Helec's Kennel

Blogginlägg

Ny människa!

Det är väl till att ta i att kalla det för att jag är som en ny människa idag. Men med tiden är det helt klart att jag kommer klara något mer än det senaste. Idag var det debut för vattengymnastik i varmvattenbasängen. 

Jag har ju varit på det för många år sedan. Då var det genom sjukgymnast, så jag fick ett program att gå igenom anpassat för mina besvär. Men det är nog 10 år sedan som jag var där senast. Så det är ju mycket begärt att jag ska komma ihåg vad jag hade för rörelser. Men något sitter kvar och att bara vara i den varma bassängen gör nytta. 

Jag fick dessutom med mig kompisen som haft träning förut efter olika operationer som hon gått igenom. Det är ju annars ganska tråkigt att åka iväg och bada ensam. Och vi vill båda två basta efteråt som en extra bonus till varmvattnet. Ingen av oss har någon tid att passa, så vi tar den tiden på oss som vi vill. 

När jag skulle köpa ett tio-kort för att börja på egen hand så fick jag ett armband som är laddat med tio entréer. Så hade dem det inte när jag var där senast, så när jag kom dit idag så fick jag ju fråga hur det fungerar. Men det var bara att gå igenom slussen och in i omklädningsrummet. Men, sa jag, hur gör jag med skåp? Då skulle jag tydligen använda armbandet igen.

Glad i hågen går jag in och börjar klä om och lägger det ena efter det andra i skåpet. Men så sitter det en mamma med sin dotter bredvid mig och jag frågar hur man gör. Hon visar och förklarar. Jag testar, men det händer inget. Jag väljer att testa ett annat skåp, men de händer inget då heller. Skåpet låser sig liksom inte??? Då säger mamman att jag får nog gå och kolla upp armbandet.

Jah, vad fanns det att göra? På med paltorna igen och ut till receptionen. Där kunde de se att jag hade ett skåp registrerat på mitt band. Men det fick de ta bort. Och jag kunde gå in igen. Väl vid skåpen igen så testade jag att låsa innan jag bytte om igen. Jodå, nu låste de 

Jag vet ju inte hur jag kommer känna mig imorgon. Men jag räknar ju med någon slags reaktion. Reaktionen när jag gick upp ur bassängen, den var tung. Kroppen var otroligt tung och kall. Men det är ju ovanan att vistas i miljön. Kan nästan ge mig den på att det kommer vara skillnad nästa gång. För nu kommer jag fortsätta bada på måndagar.

Vattengymnastik

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star