Helec's Kennel

Blogginlägg

Bor man på landet så gör man :-/

De finns för o nackdelar med att bo på landet. Men eftersom jag gör de, så väger fördelarna upp mot nackdelarna. På ett sätt är de ju märkligt att jag trivs som jag gör på landet utan grannar o bunden till bil vart man än ska. För jag är ju i grund o botten en människa som gillar när de är mycket folk runt mig. Jag tycker om när folk kommer på besök.

Men de är klart, skulle jag bo i samhälle eller en stad så kan jag inte komma undan när jag vill de, utan de hade varit då som jag hade behövt ta bilen för att vara ensam, för de gillar jag ju de också. Jag tycker de är en tjusning med att bo som jag gör.

Igår kunde mina facebookvänner läsa att vi var strömlösa. Nu var ju vi lååååångt ifrån ensamma om de, utan de va ju nästan halva västra sverige som inte hade ström. De som va så typiskt va ju att inför stormen Egon så fyllde jag upp kannor med vatten men de tömde jag på kvällen. Så här va tomt på upphällt vatten

När väl strömmen kom tillbaka, de första jag gjorde då va att fylla på kannorna igen. Nu ska vi inte stå utan vatten om strömmen försvinner igen. Och idag så bytte jag bara ut de, så de är färskt vatten hela tiden. För prognosen vädermässigt ser ju inte så jätterolig ut.

De är ju lite omständigt att vara utan ström. Säg de som inte behöver ström i dagens läge, de är inte mycket som klarar sig utan.
Och med tanke på vatten och el, så behöver ju toastolen både och för att fylla på vatten när man spolar. Och naturligtvis behövde jag lätta på trycket. Hela tiden medans jag satt där så sa jag till mig själv: inte spola, inte spola, inte spola.

Tja, vad gör jag tror ni när jag är klar. Jo, självklart spolar jag. Hundradelen utav en sekund efter jag tryckt på knappen så säger jag högt NEEEEEJ!!!!! Men vad göra, spolat är spolat. Förr när vi hade mycket tätare mellan strömavbrotten så satte vi tape på toastolen, för att inte råka spola. Men de har liksom fallit i glömska nu när strömmen är mycket säkrare o vi inte är utan den så ofta.

Så trots dessa obekvämligheter, så föredrar jag att bo på landet som jag görStrömavbrott

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star