen har varit riktigt tuffa som han sagt. Hade tänkt ringa honom igen, för att typ hålla honom vaken, men de tycker han stör mer än gör nytta. Så jag fick helt enkelt hålla mig på sträckbänken o bara avvakta tills han kom hem.

O tillslut kom han hem............................suck, tack o lov. Behöver inte tala om att han gick direkt i bingen va.

Några som inte fattar att han är trött utan förväntade sig samma rutiner som alltid är självklart hundarna. De va ju dags för husse att ta ut dem o ge dem mat. Alla hundar hoppade upp i sängen till honom o fjäskade o var ivriga. Men efter lite tjat från mig får jag med mig alla hundar o får gjort rutinerna istället. När vi väl va tillbaka på övervåningen så ville alla hundar in till honom igen. Men ack nej, de hade matte satt stopp för genom att stänga dörren. Jag skulle visserligen gissa på att de behövs ett mindre, eller nä, ett större jordskred för att få honom att vakna nu.

O för att han ska få de så lugnt o tyst som han behöver så kommer jag ta med Ludde i husvagnen med säkerhet. För är de någon som kan föra oväsen o leva runt så är de han. O de unnar jag inte L-E utan vill att han ska få sova så länge han behöver.

Med de sagt får jag nog resa på mig o fortsätta förberedelserna för min lilla resa.Lider

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star