Helec's Kennel

Blogginlägg

Framförhållning.

Jag vill ju ofta vara i framkant och förbereda mig på vad som komma skall. Det jag håller på med just nu är ju att träna Assi i tävlingslydnad. Hon gillar det verkligen och fattar snabbt. Kan säga att det är en fröjd att träna henne 

På onsdag är avslutningen på den kurs jag går för tillfället. Och typiskt nog missade jag förra tillfället. Och kursen är varannan vecka, så de var ett bra tag sedan som jag fick träna inför instruktör. Jag vet inte hur många gånger som jag läst momenten i Startklass för att träna på rätt saker. Men faktiskt, jag har redan börjat läsa vad som krävs för Klass 1 också 

Man kan inte starta i Klass 1 om man inte tävlat i Startklass och fått tillräckligt med poäng. Och jag har inte ens kollat datum för ev tävla i Startklass. Min planering är att åka till tävlingar och tävlingsträningar utan att anmäla henne, för att träna i ytterkanten av planen. Men i den fart som hon fattar galoppen och villig att lära sig nya saker, så kanske jag inte behöver åka till så många ställen innan jag anmäler henne till att tävla.

Samtidigt som jag ser vilken framfart hon har, så får jag passa mig så vi inte går för snabbt fram. För sitter inte grunden, då svajar de ju desto längre upp man kommer.

Inför varje kurstillfälle så har jag redan gått igenom vad jag vill ta upp. För denna kursen är en sk coachgrupp. Med andra ord alla är på olika nivåer och tränar därefter. Så jag är väl den som har minst erfarenhet av oss. Den som kommit längst av oss tävlar i Klass 2. Och det ser jag som en väldig fördel. För hon som är i Klass 2 kan ge mig tips utanför den tiden jag får med instruktören om hur jag kan träna. 

Det jag märkt att jag behöver ta upp nästa gång har jag testat några gånger på egen hand. Men märker att vi hamnar på samma problem varje gång. Då måste jag ha hjälp med det. Men så vill jag finslipa på det vi redan gått igenom också. Det finns faktiskt ett moment som ingår i Startklass som jag aldrig tagit upp på kursen, men som sitter ändå 

Redan innan denna kursen är slut så har jag anmält mig till nästa kurs för samma instruktör. Det tog inte lång tid innan jag anmälde mig till den efter att kurserna kom ut på deras hemsida. Och det tog inte lång tid innan samtliga kurser med den instruktören var fulla.

Och jag inser att jag lär inte kunna starta tävla med henne medans jag går denna kursen, men för att hon ska få utmaningar så behöver jag börja titta på Klass 1 redan. För jag misstänker att jag skulle kunna börja tävla i Startklass under tiden jag går nästa kursomgång.

Framförhållning

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star