Helec's Kennel

Blogginlägg

Gourmetfrukost :-D

Nu är det kris här hemma. När L-E har semester så har vi inte samma rutiner som när han jobbar. Självklart sover vi så länge vi vill, ingen klocka som väcker oss (eller L-E)

När han jobbar så handlar vi alltid på fredagar när han kommit hem från jobbet. Men under semestern så blir de lite då o då. Så nu när han börjat jobba igen så återgår vi till att fredagshandla. Nu är de ju två veckor sedan som han började jobba. Men vi har inte kommit in i vardagsrutinerna än.

Hans första vecka så blev de ingen fredagshandling. Fredagen därpå, de var ju då vi överlämnade Ronja/Mollie så då glömde vi, missade, tänkte inte på att handla. L-E har handlat lite småsaker på vägen hem från jobbet, tex bitsocker o mat till kattungarna, men de har inte blivit någon storhandling.

Så nu är här tomt i skåpen. Igår när jag tog lunch (blev bara smörgås) så märker jag att vi har bara ett pålägg kvar, ops. När jag lagade mat så använde jag mjölk. Ops, de va den sista mjölken, eller jag fick sparat till mitt te nu på morgonen. De som är kvar räcker inte på långa vägar till min gröt nu på morgonen, ops. Jaja, då blir de smörgås till frukost, men kom på att jag tog ju de sista pålägget igår, ops.

Men jag måste ju äta något till frukost. Tja, då blev de faktiskt vaktelägg
Det är ju många som vet att jag inte tål ägg, men just vaktelägg har inte de jag inte tål i äggvitan, fråga mig bara inte vad de är. De bryr jag mig inte om, bara jag kan äta några slags ägg iaf

Så jag kokar upp några stycken, eller 12 för att vara exakt. De är ju inte så stora så de blev väl som 3 normalstora. Men jag kan inte äta kokta ägg utan salta dem och vi har ju inte vanligt salt hemma längre. När vi lagar mat så använder vi havsörtsalt o de är inte den smaken som vanligt salt. Så då tar jag kaviar istället. Men de är så lite kvar i tuben, så jag fick ransonera de, annars hade jag inte fått till alla ägg.

Om vi nu hade haft råttor här, så hade till o med dem flytt fältet, för här finns inget att hämta i matväg vaktelägg

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star