Helec's Kennel

Blogginlägg

Ordning på torpet.

Jag har ju sökt länge efter någon att gå för med att träna Star inför utställning. Jag arrangerar ju de själv med jämna mellanrum. Men jag går bet på att bli nöjd med Star. Jag tror inte det hade spelat någon roll ifall jag haft henne hemma hela tiden, för hon har en stark vilja, men det går absolut inte fortare att få henne som jag vill när jag inte har henne hemma hela tiden.

Nu ska jag absolut inte klaga på fodervärden, utan bara konstatera mitt förhållande till Star. Jag har ju varit på träning för en annan tidigare med henne, men de gav inte mycket. Utan jag fortsatte söka efter någon att gå för, som jag själv känner förtroende för och som jag känner kan ta sig an henne. 

Sedan ett tag tillbaka anmälde jag henne till My Dog och tänkte att det är lång tid kvar, så jag lär ju hinna träna henne innan dess. Men nu är det trots allt 1 advent och bara en knapp månad kvar tills jag ska ställa henne igen. Så pressen på mig har blivit hårdare. Det formligen kryllar av tillfällen att kunna träna. Men det är ju flera parametrar som ska stämma. Jag ska ha henne hemma, det ska vara rätt instruktör (jag åker inte till vem som), det ska stämma med mitt övriga schema/agenda och sist men inte minst, det ska passa min plånbok också.

Allt detta stämde idag. Det hade gärna fått vara närmare att köra, men något får man ju ge sig på, all den stund som allt annat stämmer. 

Så idag känner jag att jag äntligen har fått den hjälp som jag behöver. När jag tränat henne själv, så tycker jag att hon gillar inte de, hon vill ha det så och när jag gör så, då backar hon. Men nästan allt det har ställts på ända idag. Men med resultatet att nu med denna träningen så känner jag mig lugn att hon ska gå att visa som jag vill 

Vi fick beröm på dagens träning. Och tränaren har delat in sina träningar nu på olika indelningar för hur hundarna är. Jag trodde ju helt klart att vi kommer få gå i slyngel gruppen. För i mina ögon är hon en slyngel. Men faktiskt, jag ska anmäla henne i avancerad 

I den gruppen ska de gå som behöver slipa på detaljer. I mina ögon har vi många detaljer att slipa på. Men då är jag ju en tävlingsmänniska som vill att det ska se bra ut när jag visar upp mig i ringen med en hund. Nu hoppas jag bara att de gånger som hon kommer ha avancerad att jag kan då. 

Linda logga

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star