Helec's Kennel

Blogginlägg

Packa packa packa!

Kommande helg är ju en av resdagarna största helg. Allra mest resande hit och dit. Många ska väl resa hem för att fira jul och andra ska åka bort. En sak är säker de är många som ska ut och åka, både på våra vägar som flyg och tåg. 

Jag planerar ju också att resa, men inte för att fira jul. Möjligen för en försenad julklapp. Jag sitter och lyssnar på radion och hör önskan om snö till jul. Och det tycker jag också är trevligt, men inte när jag ska ut och åka tåg. Jag ska visserligen inte åka med SJ, men faller det massa snö, då tror inte jag det spelar någon roll vilket bolag jag åker med. Snön ligger där den ligger oavsett.

Så jag kommer ha bra koll på vädret de dagar jag ska åka på. För man har ju hört om skräckexempel där resenärer fått sitta i 10 timmar utan att få komma av tåget när det stått stilla. Jag kommer ju även ha med mig Candy, så det behövs förberedas för henne också vid en ev försening/stopp. Nu är det ju tur att hon är väldigt trygg i sig själv. Så hon lär inte påverkas om det skulle inträffa. Men jag lär ha med mig extra vatten till henne och något varmt för att vara helt säker.

Det kommer ju bli en härlig förberedelse inför vårt julfirande här hemma. Jag är borta från onsdag till söndag. Och tåget kommer in till Göteborg kl 20 på söndag. Med de schemat så vet jag vad jag gör när jag kommer hem. Rätt i bingen 

Jag har gjort lite idag, men samtidigt behöver jag ju planera för Stockholmsresan. Vad ska jag ha med mig, vad får jag absolut inte glömma, vad kommer det vara för väder på plats osv osv. Jag är ju en liten orolig skäl av mig, så det bubblar ett och annat där uppe i knölen. Inte så att det tar över, men vill ju ha koll på det mesta. 

Som jag brukar säga, om jag inte glömt något när jag ska ut och resa, då är det något som är fel 

Kinesisk-Packning003

Om ni frågar L-E så säger han att det är såhär mycket jag vill ha med mig bara för en helg HAHAHAHA


Flocken samlad.

Då menar jag hela min flock. För just nu har jag även Star hemma. Behöver ju träna henne inför My Dog. Jag har fått väldig bra hjälp på träningar jag åkt till. Jag håller ju själv i träningar. Men med Star har jag behövt mer hjälp än vad jag själv klarar lösa. Men efter bara två tillfällen har jag fått nycklar som låst upp mina svårigheter med henne 

Jag behöver fortfarande träna henne, men jag är helt klart på väg åt rätt håll än på det vis som jag själv tränat. Skulle jag fortsatt på mitt sätt, då hade det tagit långt mycket längre innan jag kommit såhär långt som jag gjort nu. Så jag är evigt tacksam för de träningar jag åkt till.

Men så var ju Money iväg också till kompisen. Tråkigt nog behövde jag hämta hem honom igen. Orsaken till det håller jag utanför denna blogg. Men det var pga olyckliga omständigheter. För att undvika spekulationer så kan jag iaf nämna att inget alvarligt har hänt med någon, varken hund eller de som passade honom. Men vi behövde avbryta att de passade honom.

Att hela min flock nu är samlad är något intressant. För ni vet ju att Candy löper. Men det gör även Star. Så jag har alltså 2 stycken löptikar i huset OCH en hane. Men jag får ju säga att han visar sin pappas gener nu. I skrivande stund så håller tjejerna på att rida på varandra och dansa runt som ifall de bjuder in varandra till parning. Men Money är i rummet bredvid och både ser och hör hur de håller på. Men han ligger bara på andra sidan grinden och tittar. Han säger inte ett ljud, han bara ligger där och studerar. 

Och då är Star på dygn 14 och Candy på dygn 9. Så det har kommit till en intressant tidpunkt i sina löp som skulle göra vilken hane vild och galen. Men inte min Money 
Jag vet ju hur hans pappa var när vi hade honom här. Han går under smeknamnet Gentlemannen. För en lugnare och goare avelshane får man leta efter. Nu är ju inte Money någon avelshane ännu. Men likväl visar han vilken underbar hund han är. Samtidigt vet han att han får vara på andra sidan grinden, så han gör vad han kan för att slippa. Då är det nackdel att vara en liten hund man bara kan ta under armen och bära iväg. 

Även om han sköter sig så bra som han gör, så är han ändå en hane. Så när det finns löptikar i samma hus, då äter man inte. Han åt inte igår kväll och han åt inte i morse. Nu har han något att ta av iaf, så det går ingen större nöd på honom, men det får inte hålla på allt för länge. För han har inget större överflöd att ta utav. 

Nu kommer jag ju åka iväg på onsdag till Stockholm med Candy, så då splittras flocken igen. Men det är nog till vissas förtjusning. För även om Money skulle vilja bevisa sig, så är det nog en lättnad när en väldoftande tik åker ifrån honom 

Flock

De finns ju dem som har större flock än mig 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star