Helec's Kennel

Blogginlägg

Olika våglängder!

Jag vill ju inte tråka ut er med hur jag känner mig och hur jag mår. Men främst så bloggar jag för att skriva av mig. Och när det kommer till min hälsa så är det störta orsaken till att jag skriver om det. När det handlar om mina hundar eller andra roliga saker så är det oftast för att dela med mig. Men denna bloggen blir mer i syfte att skriva av mig.

Många som känner mig sedan gammalt, då menar jag kanske 20-25 år tillbaka vet ju att jag var en väldigt aktiv person, alltid igång med något. Och om jag satt tex vid tv:en så hade jag något i händerna att sysselsätta mig med. Och går jag än längre tillbaka så var jag ju väldigt igång med dansen. Det var gammeldans, folkdans och bugg. De va verkligen höjdpunkten, när jag fick åka iväg och dansa. Så ni kan bara tro att jag sitter som spikad när det är Let's Dance. 

Nä, nu svävar jag ut för mycket, eller blir nostalgisk kanske 

För idag får jag betala priset. Eller min kropp som jag brukar säga. Jag har väl svårt att förstå vad jag orkar och klarar numera. Jag hade ju svårt att förstå det när jag började gå hemma över huvud taget. Och nu behöver jag lära mig igen, att dra ner ytterligare på mitt tempo 

Jag trodde inte att jag skulle behöva göra det. Men med facit i hand så gör jag mer än vad jag har kraft och energi till. Mycket utav det jag gör går ju inte ändra på. Tex i tisdags så var det doftprov för Money. Det var den dagen, that's it. Och igår började tävlingslydnadskursen med Assi. Det har jag vetat om sedan mitten på sommaren. Den går inte ändra datum på. Det bästa med den är att den går på dagtid. Så nu när det blir mörkare och mörkare för varje dag, så kör jag ändå i dagsljus fram och tillbaka till kursen 

Utöver tisdag och onsdag denna veckan så stod det göromål för idag också. Men med en lättnande suck meddelade L-E att det blev inställt. TACK! Annars var det inget vi hade kunnat ändra datum på heller. Och de tillfället har jag vetat om i ett halvår. 

Man kan ju undra om jag MÅSTE åka till kursen, om jag MÅSTE göra doftprov osv. Men någonting behöver jag faktiskt göra. Vad jag hade kunnat gjort annorlunda denna veckan, när jag visste att jag redan har saker uppskrivna, hade ju varit att vänta med doftprovet. För de anmälde jag mig till bara en vecka innan det skulle gå av stapeln. Men i min iver att vilja göra det, så missade/glömde/bortsåg jag från det som redan var spikat i kalendern. 

Till råga på allt så är ju inte veckan slut än heller. Idag då kommer jag bli hemma HELA dagen. Men på fredag ska vi åka och handla, bara det tar på mina krafter också. Och i helgen väntar vi besök, de är ju också något trevligt, men likväl tar det på mig.

Både i tisdags och igår var jag tvungen att gå och lägga mig när jag kom hem. De finns inte en chans för mig att hålla mig vaken. Men de är till småttingarnas förtjusning också. Då lägger de sig (efter deras sedvanliga hälsningsceremoni, med hoppande och pussande på mig) på mig, bakom mig, bredvid mig och överallt där de kan vara när mig. Så för att se något positivt i det, så är ju de små nöjda med allt mitt sovande 

L-E brukar fråga hur jag mår för dagen. De är ju också lika enformigt som denna blogg. Tja, som jag förtjänar, brukar jag svara, eller mör, det känns som att jag blivit överkörd av en ångvält, eller som förväntat. Jag försöker säga det på olika sätt till honom, för jag är väldigt tacksam över att han frågar. De betyder ju något liksom 

Jag hade väl inte planerat något speciellt för idag, mer än ta igen mig för att orka åka på det som var planerat. Men nu när det blev inställt så kommer jag ändå inte göra något nämnvärt idag. Här finns att göra, så de är inga problem. Men jag har att göra med min kropp också. Så hur ogärna jag än vill det så får den styra och ställa idag. 

vaglangd

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star