Helec's Kennel

Blogginlägg

Är vi klara?

Igår va jag iväg och tränade mina hundar. Två utav dem iaf, Assi och Money. Candy fick vara med, fast med tratten på och i en inhägnad. Det var inget hon var nöjd med, men jag ville inte låta henne vara helt ensam hemma eller att hon skulle vara kvar i bilen själv. Så hon fick vackert vara med i träningshallen. Men trots att hon blev instängd och hade tratten på sig, så lyckades hon ta sig ut och for runt i hallen. Nä, nu ska jag vara ärlig, hon sprang bara fram till mig 

Nu var det ett bra tag sedan som jag var i hallen och tränade. Så Money har fått stå tillbaka med sin träning i nose work. Annars har jag tränat Assi mycket på hemmaplan. Det har varit allt från apportering, dirigering eller lydnad. Och jag har känt mig lite pressad den senaste, för jag har anmält Assi till en tävlingslydnadskurs som börjar på onsdag 

Även om jag inte gått någon kurs med henne innan den, så tycker jag att jag kan inte komma helt grön till kursen, jag har ju trots allt gått kurs i tävlingslydnad innan. Det är en sk coachgrupp, så vi utgår från den nivån vi är på. Så jag har ingen orsak att vara pressad egentligen, men nu har jag något att ta upp iaf.

Men så dammade jag av Money också. Vi har nog inte tränat på ett år. Så det var spännande att se vad som sitter kvar hos honom. Första söket var väl lite si och så med. Men bara han hittade första gömman så var det som att han aldrig gjort annat. Men för att inte trötta ut honom helt så vilade jag honom och tog Assi en stund. Så varvade jag några gånger. 

Som avslutning på träningen tog jag fram kartonger där det var en gömma i. Det tog han på ingenting. Så då bad jag Solgun lägga ut kartongerna så jag inte såg. Jodå, han tog den direkt också. Då kom jag fram till att det kan vara dags att anmäla honom till doftprov nu. Så idag gjorde jag slag i saken och gjorde det. 

Jag är ju inte helt säker på att jag vet vad jag ger mig in på. Men skulle det gå åt skogen så får jag väl bara göra om det någon annan gång, fast träna än mer. Så tisdag nästa vecka bär det iväg till Varberg för att testa honom. Håll alla tummar ni har för oss då. 

nosework

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star