Helec's Kennel

Blogginlägg

JAG VILL GÖRA NÅGOT!!!

Man skulle ju kunna tro att de är jag som säger så. Men ack nej, vi har en annan här i huset som har lagrad energi. Jag brukar ju säga att en cavalier anpassar sig efter situationen. De står jag fortfarande fast vid. Men de är svårt för Linus att fatta varför Candy uppför sig som hon gör 

Ni som har pratat med mig, vet ju att jag KAN prata och jag pratar gärna 

Så jag nämnde detta till Anna hur jag lider med Linus. Då blixtrade de till hos henne direkt. Hon erbjöd sig att ha Linus några dagar, så han får leka och vara med andra hundar. GISSA om jag blev överlycklig och antog hennes erbjudande direkt. 

Han har mest energi på kvällen och då har jag fått kasta hans leksaker så han får springa efter de. Men de går bara kasta typ 1.5 meter, rummet här uppe med fri yta är ganska liten. Men han är så nöjd så. Han rusar efter de jag kastat, hoppar upp i soffan tuggar på de en stund o lämnar de till mig igen o jag kastar de på nytt. 

Nu kommer han vara hos Anna tills på lördag, sedan får han komma hem igen. För jag saknar honom redan 

De var otroligt tomt att köra hem utan att ha någon hund i bilen. Att bara ha två hundar har sin sidor. Ibland bra o ibland sämre. Och just nu är de sämre. De kommer ju åtgärdas med denna kullen. Då blir de en till iaf. Och sedan i mars nästa år kommer de ju en hund till. Min efterlängtade franska vattenhund (barbet). 

I detta läget som vi har nu, så är de ju även bra att vi bara har två hundar. För när Linus är iväg några dagar, då låter jag grinden till valprummet stå öppet. De blir en helt annan känsla för Candy. Hon kan gå precis som hon vill. Och dessutom kan hon ligga där hon vill utan att känna att hon behöver passa på Linus. Hon tycker helt klart de är för tidigt att låta Linus vara nära valparna. OM grinden mot all förmodan skulle stå öppen så sticker gärna Linus in huvudet för att kolla vad de är för något som ligger där inne. De första dagarna var Candy på sin vakt bara han stod på andra sidan grinden. Så redan där lärde han sig att hålla undan nosen. 

Han vet ju sedan tidigare att är man hane, då är de bara att rätta sig efter tiken. Och är de någon gång han märkt de är ju nu när de är valpar i huset. För de vet vi ju alla att man ska hålla sig borta från en mamma som har ungar. Eller låta undarna vara när mamma är i närheten 

 

Detta är bara en bild på en hund som har massa energi.

Hund energi

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star