Helec's Kennel

Blogginlägg

Världen gör de inte lätt för mig.

Det är ju lustigt hur många saker bara faller på plats. Många saker som bara råkar sammanträffa.

Ta bara när vi sålde vår äggkläckningsmaskin. Hon som köpte den frågade om vi kunde köra upp den till Göteborg (de stod de i annonsen att vi kan ev mötas där). De var inga problem. L-E skulle ta med den in. Men så frågar hon om vi vet lite mer exakt tid när han är där, för de tar en timme för dem att komma till Göteborg. Då frågar jag var dem bor.

När jag får svaret så skrattar jag o tycker de är sååååå himla lustigt. För hon bor i Uddevalla o L-E skulle dit dagen efter. Chansen/risken/möjligheten att han skulle dit just då är ganska liten. För numera åker han till flera orter per dag. Förr kunde han ha jobb på ett ställe i kanske två tre dagar. Men att de sammanföll just då, hur stor chans är de som sagt

Jag har ju sedan snart ett år sagt att om ca två-tre år ska jag skaffa en ras till. Och jag var heeeeelt övertygad om att jag visste vilken ras jag ville ha. Så jag har suttit flera timmar för att kolla rasen. Av en händelse så känner jag ordförande för den ras jag var så övertygad om att de kommer bli. Jag har gått med i en grupp på facebook för rasen och mycket annat. Men när jag satt med ett gäng uppe i Köping så blev jag varse om andra raser som stämde in på mina önskemål.

Så då har jag kollat in dem raserna. Kollat användningsområde, sjukdomar och egenskaper. Och de har satt griller i huvudet på mig. Men i denna veckan har jag ju haft folk här som köpt mina kattungar. Och igår var de en som vars mamma är uppfödare av hundar. Å nästan något av de första hon sägar så blev jag mycket intresserad. För rasen hennes mamma föder upp är en av alla vattenhundarna. O nästa hon säger (utan att jag frågar något) stämmer också in på de jag letar efter.

Rasen i sig är mycket liten i antal i Sverige. Så hur stor är chansen att just den personen kommer hit för att köpa en kattunge utav mig???? Hennes mamma bor ju dessutom inte allt för långt härifrån, så de finns goda möjligheter att åka dit för att hälsa på. Jag vill ju gärna se hunden i sin avslappnade miljö, jämfört med på en utställning.

Så från att vara helt övertygad om ras så har jag än fler att välja på nu. Ärligt talat ser jag bara de som en fördelHundraser

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star