Helec's Kennel

Blogginlägg

Mitt i alltihop!

Jag vet inte om jag var medveten om vad jag har gav mig in på när de gällde Trixa o träna henne, både totalt men även inför My Dog.

Men mitt i allt med pappa o arbete med rasmontern på mässan, så MÅSTE jag träna Trixa. De är faktiskt roligare än jag trodde. När jag fick hem henne, så gapade hon o skrek så fort hon såg ett annat djur när jag var ute o körde bil. Nu ligger hon o sover medans jag kör. Sedan började hon gapa o skrika så fort jag stannade bilen. Tänk att ha en sådan hund när man kör i stan med alla rödljus.

Nu kan jag stanna bilen och stänga av den o sitta i bilen utan att hon börjar. Men så fort jag öppnar dörren, då gapar o skriker hon. Så jag känner att vi kommit långt med den biten. Men de räcker ju inte att bara träna de. Utan jag vill ha mer kontakt med henne. Så varje lång promenad vi tar så stannar jag någonstans och bara sitter där för att vänta in henne. Och jovisst, hon söker upp mig. Okej de tar en lååååång tid innan hon gör de första gången, men hon gör de iaf. Och de går fortare o fortare för varje gång.

Så då va jag bara tvungen att öka störningen lite idag. Så vi satt på Skene torg o hon gapade o skrek i vanlig ordning. Men se´ efter en stund så sökte hon upp mig. Gissa om jag blev glad. Okej, jag vet inte om hon var medveten om de, så jag satt kvar o hon fortsatte gapa o skrika. Men hon lugnade sig mer o mer. Och till slut satt hon tyst o lugnt o bara hade ögon för mig.
En sådan lycka.

Jag håller ju även på att lugna henne när de ska ha mat. Då gapar o skriker hon inte utan ett konstigt ylande men även där börjar hon fatta. De som troligen kommer ta längst tid (fast hon börjar fatta) är när jag säger att de ska stanna kvar. Ska jag bara snabbt upp på andra vånging för att hämta något, då vill jag inte att de springer efter mig. Men de gillar hon absolut inte. Men jag har ju inte haft henne så länge än, så de kommer gå bra de också.

Vi har ju märkt att hon gör mer o mer som vi vill, så de är helt enkelt en träningssak att få henne dit vi vill.Skällande hund

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star