Helec's Kennel

Blogginlägg

Pappadag ;-)

Idag har jag haft en pappa-dag. Vi pratade om de redan i förra veckan att jag skulle komma upp och vi skulle ta en sväng ihop, som en utflyktsdag.

Min tanke var att Maire skulle få lite tid utan pappa. Inte för att hon vill men väl behöver. Men de blev inte så. Pappa ville så att hon skulle följa med. Tja, de gör ju inte mig något, absolut inte, tvärt om, hon är ju trots allt min "mamma"

Och även om hon inte kunde slappna av helt så blev de en härlig dag för henne också. Ute i naturen och fika ute i de fria. Jag hade redan när vi pratades vid förra veckan bestämt att vi skulle åka till Ramhultafallet. Och nu när pappa bor i Kungsbacka och den lättaste vägen till fallet blir genom att åka på norra sidan av Lygnern, så passerade vi mitt barndomshem.

När de inte är längre dit än vad de är, så kör jag ju förbi där ganska ofta, eller de händer iaf. Jag har nog inte kört förbi där en enda gång utan att jag lättar på gasen och spanar in hur de ser ut nu. Så blev de även idag

Vi bodde ju där ganska många år, så de är många minnen som kom upp både för mig o pappa. Namn på personer o saker vi gjort ihop med dem osv. De hade hänt en hel del sedan pappa åkte där senast också märkte jag, eller iaf vad han kom ihåg. Nya hus och utbyggnader på andra hus.

Väl uppe vid fallet så var de inte så mycket vatten, men vädret var fint och pappa gick runt med Bea o han skrattade när Ludde o Candy hoppade runt bland stenar och kanade på de stenar som var hala. Maire hade packat en fikaväska och jag gick runt lite för att fota. Jag hade med mig hela utrustningen vilket pappa var mycket glad över, för några av mina objektiv har jag köpt av honom.

Efter fika o fotande så packade vi ihop och körde hemåt igen. Jag hade tänkt fråga pappa om han ville åka någon mer stans? Men märkte hur tagen han blivit av promenaden från bilen, till fallet och gått där + tillbaka till bilen. Så de blev inget mer denna gången. De enda var att denna gången stannade vi utanför "vårt" hus och kollade på hur de såg ut nu.

När vi kom hem till pappa igen, tog de inte lång tid förrän han la sig för att vila. En välbehövlig vila. Han har inte återhämtat sig helt efter att han låg inne, men de tar väl längre tid när man blir gammal.

Pappa, jag vet att du inte läser detta, men jag har haft en helt underbar dag ihop med dig idag. Jag gör gärna om de till något annat resmål en annan dag. De är underbart att spendera tid ihop med digpappa-en-dotters-forsta-karlek

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star