Helec's Kennel

Blogginlägg

GODKÄND GODKÄND GODKÄND!!!!

Idag är jag superdupernöjd över min lilleman Money 

Nerverna va ju mer på utsidan än där de skulle vara. Jag tror inte någon varit så rookie som jag var idag. Där pratade den ena om den ena tävlingen efter den andra kursen. Och jag ställde fråga efter fråga efter fråga för att det var så mycket som jag inte förstod eller varit med om innan. Jag stod som en svamp och bara tog in allt på genomgången. Som avslutning frågade de om vi har några frågor. Ingen hade något att fråga. Inte ens jag............iaf inte då.

Vi skulle gå in som nr 6. Och till Fidde, som hade följt med, sa jag att vi får ur bilen när nr 5 går in för att rasta Money och vara klara när det blir vår tur. Men nr 2 hann bara komma ut så förstod jag att detta går mycket fortare än jag trodde, så vi gick ur bilen tidigare. 

Och naturligtvis kom jag ju på frågor medans jag stod där. Så innan nr 5 gick in så passade jag på att sticka emellan med min fråga för att känna mig lugn.

Jag såg den ena efter den andra komma ut med ett papper i handen och rosett. Det behöver man ju inte vara speciellt påläst på för att förstå att de klarat provet. Det var nog bara en som inte hade något papper med sig. Och självklart trodde jag att vi kommer bli ett ekipage som också kommer ut utan papper.

Men vi går in, jag kopplar om Money från halsband till sele. Nu ska han jobba. Snacka om att han visste de. Han vädrade med nosen åt alla håll. Men så fick jag klarttecken att börja när jag kände mig redo. Varför vänta liksom, så vi gick in på området bland kartonger. Han börjar med att bara gå rakt genom alla kartonger utan att visa en tendens till att nosa någon doft. Det var ju en bra börjar tänkte jag. Och tillbaka gick han iaf förbi kartongerna men ingen tendens till att markera.

Där tidtagningen börjar så var det två stycken koner. Och där stoppar han ner nosen och stannar. Nä, tänkte jag, där gick de åt helskotta. Men även om han stannade där så gjorde han ingen markering. Utan går vidare utan att jag behöver ingripa. Nu börjar han nosa på kartong efter kartong. Han stannar till vid en och doftar på den såpass att den flyttar på sig. Men samma där som vid konan går han vidare. Men jag lägger den kartongen på minnet. MEN så kommer han till en kartong som han nästan ville vända ut och in på.

Han doftade, tittade på mig, doftade tittade på mig, doftade och tittade på mig. Då förstår jag att det är den som har doften. Men både innan idag och på genomgången så gav alla tips om att ta det lugnt. Inte vara för snabb med att säga, Markera. Så jag lät honom gå ifrån kartongen. Det ångrade jag nästan ganska snart. För han gick runt och runt och runt. Doftade i konan och gick runt igen. Men han jobbade nog på ändå. För efter x antal varv så började han fokusera mer och mer. 

Han gjorde ett nytt stopp vid den kartong som han självmant valde att lämna. Men två kartonger bort stannar han och han doftar och doftar och doftar. Kartongen åker lite över golvet och nu är jag heeeeelt säker på att han är rätt. Så då säger jag Markera och alla domarna jublar eftersom han markerade rätt.

Jag blir jublande glad och vi skuttar från provplatsen. Domarna sa att de bara väntade på att jag skulle säga till, för han va ju jättetydlig. De sa till o med att jag hade otrolig is i magen och järv. De trodde till o med att jag skulle missa markera. Men ack nej. Vi (Money) blev godkänd i doftprov NW1. Med påföljd att vi kom ut med ett papper i handen och en rosett. Men innan vi gick ut så kopplade jag om honom igen från sele till halsband. Nu hade han ju jobbat färdigt.

Så nu kan vi ut och tävla i första klassen. Och jag hann ju bara hem tills jag kollade bland tävlingar och fann att även här fanns det inofficiella tävlingar. Det måste ju vara optimalt att börja med det även här. Så nu är vi anmälda till en inoff i november. 

Ska bli mycket intressant att se hur det går. Att han gillar hålla på med det är ingen tveken heller. Och även om det bara tog 1.54 så är han såå trött nu. 

20181023_183235  20181023_172918

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star