Helec's Kennel

Blogginlägg

YES JIPPI TJOHO!!!

Jag har ju sedan ett tag, kanske till o med i ett år, gått hos en helt underbar kiropraktor. Flera av er har säkert hört mig prata om denna människa, jag har säkert sagt till er att ta kontakt med honom också, för jag pratar gärna varmt om honom. Till en början fick han inte röra min nacke, för då blir jag så dålig så jag är inte människa på flera dagar. Men efter några gånger fick han förtroende att även bearbeta de. Dock fick jag ha chaufför dem första gångerna, för jag kan lova, ni hade inte velat se mig köra bil när jag får mina yrselattacker.

Jag kan inte stå, jag kan inte gå, allt snurrar hur stilla jag än sitter, jag har ingen avståndsbedömning och de känns som att bilen fortsätter framåt när den stannar osv osv. Men min underbara man och min goa vän Pia hjälpte mig så jag kom både dit och tillbaka.
Dem vill ju gärna båda två att jag ska bli bättre

Och bättre är just vad jag blivit. Okej jag kan fortfarande få yrselattacker, men inte lika ofta som förr och de sitter inte i på samma vis som förr. Men som jag säger till Emil (kiropraktorn) har jag haft problem i 12 år, så går de inte över på några gånger
Men ni kan gissa att jag blev överlycklig när han säger att han nog ska få bukt med min yrsel.

Och som den otåliga person som jag är så kan jag inte låta bli att utmana mig själv. Från början sa jag att jag skulle vänta ett tag till, så jag blir riktigt bra med min yrsel. Men så föll de sig inte. De jag vill utmana mig med är att börja med agility med någon av mina hundar. Och för ett tag sedan så arrangerade ju Cavaliersällskapet ett tillfälle där vi kunde testa på och även träna agility ifall man ville.

Jag trodde väl sådär på de för min del, just pga yrseln. Jag kan inte springa, eller jo, springa kan jag men när jag stannar så "fattar" inte huvudet de, så de är då jag blir ostadig och stapplar till och får korrigera balansen. Ni ska bara veta hur många jag har skrämt med min "krigsdans". Jag har sett skräck i mångas ögon då dem ska ta emot mig så jag inte ramlar. Utöver springandet så kan jag abolut inte snurra, inte ens ett halft varv och jag kan inte gå baklänges. Så diagnosen såg inte så bra ut.

Men när de ändå arrangerades ett tillfälle så tyckte jag, tja, varför inte. Så jag hade med mig Ronja. Och trots de gedigna intresset jag har för agility, så har jag ALDRIG gjort ett enda hinder. Ärligt talat ni skulle sett hur Ronja bara flög genom tunneln o utan tvekan sprang upp på balansgången. Jag har ju inget att jämföra med, så jag trodde de skulle vara så. Men de fick jag allt reda på att Ronja är ett jättebra ämne för agility
Okej, tyckte jag, då ska bara matte klara av de också då.

Ronja blev ju ett år nu i april och de är ju en kanonålder att börja träna vilket som. Så jag anmälde mig till en agilitykurs. Första tillfället var igår. Nu var de samma instruktör som på prova-på-dagen, så hon känner till min utgångspungkt med yrseln. Vi började med den korta tunneln o den hade ju Ronja varit i förut, så den bara hon rusade igenom. Den långa tunneln va inga problem heller och för mig var de inga problem heller.

Men så kommer slalomen. Då fick vi rådet att backa samtidigt som vi hjälper hunden och hon hade dessutom ställt upp två längder med fyra käppar i varje radda. När de blev min tur så gjorde jag just så, backade och visade Ronja vägen. Först i de fyra första käpparna, sedan vidare till nästa fyra käppar. Men ingen rast o ingen vila, utan tillbaka samma väg igen och sedan tillbaka igen och igen och igen. Ronja bara älskade att springa o hålla på. Och jag var som i en chock. Inte för hur duktig Ronja var, utan för att de fungerade faktiskt för mig, både att backa men även att göra ett halft varv samtidigt som jag backade

Så jag överraskade verkligen mig själv. Tänk att de fungerade. Okej, jag blev självklart yr o trött. Men inget värre än att jag bara behövde vila en liten stund, eller stå o hålla mig mig en stund, så var balansen tillbaka igen. Nu var de ju igen lång bana vi gjorde utan bara ett hinder i taget, men ändå,
JAG FIXADE DE!!!!!!

Så jag ser ljust på framtiden att jag o Ronja kommer bli ett agilityteamTräna agility

 

För er som kanske är nyfikna på min kiropraktor så lägger jag en länk till honom här. Bara till att klicka på den röda texten.
Kiropraktor i Skene

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star