Helec's Kennel

Blogginlägg

Rensat

Ja, nu händer de mycket på gården. Jag har ju samlat på mig lite djur de senaste, så jag kände att de va dags att bara ha kvar de jag verkligen vill ha.

Så tre hönor är sålda och tre andra tog jag bort pga att de va krassliga, idag ska jag minska på antalet ankor och på söndag kommer de en för att hämta två stycken tuppar. Efter de får jag se om jag behöver rensa lite till eller om jag ska ha kvar de som de är.

Även om jag inte har de djuren inne, så har jag ju ändå ett förhållande till dem. De är ju mina goa jåglar (jo, jag kallar dem för jåglar  ). Många av dem har namn o jag pratar med dem och när de "svarar" så föreställer jag mig att de säger si eller så

De mesta handlar ju om mat. Men varje morgon säger jag godmorgon till dem o frågar hur de är med dem denna dagen. De är alltid några som går lösa ute och de pratar jag med medans jag själv är ute på gården o gör något. Ankorna går ute varje dag o de kan gå efter mig ibland. På kvällen säger jag min lilla ramsa: God natt, god natt, sov så gott, ses imorgon.
Så är de varje kväll.

Får jag inte gjort de på morgon o kväll, då saknar jag de. De tillhör liksom likaväl som rutinerna med hundarna.

Men hur goa o snälla de än är, så kan man inte spara alla.
De är som Emil i Lönneberga säger: Man kan inte ha grisen i köket för att han är snällMånga höns

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star