Helec's Kennel

Blogginlägg

Bästa julklapp någonsin :-D

Vet inte om jag vågar säga de redan, förra gången "gick jag ut med" att kalla Bea för lillemorsan redan efter första parningen, men som alla vet, så blev de ju inga. Men jag kan ändå inte hålla mig, utan tror att jag fått bästa julklappen idag.

För idag var de rätt dag för henne. Så i förmiddags träffade vi hennes pojkvän igen, julafton till trots. Och Bea va så vild o galen o ville bara in i lägenheten. Hon visste vart hon skulle. Och hon pep o "pratade", hon kan inte fort nog komma in.

Men så va dem inte riktigt villiga ändå??? Vi öppnade så de hade tillgång till hela lägenheten. För de kan ju vara så att Alex vill vara i ett annat rum än vad vi vill. Då fick ju Bea fullt upp att lukta igenom de rummen, så de kom av sig lite, men Alex var hack i häl på henne. Han gjorde sina försök men inget lyckat. Då känner jag på Bea o visst är de rätt dag för henne, så vi förstod inte varför de inte lyckades.

De tog inte lång stund förrän vi blev varse om varför. Stackars Bea va så nödig så mitt i ett försök så kissade hon. Gunilla trodde de va Alex som tömde sig. Men de va stackars Bea. Ändå rastade jag henne hemma innan jag åkte, hon satte sig precis innan hon hoppade in i bilen. Men löp är löp, så då är de ju inte samma som i vanliga fall.

För att vara helt säker på att hon tömt blåsan nu, så släppte vi ut henne. O då va ju inte Alex sen att vilja ut efter henne. Han måste ju markera där hon varit. Så då hade de varit ute i omgångar båda två. Bea åkte dessutom i badet, för varken jag eller Gunilla ville hålla henne där bak efter hennes lilla olycka. Tycker så synd om Bea också, hon led ju utav att göra inne.

Jag skulle ju tro att även Gunilla märkte skillnad på dem, för nu va de helt annan vilja. Bea ställer upp sig och la undan svansen, visade även för Alex hur man skulle göra. Och helt plötsligt mellan soffan o bordet så satte de sig fast. Vi va redo båda två för att ta tag i dem, jag i Bea o Gunilla i Alex. Och där satt vi. Ingen av oss hade telefon i närheten, ingen av oss satt bekvämt o till en början hade ingen av oss koll på klockan. Så de blev inga bilder tagna på dem, de blev att anpassa sig efter dem o klockan fick vi gissa hur långt de gått.

Nu va ju detta Alex första parning så Gunilla visste ju inte hur han är o vill ha de. De som var märkligast va att han ville inte vända sig om efter de satt fast. Men de fick han som han ville. Tror nog han va ganska nöjd med ett stödja sig på Bea. Typ ligga uppe på henne. Bea klagade inte.

Som tur va så satt de inte ihop så länge, utan typ en kvart. De passade mig helt utmärkt, för vi skulle till Linda på julmiddag kl tolv o när de var klara så va klockan halv tolv. Bättre timing kunde de ju inte bli. De vi skulle bidra med till julbordet lämnade jag för säkerhets skull innan jag åkte till Sätila. För tänk om de dragit ut på tiden o de andra blivit utan köttbullar. Ingen jul utan köttbullar.

Vi hann inte komma helt i tid, men de va ingen panik. Och de blev lika trevligt som de varit de senaste åren. Tycker verkligen de är lyckat att vi samlas alla på ett ställe, så behöver ingen åka runt för att besöka alla.

För övrigt kommer vår jul fortsätta med besök i Sätila för fler försök Bea o Alex emellan.julklapp hund


Ketchupeffekten.

Eller om jag ska säga allt eller inget. Mitt 2014 vill jag ju bara glömma så fort de går. Jag tyckte ju jag hade ett jobbigt o tufft 2013 men detta året har som sagt inte varit mycket bättre.

Blåsljud som bara öste över mig, både på mina hundar som släktingar till mina o även på hundar jag tänkte använda i avel. Sedan blev de inga valpar trots att jag planerade de på två tikar. Och de tråkigaste av allt så började 2014 med att vi tog bort Tyzon o i augusti tog vi bort vår älskade underbara Alice och året slutade lika dramatiskt som de började med att min pappa gick bort sent november.

Känns liksom att de är ingen idé att planera för de blir aldrig som man tänkt sig ändå. Men något framåt måste man ju tänka. Och som de ser ut nu, så har jag TRE tikar som kommer löpa inom ganska snar framtid samtidigt. En löper ju redan o vi åker fram o tillbaka till hanen för att hoppas på att de ska bära frukt. De spelar ingen roll att de är julafton, löper tiken nu så löper den nu och de är ju då man får åka.

Så om alla tre kommer nedkomma med avkommor, så vet jag vad jag kommer göra till våren. Passa valpar, passa valpar, passa valpar. Jag önskar så att de kommer bli så, för de finns ju inget goare eller mysigare än valpar.ketchupeffekten

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star