Helec's Kennel

Blogginlägg

Imponerad!!!

Tidigare i veckan fick jag ett så jättetråkigt samtal ifrån en av mina valpköpare. Ägarna hade valt att ta bort hunden på inrådan ifrån veterinären. När jag hörde vad som hänt så tyckte jag att ägarna verkligen tagit sitt ansvar och gjord de bästa för hunden. Huuuuur tråkigt de än är att bli av med sin älskade pälsvän, så ska de ha ett drägligt liv.

Jag vet ju själv när jag hamnat i en sådan situation, när väl veterinären säger de där orden, då hör man inte längre vad han/hon säger. Alla ord bara snurrar runt i huvudet i en osalig oordning. Man står där o hör men fattar inget. Kan mycket väl tänka mig att de var så även för valpköparen.

Och att sedan några dagar efteråt meddela mig vad som hänt, kan inte varit lättare. Vi hade ett, trots omständigheterna, trevligt samtal. Jag sa även att med tanke på den veterinär som givit dem rådet, så kan de till 100% lita på att de var de bästa för hunden.

Men så har de liksom malt i huvudet på mig vad de kunde bero på. De är ju inte utan att cavalieren har vissa problem med mer än de som ska kollas inför avel. Så jag ringer veterinärstationen som de va hos för att höra veterinärens bedömning av de hela. Jag ifrågasätter alltså inte rådet han gav, utan höra vad han har att säga om hunden. Och även om de kan vara andra hundar i kullen som behöver kontrolleras.

De tog flera timmar innan veterinären ringde tillbaka, inte för att jag är förvånad, för de har ju mycket att göra. Men han redogjorde vad han ställde diagnosen på och förklarade. Jag fick ställt mina frågor, både om hunden i sig men även de andra från den kullen. Men han gav mig lugnande besked. Att han tror inte att någon annan i kullen eller någon som kommer från varken mamman eller pappan kommer drabbas av samma. För har de inte sådana symptom nu, så kommer de inte få de senare heller.

Till de som har valpar från oss, så kan jag (utan att säga för mycket) säga att skulle ni ha samma problem med era hundar som denna valpköparen, då hade ni åkt till veterinären eller hört av er till mig på direkten, så ni ska känna er helt lugna trots denna hunden.

Jag sa till veterinären att jag kommer nog ringa ägaren efter att jag pratat med honom. Dels för att se om de hade frågor nu, som jag kanske kunde svara på efter mitt samtal med veterinären. Men även tala om att jag har varit i kontakt med veterinären. Men de hann jag faktiskt inte. För ägaren hörde av sig till mig.

Veterinärstationen hade nämligen hört av sig till ägaren för att höra om de gav samtycke att ringa mig, för att prata om hunden. De gav dem utan problem. Vidare kontakt med ägaren så sa dem att hade de varit i min situation så hade de gjort samma sak.

De jag är imponerad utav är att veterinärstationen kollade med ägaren innan de ringde mig. DE tycker jag är seriöst.Morris

 

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star