Helec's Kennel

Blogginlägg

Resan till målet har börjat.

Det kommer bli en lång väg och den kommer vara krokig ibland, motorväg ibland, ibland lär jag behöva stanna eller gå bakåt. Men målet lär hela tiden vara framåt. Och jag har verkligen en kanoninstruktör som själv varit där jag vill vara. Så hon vet hur man gör för att kommer dit. 

Kursen är ingen lek utan redan nu sätts inriktningen för målet. Inget att de får gå bra så nu, så tar vi i senare. Nä, utan när vi har vårat mål så riktar vi in oss på det på en gång. Kritiken är konstruktiv och välment. Dels för att vi ska tänka till själva, men även i riktningen att vi ska utvecklas och komma vidare. 

Deltagarna var en härlig blandning, både vilka raser det är som hur långt varje ekipage har kommit. Jag befarade ju att jag skulle vara den mest gröna i gänget. Men även där var det en blandning. Och så som kursen är uppbyggd så lär vi ju oss utav varandra också. Medans en deltagare har sitt pass, så får vi lov att ställa frågor även om det inte är vårt pass.

Utöver det så fick jag hjälp med att spela in när det var min tur. Huuuur nyttigt var inte de då. Passet var i 15 min. Och tänk er att komma ihåg allt som sas under denna tid. Finns inte en chans. Och när instruktören visar eller ger tips och råd så finns det ingen chans att stå där och skriva ner det. Men det bästa är ju att jag kan titta på det där hon påtalar som jag behöver tänka efter över vad/hur jag gör. Självklart har jag redan tittat på filmen och det var en fröjd att se. Hur glad Assi är och hur med hon är och hur mycket hon viftar på svansen och villig att lyssna på mig.

Nästa tillfälle är redan nästa vecka. Men vi ska allt träna på tills dess ändå. För på bara de där 15 minutrarna så ändrade jag min teknik med Assi och Assi förstod direkt de nya i träningen. Så äntligen använder jag Assi som det var tänkt från början. Men ingen tvekan om att det vi tränat fram tills idag har varit väldigt nyttigt också. Jag har lärt mig arbeta med en, för mig, ny ras. Vi har ett bra samarbete och förtroende. Samt att vi är inga rookies helt och hållet.

2018-10-24  2018-10-24 (1)  2018-10-24 (2)  2018-10-24 (3)

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star