Helec's Kennel

Blogginlägg

Lättlärd hund!

Jag vet ju att jag har en väldigt lättlärd och intelligent hund i Assi. Idag var det dags för kurstillfälle nr 2. Nu i början så föll det sig att kursstarten var för bara en vecka sedan. Så chansen att hinna träna mellan dessa två gångerna är ju ganska liten. Men ett tillfälle fick jag till iaf. 

Jag gillar ju att skapa rutiner när jag tränar mina hundar. Det kan vara olika koppel/halsband eller ett visst godis till olika träningar och till lydnaden med Assi så har det blivit en viss väst som jag alltid kommer ha på mig. Och fram tills idag har jag bara haft på mig den två gånger. I onsdags och i helgen. 

Så jag blev lite impad idag när jag börjar förbereda för dagens kurs och tar fram västen. Då taggade Assi upp och blev exalterad. Hon släpper inte mig långt ifrån sig, hon blir lite pipig av förväntan och ivrig att komma iväg. Detta berättade jag för kursledaren. Då blev även hon impad och förstod att det gäller att lära henne rätt från början och vara noga när man belönar.

På kursen har vi 20 minuter per ekipage med ledaren. Vi kan dela upp det på 2 pass á 10 min eller ta ett pass med sina 20 min. Idag valde jag att dela upp min tid. Först ville jag spinna vidare på det vi gjorde förra gången. Även om vi inte kan det än så befäste vi fotgåendet bättre iaf. Och pass två valde jag att kolla på stadga. Jag har ju tränat på det innan, men blir frustrerad när jag inte lyckas. 

Jag måste ju säga att jag har verkligen hamnat rätt med att gå för denna kursledaren. För med några små justeringar i träningen, så satt det liksom. Kan tänka mig att jag stod där som en fågelholk över skillnaden. Men med denna skillnad kommer det hända saker i rätt riktning. 

Nu är det ju två veckor till nästa gång, så det kommer ges flera tillfällen att träna. Och redan på fredag ska jag iväg till Borås. Något jag absolut inte får glömma då lär ju bli västen. För annars sabbar jag för mig själv tror jag.

2018-10-31 (1)  2018-10-31 (3)

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star