Helec's Kennel

Blogginlägg

Fått EN diagnos!

De är märkligt att något man har haft problem med nästan hela sitt liv, ska man få förklaring på när man är 43 år

O då sa ändå den jag va hos idag att jag är ju ändå så pass ung, så jag har ju inte så stora problem med de än. De va lite kymigt att sitta där o hon säger exakt hur min barndom varit o vad jag kunde göra o inte göra (eller nä, hon sa inget jag INTE kunde göra).
Jag bara satt där o sa "Ja, ja, ja" till allt hon sa

Här har jag haft problem o försökt förklara för var enda person inom sjukvården sedan jag gick i 4;de klass att något är fel på mig. Men inte blivit förstådd. De känns som att jag har fått iaf lite upprättelse för mitt tjat.

Dem senaste minst 10 åren så har läkare o andra sagt att jag måste röra på mig o träna. Men jag har ju bara blivit sämre då
Som barn fick jag höra att de beror på att du vuxit så fort o du är så lång. Men varför har inte alla dessa problem, som växer fort o är långa
Den senaste sjukgymnasten sa att jag får inte träna så mycket eller så hårt. Men gisses, jag måste väl ändå komma framåt, tycker jag.
En annan sjukgymnast låter mig nästan få så mycket vattengymnastik hon bara kan skicka mig på. DE är underbart, värme mår jag superbra utav.
Men de har ni väl redan gissat, med tanke på bastun

Men nu ska jag lusläsa o lära mig allt jag orkar på min nya diagnos.
Vill ni veta vad diagnosen säger så är de EDS jag har, även kallad överrörlighet.

När jag fick de förklarat för mig av henne, så föll många bitar på plats, men samtidigt skrämde de mig när hon säger att jag inte har så stora problem än. För jag tycker helt klart att de räcker till så som jag har de nu. Men å andra sidan, nu kommer jag få reda på hur jag ska använda min kropp, efter MIN kropp, så kan jag förhoppningsvis möta Olle i grind, o kunna leva efter kroppens förmåga o slippa få de allt för mycket sämre framöver.

Som avslutning kan jag säga att detta är inte svar på alla mina besvär. Men de är en bit på vägenEDS


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star