Helec's Kennel

Blogginlägg

Träningspass............eller not!!!

Jag vill ju inte komma till lydnadskursen nästa onsdag utan att vi gjort framsteg. Okej, nu är det ju bara en vecka mellan första och andra tillfället. Sedan kommer det vara varannan vecka fram till mitten på december.

Men min fråga innan vi avslutade i onsdags var vad jag ska träna på tills nästa gång. Ja då kan jag ju inte komma och vara på samma nivå. Så Assi fick allt åka med när vi åkte för att handla idag. Det har hon ju fått göra det senaste ändå, eftersom jag tränar henne socialt. Men idag tänkte jag att jag ska även träna henne på de vi fick med oss i onsdags. 

Först in till zoobutiken för att ta den sociala biten. Samtidigt skulle jag ändå handla lite. På utsidan tänkte jag ta den "riktiga" träningen. Här regnade och blåste, men det får inte spela någon roll. För är det sådant väder när vi ska tävla, så måste vi träna i sådant väder också.

Jag märkte ju på henne att hon var stirrig och lite nojig. Jaja tänkte jag, jag går lite längre bort så blir det lugnare för henne. Tog in henne till min sida och körde lite som på kursen. Sa Fot och fick kontakt, gav henne beröm. Men lika fort som hon fick den så tappade jag hennes koncentration. 

Så det var bara till att inse att träna med henne idag och där och då, var ingen idé. Det var bara till att gå tillbaka med henne till bilen, låta henne hoppa in och sedan kunde jag gå och handla. 

Jag vill ju passa på att träna henne i alla möjliga miljöer och situationer. Men numera är jag ju inte iväg så mycket, så jag får nog träna henne hemma trots allt.

olydig hund

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star