Helec's Kennel

Blogginlägg

Kloka hundar!!!

Eller jag vet inte om jag ska kalla dem kloka. Men de fattar långt mycket mer än vi kan tänka oss.

Efter igår när vi lämnade Ronja/Mollie så var de snurrigt här hemma. Flocken märkte direkt att de saknades en här hemma. De sprang och letade efter henne både inne som ute. Men de verkade som att de förstod efter ett tag att de är så här många vi ska vara nu.

Men så har vi lilla Alice också. Jag sa till Gustaf igår att hon springer ju inte längre o har inte gjort på länge, utan hon går fort. Men efter gårdagens veterinärsbesök så var det som att hon visade: Men matte, de är inget fel på mig, jag orkar ett bra tag till.
För hon både sprang ikapp när hon blev efter o hon är glad när hon kommer, inga ledsamheter här inte. Och uppför trappan hoppar hon.

Jag vet ju att hundar visar inte sina svagheter förrän de gått väldigt långt. Speciellt inte när de lever i en flock. Så var det de hon gjorde igår, dålde hur illa det är för henne. Att hon är inte beredd att lämna oss ännu.

Men jag tror jag kommer bestämma för henne denna gången. Hon mår inte bra, hon har de jobbigt och hon behöver sin vila. De känns nästan som att hon gått förlänge redan nu.
Jag hade ett mycket trevligt och givande samtal med en kär vän igår. Hon erbjöd sig även att åka med när jag väl ska åka iväg med henne. De underlättar och känns mycket tryggt att ha med henne.

L-E har svårt att gå med i ett sådant läge men jag vill inte gå dit själv. Så nu löser de sig på bästa sätt.

Nu har vi nog iaf en klok hund här hemma. För Ludde har redan börjat trösta mig. De är ju ganska sällen han kommer upp i mitt knä för att kela. Oftast är de bara på morgonen o då vill han ligga raklång på mina ben. Men idag så gjorde han sådär härligt, sätter huvudet och nosen under hakan på mig. Och han stannade tills jag fått tillräkligt med tröst. De påstås ju att hundar inte känner till sina familjeförhållanden. Men jag ger mig den på att Ludde vet vad vi kommer göra med hans mamma.

De är inte bara en flockmedlem för honom, utan de är en som betyder något för honom. Tja, inte bara för honom, utan för oss också.

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star